Tam Sürümünü Görmek İçin : "Abidik gubidik" lafi uzerine...
muharrem_tac
26/06/2004, 23:51
Bu abidik gubidik yazının yeri GNU / Linux bölümü değil . Hayata Dair 'e taşıdım .
benim cevabimda silinmis:)
muharrem_tac
27/06/2004, 00:08
Pardon Rapsodi . Hata benden kaynaklandı .
Ateşbalığı
27/06/2004, 01:12
Bu abidik gubidik yazının yeri GNU / Linux bölümü değil . Hayata Dair 'e taşıdım .
Hayata dair bölümününne açılması gereken konuların itina ile seçilmesi, mümkün olduğu kadar abudik gubidik olması gekir ;aksi taktirde konu kapatılma yada ciddi alanlara taşınma riskiyle karşı karşıya kalacaktır !
İstenmeyen sonuçlar doğurmamak için lütfen dikkatli olunuz,bu arkadaş tavsiyesini dinleyip mutlu olunuz !
Sevgiler,
Mingitau
27/06/2004, 03:43
tavaya(tef' e) konmak istemiyorsak o biçim mahsüllerin adını nik olarak kullanmamak gerekir :p
Kardeş tavsiyesi.... :kihkih:
selami_32 rıca etsem avatarını degıstırebılırmısın? Yanı hemen altta muharremın mesajı olmasa aklımda konuyu acan muharremmıs gıbı kalacaktı..
muharrem_tac
27/06/2004, 07:53
Hayata dair bölümününne açılması gereken konuların itina ile seçilmesi, mümkün olduğu kadar abudik gubidik olması gekir ;aksi taktirde konu kapatılma yada ciddi alanlara taşınma riskiyle karşı karşıya kalacaktır !
İstenmeyen sonuçlar doğurmamak için lütfen dikkatli olunuz,bu arkadaş tavsiyesini dinleyip mutlu olunuz !
Bu sizin yaptığınıza hedef gözetmeden ateş etmek denir . Sırf abidik gubidik konuları da konuşabilelim diye , esprili , ilginç , değişik , uçuk konuları da konuşabilelim diye Hayata Dair bölümünü yeniden oluşturduk yine yaranamadık.
Şimdi burada siyasi , dini , etnik çatışmalara yol açabilecek bir durum yok fakat 20 yıldan fazladır tekellere karşı yalın kılıç savaşan ve gerçekten işe yarar gerçekten kullanılan programlar üreten bir büyük ordu ile -açık kaynak kodu ve özgür yazılım- ile resmen dalga geçen bir yazı var . Hiçbir bilgi içermeyen , bırakınız bilgi içermeyi bilgi içeren yazılarla alay eden bir yazıdan abidik gubidik diye bahsetmeyeyim de ne diyeyim . Ayrıca yine bu dalga geçen , alay eden yazı GNU / Linux gibi en teknik arkadaşlarımızın bilgi alışverişi yaptıkları son derece önemli ve gerekli bir alana yazılmışsa ben de bunu taşırım , kimse kusura bakmasın .
Bu yorumunuza gerçekten üzüldüm . Bir süre ağlarsam belki üzüntüm geçer . (Duygu sömürüsü durumu)
selami_32
27/06/2004, 09:47
özür dilerim abilerim bir daha böyle abidik gubidik şeyler yazmayacağım bu son olsun.
saygılar.
selami_32
27/06/2004, 09:50
bir de bu başlığı da silin.
saygılar.
selami_32
27/06/2004, 10:32
tavaya(tef' e) konmak istemiyorsak o biçim mahsüllerin adını nik olarak kullanmamak gerekir :p
Kardeş tavsiyesi.... :kihkih:
espri de olsa hiç hoş değil axion. hoşgörü ve geniş görüşlülüğe ne oldu?
saygılar.
