Tam Sürümünü Görmek İçin : Bana yardımcı olur musunuz?
öncelikle bu başlığı yanlış yere açmış olabilirim. yanlışsa, özür dilerim. az önce üye oldum. benim 64+64k cable bağlantım var. ben film indirmek istiyorum. istiyorum; ama nereden başlayacağım konusunda hiçbir bilgim yok. filmler nerdedir? link nedir? film indirebilmem için nelere ihtiyacım var? 1 film ne kadar zamanda iner? ve daha filmler konusunda bilmediğim birçok şey...
bunlar gibi daha birçok soruya forum adı altında geçen sitelerde, yardım bulacağımı söyledi arkadaşlarım. bende herhangi bir arama motoruna "divx forum" yazdım. sizler çıktınız karşıma. bende üye oldum. üye olmadanda sitenizi gezebiliyormuşum; ama ben iyi bir eğitim almak istiyorum. onun için üye oldum. eminim film indirmek konusunda bilgi sahibi olan arkadaşlarım vardır. bana yardım ederseniz çok sevinirim. öğrenmek istiyorum.
sevgilerle...
umarım aranıza kabul edersiniz beni.
Film için en iyi program Direct Connect isimli programdır http://www.neo-modus.com/ adresinden bulabilirsiniz.
ilk önce sana başarı ve sabır dilerim. 64 k ile film indirmek baya uzun sürebilir. :)
filmleri bulabileceğin bir site hemen hemen yok. en ideal çözümü Imesh, Kazaa gibi search-download programları kullanmak. bu gibi programları her yerde bulabilirsin. www.downlad.com da imesh ya da kazaa diye aratırsan karşına çıkar zaten.
kolay gelsin
oncelikle divx ile encode edilmiş filmleri izleyebilmek için divx codeclerine ihtiyacın var (divx.com'dan bulabilirsin), sonrasında herhangi bir player ile izliyebilirsin (tavsiyem mv2 player).
açıkçası internetten film indirmek legal bir olay değildir, en rahat şekilde kredi sistemiyle çalışan ftplerden indirebilirsin fakat bu ftplerin bazıları genelde belli başlı release gruplarından başkalarına hizmet vermemektedir.zaten kazaa ve benzeri p2p programları ile indirebileceğin filmler genelde bu tür ftp lere erişim şansı bulunan kişiler tarafından çekilip yayınlanan dosyalardır.
gruplar, filmleri orjinal dilleri ile dağıttıkları için, anlamak istiyorsan (ingilizcen yoksa) mecburen alt yazı ile izlemelisin.
altyazı hizmeti sunan belli başlı türk divx siteleri de malesef gelen yasal uyarılar sonucunda hizmet vermeyi kesti fakat arşivlerini çeşitli forumlarda dağıtan kişiler var hâla.dediğim gibi 64k cable bağlantın varsa şuan 128kbit ve teorik olara saniyede 16 kbyte dl yapma olanağın var.bir film cd sinin aşağı yukarı 700 mb olduğunu düşünürsek (((1 024 * 700) / 16) / 60) / 60 = 12.4444444 saatte bir cd indirebilirsin.
tavsiyem, fasttrack ağının cılkı çıktığı için kazaa kullanmaman, bunun yerine edonkey ve torrent ağına yönelebilirsin.
dc ağı ise bence henuz bunlar kadar kullanılabilir değil (acı tecrubelerimden biliyorum :))
sonuçta bu networkler paylaşım ağı olduğu, yani dosyaları host eden ana bir server olmadığı için yasal olarak bir işlem yapılamıyor.yukarıda bahsettiğim ftplerin bulunduğu hdd lerede genelde çeşitli zaman aralıkları ile el konuluyor :)
bunlar illegal şeyler olduğu ve zahmet gerektirdiğin için en iyisi gidip orjinal dvdleri satın almak (en azından türkiye'de internet böyleyken)
kolay gelsin...
bana zaman ayırdığın için teşekkür ederim. bu iş zaten çok zor görünüyor. en iyisi sanırım filmleri satın almak. teşekkür ederim.
esra baya bezmiş heraldeki bu işten
tanıtım ,imza hep soru ile dolu ...
64k ile film ben olsam indirmem kendim çekerim o süre içerisinde.. :) şaka bir yana
filmmi alacağın server iyise problem olmaz ama kazaa vs. gibi zımbırtılarsa işin zor..
cappytoi
02/07/2004, 23:56
en iyisi emule. istediğin her şey var... aradığım her oyunu (ingilizcesi almancası fincesine kadar :) ) filmi (aynen)...
tavsiye ederim.
fakat emule'da bir dosyayı dl edebilmek için sıra beklemen gerekiyor, ve seninde illaki paylaşım yapman gerekiyor, yani yeni olarak internetten film çekme işine girmek isteyen birisinin doğal olarak elinde film yada oyun gibi şeyler bulunmadığı için paylaşım olmuyor.
bu arada p2p denen olay üstü kapalı warez bana göre...
kolay gelsin...
ben direct connect'ten yanayım.. biraz alışverişe çıkmak gibi oluyor..ne alsam ne alsam diye düşünür ya insan, bende bugun ne indirsem diye düşünüyorum..milletin paylaşıma açtığı dosyalar arasından rastgele dolaşırken olmadık ilginç bi şey çarpıverio gözüme..direk atlıorum downloada..çook keyifli çook..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.