PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Yeni Başlayanlar İçin Ücretsiz Kitap Önerisi

Grafik
29/06/2004, 14:29
Bu bir başlangıcın hikayesi..

yıllardır ceviz formu aktif olarak takib ediyorum..

3-4 yıl bikaç ayrı firmada tek satır html kod yazmadan 30'a yakın site hazırladım bildiğim tek şey bir yeteknek olsa gerek grafikleri photoshop ile hazırlayıp dreamwaver ile link vererek standart sayfalar üretmekdi. eskiden bunlar yetiyordu :) ama artık olmuyor işte... :) iyi bir grafik tasarımcısıysanız bunu php kesinlekle birleştirin ! eskiden bişey vardı photoshop bilen aç kalmaz diye ama artık değişti işte photoshop+php bilmek gerek...

şimdi php ile ilk adımlarını atmaya başlayan arkaşları biraz şarj edelim..

Bu iş söyle oluyor programcılıkla işiniz düşene kadar tanışmamış olabilirsiniz benim gibi :) sona birgün bir site üzerinde çalışırken müşterininiz sizden html kodlarıyla yapamayacağınız bir talepde bulunur ve kara kara düşünürsünüz.. ben düşündüm :) önce bu işi bilen arkadaşlardan yardım istersiniz aslında tam yardım değil bir rica bin takla şunu benim için yap olayı... 1 kaç proje bu şekilde gider ve birgün o arkadaş "yeter olüm öğren artık şu işi" der bu sizi biraz gazlar ama daha değil :)

sonra internette kaynakları araştırırsınız.. daha sonra hazır yapılmış scriptleri değiştirip bir sürede bunla idare edersiniz .. ama buda birgün tükenir :) artık kurtuluş yoktur günler aylar geçmiş ama yapabildiğiniz tekşey script editlemekdir.

sonra problem dil seçimi olur PHP mi ASP mi :) PHP'ye kadar verince bu sefer kitap arayışı başlar 1-2 kitap alınır okunur yazılır çizilir fakat gene olmadı... olmuyor.... kitap baştan alınır su gibi içilir.. bu sefer biraz olmuştur en azından bir forumdan verileri almak yada db de veri çekip yazmak kadar... ama büyük projeler için yetersiz olduğunuzun farkındasınızdır bir kaç deme proje için tablolar grafikler hazırlanır ama bir noktada bu nasıldı ? sorusu yeni kafanızı kurcalama başlar....

ve sonra birgün CEVİZ forum bulunur :) burda olduğunuza yukardakilerin büyük kısmı başınızdan geçmiştir...

yeni başlayan arkadaşlar ve şimdi diyorumki !

bu işi henüz tam olmasada büyük ölçüde bu forumdan öğrendim ! kitap almayın demiyorum ama bence en iyi kitap "interaktif kitap"dır buradaki kaynağı ve yetenekli arkadaşları size hiçbir kitap sağlayamaz... bu işi öğrenmek için para verseniz bile bu ölçüde bir destek yada kaynağı yine hiçbir yerde bulamazsınız !
bu formun değerini bilelim, tek bir satır kod olsa bile biliyorsanız onu bilmeyenlerle paylaşalım !

şuan yurtdışında profesyonel olarak grafik-web tasarımcılığı ile uğraşıyorum ve bu noktada önce CEVİZ form yöneticilerine sonrada tüm üye olan arkadaşlar teşekkür ediyorum..

"EN İYİ KİTAP İNTERAKTİF OLANDIR ! HEM İNTERAKTİF HEP KİTAP OLAN CEVİZ'DİR"

komşunuz kodsuz'ken siz kodla uyuyamazsınız :) paylaşın abi :=)

TEŞEKKÜRLER CEVİZ !

HunTER
29/06/2004, 14:56
Ovguler ıcın tesekkurler :)

Yalnız bısey dıkkatımı cektı.. Bu, bu foruma yazdıgın ılk mesaj.. ve henuz yenı uye olmussun.. Acaba forumda bugune dek bı baska nıkımı kullandın?

Grafik
29/06/2004, 15:09
belirttiğim sanmıştım ama yazmamışım daha önce farklı nickler kullandım..

imaj herşeydir diyerek :) bu sekilde yeniden piyasaya çıktım hiih :)

x01232000
23/11/2004, 14:28
selam olsun

ergoktas
11/03/2005, 16:20
@grafik
+1;

acemi
11/03/2005, 16:47
Ben de Ceviz'e ilk geldigim gunu hatirliyorum. HTML sayfasinda bir yaziyi nasil italik yapacagimi sormak icin gelmistim;, sagolsun arkadaslar cok yardimci oldu, hallettim.

Epey zaman gecmis

brace08
14/03/2005, 13:34
Çok hoş biryazı gerçekten..
CEVİZ.net in kıymetini bilelim...

busy
31/03/2005, 11:14
yaptigin sitelerden birkacinin linkini verir misin?

Grafik
18/08/2005, 16:08
yaptigin sitelerden birkacinin linkini verir misin?

@busy

aradan uzun süre geçmiş.. bu mesaj görmemişim.. bir arkadaşa bu konunun linkini veriken gördüm..

2005 yılına ait php ve veritabanına dayalı 2 çalışmam..

www.yildizdogan.com
www.turkfederasyon.com

bidaha teşekkür edeyim aklıma gelmişken :)

karavanabatu
19/08/2005, 10:11
İşte budur!İnsanımızın kendi sitelerini kodladığını görmek son derece gurur veriyor bana.Teşekkürler Grafik Teşekkürler Ceviz

hsyn
07/09/2005, 11:02
Sana ceviz.net konusunda tamamiyle katılıyorum.Ben de ceviz.net ten çok şey öğrendim.Bilhassa senin bahsettiğin gibi.ceviz.net te bu olmuyor , biliyorum ama internet forumları o kadar büyüdü ki bilgiye ulaşabiliyosun ama hangi bilgiye doğru mu yanlış mı.Ben yanlış bilgilerdem epey bi bilgi kaybeden bi arkadaşınızım.Size dikkat diyorum.Bilgi ama doğru bilgi verelim.İlla cevap yazmak için yanlış bilgilerler vermeyelim.Ama ceviz.net süper bi e-kütüphane.tek kelimeyle süperr cok yardımcı oluyor bana ..