Ateşbalığı
27/06/2004, 14:34
Direk hedef gözettim ve nokta atışı yaptım,benim derdim forumun bu haliyle yada eski haliyle yada ben ilk geldiğimdeki haliyle değil.Hepside çok güzeldi, hepsindede paylaşım vardı ,hepsindede üretme vardı.Benim derdim, espiri konusu olan kişi siz ve sizin ekürileriniz olmadığınızda tepkileriniz nekadar farklılaşıyor bunu ortaya koymaktı.
Başka insanlar malzeme olduğunda , ekürilerinizle birlikte çok geniş bir espiri anlayışına sahip olduğunuzu ortaya koyuyorsunuz,
*ahahhaha ne komik "kadınmış ,kadınla chat yapılmaz" ahahhahha , ay ilahi çok güldüm.<-- Acemi
*ahahhaha ne komik HA=Ateşbalığı=Boş mesaj ahahhaha ay ilahi , çok komik.<-- Axion
*ahahhahha ne komik, kılon kişi ne olucak , inanmam telefonunu ve inanmam .ahahha ne komik.<-- Siz ve ekürileriniz, baş kahraman siz.
*ahahhahha gazoz kapağından mı çıktın sen Ateşbalığı , ahahhaha ne komik.<--Fatihhud
vs vs vs vs
Konu linux olunca , dalga geçilen konu yani çok hassassınız.Ama duyguları olan bir varlık olunca konu bu hassasiyetinizden eser yok.
Konu başkası olunca çok rahatsınız , karşıdaki insanın hislerini düşünmeden dilediğiniz gibi dalga geçip" espiri "yapıyor ,tabi bunlara nekadar espiri denirse,
dilediğiniz gibi kişiyi parmağınızda oynatıyorsunuz.
Ama konu siz olunca hemen hassalaşıyorsunuz.Ne var sanki avatarını kullandıysa.Bence çok komikti.Üstüne yazdığı yazıyla çok uymuştu, birgün kalsaydı ne olurdu.Ben çok güldüm.Takılmak istemiş arkadaş size.Ama herkes guruh halinde arkadaşın üstüne yüklendi.
Selami axion'un lafı sana değil, selami adlı tavaya konan bir mahsül yok :)Varsada benim haberim yok.Ateşbalığı ;)
Tekrar söylüyorum benim derdim forumla değil, çiftesıtandart vardı, "bazı domuzlar diğer domuzlardan daha fazla ......" olayı vardı.Falan filan işte.
Birde hayata dair bölümünde açılacak konular niye abuk subuk olsun ki.Forumda bir denge oluşmuş , insanlar kendi kendilerini süzgeçliyorlar, arada birbirlerine hoş seviyeli espiriler yapıyorlar, gülüyorlar yada ben gülüyorum diyim.Guruh halinde insanlara saldırmayalım.İnsanları hırpalayıp kaçırmayalım, kırmayalım üzmeyelim.
Ama siz mümkünse üzülün,ağlayın beni üzdüğünüze sayın.
Sevgiler,
tartismaya bu noktada dahil olmak istemezdim, ozellikle internetten ve ceviz'den bu kadar uzak kaldiktan sonra. ama goruyorum ki gercekten de bir "hirpalama" durumu sozkonusu. tamam, belki daha fazla anti-windows ya da anti-linux tartismasina ihtiyacimiz yok; her ikisiyle de dalga gecen yazilar kabak tadi vermeye basladi.. ve hatta linux programi soyle yazilir, boyle yazilir demek yerine gercekten ise yarayan bir linux programi yazip kaynak kodlarini da bu cati altinda paylasmak hepimizin tam olarak arzu ettigi sey.. ama yine de diyebiliyorum ki, bazi insanlarin damak zevki farkli olabiliyor, kabak tadindan da zevk alan kisiler cikabiliyor.. linux'a ve/veya linux altinda program gelistirenlere/gelistirdikleri programlara ince ince takilan insanlar her zaman olacak, bizim forumumuzda oldugu gibi. bize dusen onlarin yazdiklarini hosgoruyle karsilamak, gulmek, eglenmek.. birisi cikip da windows linux'u dover dediginde bizim linux sevgimizde bir eksilme oluyor mu? ya da aramiza yeni katilan genc bilisimci adaylarina sevdirmek icin cabalamaktan vazgececek miyiz? "linux programi kotudur!" denildiginde bizim yapmamiz gereken "hayir windows programi kotudur!" diye cevap vermek, karsit gorusleri "hirpalamaya" calismak degildir. yapmamiz gereken yuzumuzden tebessumu eksik etmeden bildigimiz yoldan devam etmektir. zaman ve caba her seyi aydinlatir, gercek yanlisi ve yalani ezer gecer.. monarsigiz, yonetimiz, demokratik olmaya calisiyoruz ama size yaranamiyoruz, turu soylemler daha fazla tepki almamiza neden olur. Muharrem abinin yaptigi gibi bir mesaji "abudik gubudik" diye asagilamak, o mesaji belki buyuk bir ozenle ve keyifle yazmis olan uyenin hem sevkini kirar, hem ar damarini catlatir.. gereksiz yere muhalefet icgudusunu siddetlendirir.
ama dedigim gibi, gulup gecersiniz ve mesaj yazmama hakkinizi kullanirsiniz. mesaj da ya daha sonra okuyacak olanlarin yuzunde tatli bir gulumsemeye neden olur ya da unutulur gider. biz de isimize bakariz.
son olarak muharrem_tac'i bu konuya ve dolayli olarak selami_32'ye gosterdigi tepki nedeniyle kiniyorum.
sevgiler.
muharrem_tac
28/06/2004, 10:23
redial ve HunTER , çok özür dileyerek mesajlarınızı silmek durumundayım .
Bu konu Ateşbalığı ile benim aramda . Araya takviye kuvvet falan istemiyorum . Ne konuşulacaksa teke tek ve herkesin huzurunda konuşulsun istiyorum .
Hayatım boyunca mazlumların hakkı peşinde koşmaya çalıştım ve kenimi buna vakfettim , başkalarının bu yüce erdemi kendi hesapaları için sözde selami_32 arkadaşımızın hakkını savunmak pahasına lekelemesini istemiyorum.
Benim derdim, espiri konusu olan kişi siz ve sizin ekürileriniz olmadığınızda tepkileriniz nekadar farklılaşıyor bunu ortaya koymaktı.
Başka insanlar malzeme olduğunda , ekürilerinizle birlikte çok geniş bir espiri anlayışına sahip olduğunuzu ortaya koyuyorsunuz,
Forumda kimse kimsenin ekürisi falan değil . Ben de içinde bulunmama karşın yönetimle çok sefer kavga etmiş ve edecek bir kişiyim . Yönetimdeki tüm diğer arkadaşlarım da aynı şekilde , gerekirse Ceviz.Net için ters düştükleri noktalarda fikirleri ve idealleri için kavgalalarını en sert biçimde verirler . Kimse kimsenin ekürisi falan değildir , olmamalıdır . Böyle 6 'lı ganyan laflarını da bir bayana hiç yakıştıramadım .
Konu linux olunca , dalga geçilen konu yani çok hassassınız.Ama duyguları olan bir varlık olunca konu bu hassasiyetinizden eser yok.
Konu başkası olunca çok rahatsınız , karşıdaki insanın hislerini düşünmeden dilediğiniz gibi dalga geçip" espiri "yapıyor ,tabi bunlara nekadar espiri denirse,
dilediğiniz gibi kişiyi parmağınızda oynatıyorsunuz.
Konu sadece Linux olduğunda değil , konu bizim yıllardan beri sağlamaya çalıştığımız bilişim dengesi olduğu zaman , bu dengeyi sarsacak tüy kadar bile bir ağırlık değişmesi olduğu zaman hemen ve en yakın zamanda gerekli ayarı çekerim . Bu ağırlığı bozacak babam bile olsa tanımam ve elimde ne varsa elimden ne geliyorsa yaparım . Bu denge ne Linux 'a aittir ne de Microsoft 'a aittir . Bu çok global , çok evrensel , düşünce boyutu ile alakalı , felsefem ile alakalı bir konudur .
Duyguları olan bir varlık olarak size karşı yapılmış ne varsa düzeltmek için en çok uğraşan ben olmadım mı , özel mesajla olasun , IRC ile olsun sizi savunmadım mı da hedef olarak beni seçtiniz , nokta atışına beni targetlediniz ?
Ama konu siz olunca hemen hassalaşıyorsunuz.Ne var sanki avatarını kullandıysa.Bence çok komikti.Üstüne yazdığı yazıyla çok uymuştu, birgün kalsaydı ne olurdu.Ben çok güldüm.Takılmak istemiş arkadaş size.Ama herkes guruh halinde arkadaşın üstüne yüklendi.
Bakın tekrar edeyim . Selami_32 arkadaşımızın avatarına doğrudan müdahale yetkimiz olmasına rağmen dokunmadık , bir gün boyunca avatar orada kaldı . Hatta ben espri mesajı olarak aşağıdaki mesajı
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=9877
ve daha sonra da avatar değişince aşağıdaki teşekkür mesajını yazdım :
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=9887
Tekrar söylüyorum benim derdim forumla değil, çiftesıtandart vardı, "bazı domuzlar diğer domuzlardan daha fazla ......" olayı vardı.Falan filan işte.
Buradaki mesaj da bir bayana hiç yakışmıyor , tabi gerçekten benim telefonla konuştuğum bayan siz iseniz .
Birde hayata dair bölümünde açılacak konular niye abuk subuk olsun ki.Forumda bir denge oluşmuş , insanlar kendi kendilerini süzgeçliyorlar, arada birbirlerine hoş seviyeli espiriler yapıyorlar, gülüyorlar yada ben gülüyorum diyim.Guruh halinde insanlara saldırmayalım.İnsanları hırpalayıp kaçırmayalım, kırmayalım üzmeyelim.
İnsanlar abuk subuk konuları da konuşmak isteyebilirler , stres atmak için , can sıkıntısını gidermek için ilgisiz alakasız şeyler söylemek isteyebilirler . Bizim buna bir itirazımız yok . Konular kavga gürültü , hakaret , siyaset , din gibi hassas konulara kaymasın yeter . Selami_32 'nin benim avatarımı kullanması benim de hoşuma gitti , bunu isteseydim o an değiştirebilirdim fakat yapmadım . Demek ki beğenmiş de kullanmış dedim . Burada konu bendim ve sadece bir protesto mesajı yazdım o kadar . Arkadaşımız da anlayış gösterdi ve değiştirdi .
Eğer burada bir güruh varsa onu oluşturan tek bir kişiden söz edebiliriz o da farklı kimliklerle durmadan forumda kafa karıştıran , bir mazlumu bir mazlum koruyucusunu oynayan bir ruh hastası olabilir . Onun dışında benim forumda tanıdığım herkes "güruh" değil , bilişim topluluğu olmaya çalışıyor . Ve imzanız benim anladığım şekildeyse siz de bizim gibi düşünüyorsunuz .
muharrem_tac
28/06/2004, 10:38
Ben araya takviye kuvvet almadım ve tek başıma buradayım . Fakat diğer tüm arkadaşlarımıza çağırım odur ki bu konuda ne diyeceğiniz varsa açık yüreklilikle beni hedef alarak söyleyiniz . Başkalarının yaptıklarını bana , benim yaptıklarımı başkalarına mal etmeyiniz . Bu bakımdan epic arkadaşımızın mesajı için kendisine teşekkür ederim . Cevaba geçelim .
tartismaya bu noktada dahil olmak istemezdim, ozellikle internetten ve ceviz'den bu kadar uzak kaldiktan sonra. ama goruyorum ki gercekten de bir "hirpalama" durumu sozkonusu. tamam, belki daha fazla anti-windows ya da anti-linux tartismasina ihtiyacimiz yok; her ikisiyle de dalga gecen yazilar kabak tadi vermeye basladi.. ve hatta linux programi soyle yazilir, boyle yazilir demek yerine gercekten ise yarayan bir linux programi yazip kaynak kodlarini da bu cati altinda paylasmak hepimizin tam olarak arzu ettigi sey..
Burada bir hırpalama söz konusu olabilir fakat emin olun , hırpalanan benim . Zira üçe karşı bir durumdayım . Diğer mazlum savunucusu arkadaşları da bekliyorum . Ben böyle teke çok tartışmaları çok severim .
Yazınızın diğer bölümünde tamamen aynı fikirdeyiz zaten .
ama yine de diyebiliyorum ki, bazi insanlarin damak zevki farkli olabiliyor, kabak tadindan da zevk alan kisiler cikabiliyor.. linux'a ve/veya linux altinda program gelistirenlere/gelistirdikleri programlara ince ince takilan insanlar her zaman olacak, bizim forumumuzda oldugu gibi. bize dusen onlarin yazdiklarini hosgoruyle karsilamak, gulmek, eglenmek.. birisi cikip da windows linux'u dover dediginde bizim linux sevgimizde bir eksilme oluyor mu? ya da aramiza yeni katilan genc bilisimci adaylarina sevdirmek icin cabalamaktan vazgececek miyiz? "linux programi kotudur!" denildiginde bizim yapmamiz gereken "hayir windows programi kotudur!" diye cevap vermek, karsit gorusleri "hirpalamaya" calismak degildir. yapmamiz gereken yuzumuzden tebessumu eksik etmeden bildigimiz yoldan devam etmektir. zaman ve caba her seyi aydinlatir, gercek yanlisi ve yalani ezer gecer.. monarsigiz, yonetimiz, demokratik olmaya calisiyoruz ama size yaranamiyoruz, turu soylemler daha fazla tepki almamiza neden olur. Muharrem abinin yaptigi gibi bir mesaji "abudik gubudik" diye asagilamak, o mesaji belki buyuk bir ozenle ve keyifle yazmis olan uyenin hem sevkini kirar, hem ar damarini catlatir.. gereksiz yere muhalefet icgudusunu siddetlendirir.
Mesajdan gülümseme yükselsin istiyorsanız bunu eleştirirken bile -dikkat aşağılama değil eleştiri- abidik gubidik gibi komik bir ikileme kullanırsınız . Eğer durumu bu kadar yumuşatabildiysek ne mutlu bize , zira bu konu eğer daha önce açılmış olsaydı cezası hemen silinmek olurdu . Biz bu konuyu makaraya saralım diye abidik gubidik dedik . Aşağılamak için değil .
ama dedigim gibi, gulup gecersiniz ve mesaj yazmama hakkinizi kullanirsiniz. mesaj da ya daha sonra okuyacak olanlarin yuzunde tatli bir gulumsemeye neden olur ya da unutulur gider. biz de isimize bakariz.
son olarak muharrem_tac'i bu konuya ve dolayli olarak selami_32'ye gosterdigi tepki nedeniyle kiniyorum.
sevgiler.
Mesaj yazma hakkının içeriğini geliştirelim diye , insanlar fikirlerini daha iyi beyan etsinler diye "mesajım var" bölümünü açtık . Kınama , duyuru , haber gibi konuları , ceviz.net ile ilgili meseleleri orada tartışalım diye...Yakında da http://hayat.ceviz.net 'te yeni bir platform oluşturmayı planlıyoruz , sadece arkadaşlarımız söyleyeceklerini daha demokratik , daha özgür biçimde ifade etsinler diye...
Bu konunun başı neydi?
// Axion! PHP kodlamak için yanına beni de al!
"Baslangicta sadece buyuk bir toz bulutu vardi..."
"Baslangicta sadece buyuk bir toz bulutu vardi..."
Şu an da farklı birşey yok sanırım...
Ateşbalığı
28/06/2004, 12:08
Konu ben yada diğeri yada öteki değil aslında,başka açıdan bakıldığında ise konu ben oluyor.
Not :http://www.akademi.nl/sayi7/kitap.htm<--- Domuzlar olayı.
Söz benim değil, link evde yoktu tam hatırlayamamıştım okadarını alıntı yaptım.Bu link Hunter tarafından verilmişti.
Eküri:Burada anlatımak istenen yönetic yada üye olayı değil arkada olayı.Forum üzerinde eğer birkaç insan arasında samimiyet varsa bu samimi insanların biri biryle takıştığında forumun selameti düşünülmeden, yeni üyenin duyguları, yada forum kültürüne hakim olup olmadığı düşünülmeden guruh halinde yükleniliyor.Yüklenildi ,biliyorum, yaşadım, çok üzüldüm.
Muharrem arkadaşımızal hiç bir derdim yoktu, tersine saygı duyuyordum, özür dilemeyi bilen kişiliğine,hassas demokratik bakışaçısına,forum üzerinden takip ettiğim kadarıyla tabiki.Ve Muharrem arkadaşımıza sonsuz güveniyordum.Olay budur güvendiğin dağlara kar yağma durumudur.
IRC de şahsım üzerine bir geyik çevrilmiştir.Bende MUharrem bile böyle diyorsa demekki buna inanıyorlar diye düşünmüş ve kendimi parçalamıştım.Ve daha sonrasında anlatılarki hepsi şakaymış.O olaydan sonar güvenim sarsıldı, ve fikirlerim değişti.
Bana yapılan şaka ve Selami nin yaptığı şakayı karşılaştırdım kendi içimde ve birkez daha o muhabbet aklıma geldi ve sinir oldum.Tüm sinirimle yazdım.
Şimdide tüm samimiyetimle yazıyorum.Olay yönetic yada üye olayı değildir.Ben bu konuya ilşkin.Belki anlatamamışım.Forumun eski halinde bu vardı, yönetic ve üye açtışması vardı ben ona ilşkin dertliydim.Ve bu derdimi her ortamda dile getiriyordum.Fakat şimdi farklı ,belli bir demokratik ortam mevcut.Yöneticler hassas bu konuda.yani şu andaki halinde yönetic yada üye çatışması yok.
Muharrem bence bir gaflette buluındu , abidik gubidik konu diyerek.Benim yazdığım bir topice biri bunu deseydi, fitil olurdum.başaksının kine denildi yine fitil oldum.Çünkü insan bir konu açarken oturup düşünüyor emek harcıyor.Sadece konun yeri burasıdır denmesi yeterliydi bence.
Bende hata yaptım, canım çok yandığı için (bazen malesef) hafızası olan bir varlık olduğumuz için eski sıkıntılar, sinir harpleri suyüzne çıkıyor.Ve bu bakımdan düşünüp değrlendirmenizi rica ediyorum.
Aslında ilk amacım sadece abidik gubidik cümlesiydi ama muharrem değişiklik yaptık yaranamadık diyince , açıklama yaptım ama açıklama yanlış anlaşıldı.Demek istediğim bunlardı.
Ama şunun sözünü kimseye vermiyorum.Kalbim çok kırık forumdaki baı kişilere, yine bu tarz bişey olduğunda nokta atışları yapmıyacağım diyemiyorum.Ne yapim unutamıyorum.
Ayrıca niye bir bayana yakışmasınmış,kalıplarla düşünmeyelim lütefen.Çokda yakışıyor kanatindeyim,penbe tüylü çanta takıp "ay haftasonu hani mağazada ne alsak" muhabbetini yakıştıryorsanız bayanlara bu sin bakışaçınızdır.Bende kendime ve hemcinslerime bu tarz çıtkırldım ciks tavırları yakıştıramıyorum.
Hele size insanlarla dalga geçmeyi hiç ama hiç yakıştıramamıştım, bu topice abidik gubidik demenizi de hiç ama hiç yakıştıramamıştım.
Şimdilik diyeceklerim bunlar.
Bir hata yaptıysam forumun selameti açısından, tüm arkadaşlarımdan özür diliyorum.Ama bahsi geçen kişilerden dilemiyorum.Çünkü onlardan bir özür duymadım.axion dışında ;)
Sevgiler,
Daha oncede yazdim, ama silindi tekrar yaziyorum;
@atesbaligi, bu forumun senden baska da bayan uyeleri var, ama bu durumundan sadece sen rahatsizsin, bence bayan uye sifatini cok fazla one cikarman, butun tartismalari bu yorungeye cekmen insanlari geriyor...
Gecenlerde bir irc oturumunda da soylemistim, yeri gelmisken tekrar soyleyeyim, gereksiz bir konuya bu kadar satir yazacagina, iyi biliyorum dedigin css, html, flash gibi konularda bunun yarisi kadar karala, sonra bak bakalim insanlarin seninle ugrastigi yonundeki paranoyan devam edecek mi?
muharrem_tac
28/06/2004, 13:02
Sayın Ateşbalığı ,
Bu konuyu daha fazla büyütmeye gerek yok . Abidik gubidik bir hal almaya başladı . Nihayetinde komiklik olsun diye yazılmış bir yazıya komiklik olsun diye kullanılmış bir tanımlamadır . Sizin bunu tutup bambaşka yönlere çekmenize de ben çok üzüldüm . Benim de güvendiğim dağlara kar yağdı yani .
Ayrıca niye bir bayana yakışmasınmış,kalıplarla düşünmeyelim lütefen.Çokda yakışıyor kanatindeyim,penbe tüylü çanta takıp "ay haftasonu hani mağazada ne alsak" muhabbetini yakıştıryorsanız bayanlara bu sin bakışaçınızdır.Bende kendime ve hemcinslerime bu tarz çıtkırldım ciks tavırları yakıştıramıyorum.
Bayanların yazılarından bu sizin kullandığınız kelimeler fışkıracaksa o zaman bayan olmanızın ne farkı kalır ki ? Biz her çalışılan ortamda bayanların da bulunmasını niye istiyoruz ? Çünkü bayanların bulunduğu yerlerde insanlar konuşmalarına , hareketlerine daha dikkat ederler , bayana ayıp olmasın diye argo bile konuşmazlar . Ama maalesef durum öyle gösteriyor ki bayanlar bayların arasında fazla kalmaktan kelimelerine biraz maskülenlik bulaşmış . Açıkçası "ay haftasonu hangi mağazada ne alsak" gibi konuşmalar daha feminen kalıyor , eküri kelimesinin yanında .
"Baksana bilader , şu Yavuzhan 'ın ekürisi kimdi ya ? İkinci ayakta ona oynayayım bari"
Şimdi siz buna da kızarsınız ama söyleyeyim :
Bu bir espri .
selami_32
28/06/2004, 13:26
Arkadaşlar hepinizden özür dilerim. Sadece espri olsun diye linux hakkında o şeyleri yazmıştım. Sonra Muharrem Abi'nin cevabından sonra yazdığım şeylerin saygısızlık olduğunu anladım ve cevabımda silinmesini talep ettim. Bu konunun bu kadar büyüyeceğini tahmin etmiyordum.
Abidik gubidik yakıştırmasına da hiç kızmadım aksine bir hayli gülmüştüm. Hatta açıklamama da "Abidik Gubidik Üye" yazmıştım sonra kişilik problemi var felan dediler ben de hırpalanmış üye yazdım onu da sildim zaten.
İnsanların birbirlerini kırmasının benim yüzünden olduğunu düşündüğümden üzülüyorum. Çok üzgünüm pişmanım.
@Muharrem Abi: sen bizim bir tekçe abimizsin öyle kalacaksın.
@Ateşbalığı: Sen bu forumu renklendiren kişilerden birisin ablacığım. sana saygı duyuyorum seni çekemeyenler ölsün.
@epic : hassasiyetin beni duygulandırdı teşekkür. ederim.
muharrem_tac
28/06/2004, 13:28
Eyvallah Selami_32 .
Bunu da tatlıya bağladık galiba ? :)
Ateşbalığı
28/06/2004, 13:32
Arakaşlar, ben bayan demdim açın bakın yazdıkarımı bayana yakışmıyor diyen Muharrem.Ne alak dedim bende.Bayan oluşumu öne çıkardığım yok.Öyle algılandıysa yanlış algılamış.Benim yazdıklarımda Muahherm bayan diyene kadar bayan kelimesi geçiyor mu ? hayır.Muharrem bir bayana yakışmıyor diyerek olayı o yöne çekmiş.Bende cevap vermişim.
Ayrıca forum için bişeyler yazmadığımı yapmadığımı nereden biliyorsunuz.Uğarşıyorum,ayrıca forum için çok farklı ama çok farklı planlarım var.Bunlar için uğraşıyorum.Ama bu çok farklı olan şey çok uzn soluklu bir proje.Ve projem istediğm nokataya ulaştığında sizlerden de yardım istiyicem.Şu anda araştırma geliştirme yapmıyorum.
Ayrıca bakışaçısıdır bana butarz konularda konuşmak yorum yapmak tuhaf gelimiyor.Onuda yaparım bunuda.
Eküri kelimesinde hiçbir tuhaflık göremiyorum,bakışaçınıza brakıyorum.Normal hayatımdada kullnıyorum.
Sevgiler,
Ateşbalığı
28/06/2004, 13:44
Ayrıca insanların benimle uğraştığı yönünde bir paranoyam yok, ben eski yaşadığım örnekler üzerinde konuştum.Öyleyken böylede peki böyleyken neden öyle değil ? dedim.
Ayrıca ben hangi tartışmayı bayan yörüngesine çekmişim ,çok şaşırdım.Sadece forumda biliniyor bayan oluşum.İnsanlar öyle algılıyorsa bu onların sorunu.Bende herkes gibi forumda yaılanlara yorum yazıyorum.Muharrem bayan dediği içinde cevap vermişim.İnanın çok şaşırdım.Duayanda herkonuyu kadın erkek ayrımına çevirdim sanıcak.
Forum üzreninde tek bir konu açmıştım kadının bilişmdeki yeri başlıklı.O kadar.
Sevgiler,
Bölüm yetkililerinden rica edicem..Ya konuyu baslatan ana yazıları silmesinler yada konuyu toptan kaldırsınlar.Kim ne konusuyor kim ne anlatıyor?.Madem özel konusmalar ozelde mesajlasında bizde birşeyi ANLAMAMAYA calışmayalım.Forumda saygın kişilerin isimlerini gorunce okumaya baslıyoruz akabinde neden konunun acıldıgı dahil hicbirsey anlayamıyoruz..
Not: Amaç,yeni bir tartısma cıkartmak değil ,samimiyetle yazılanların yarısını değil tamamını anlama ihtiyacıdır.
muharrem_tac
28/06/2004, 14:12
Skonak önemli bir noktaya temas etmişsiniz , teşekkür ederim . Ben de aynı fikirdeyim .
Yazı sılınmıs degıl, sadece konunun daha saglıklı yurumesı ıcın varolan tartısmadan ayırmıs acemı, tartısmaya neden olan yazının yenı adresı http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=9882
Ana mesajı konunun devam ettiği burda bulamamak rahatsız etti.HunTER yönlendirme için teşekkür ederim.
Bölüm yetkililerinden rica edicem..Ya konuyu baslatan ana yazıları silmesinler
Valla topic'i acanin menfaati/hedefi (kurallara aykiri olmadigi surece) bence daha onceliklidir. Topic'in konusuyla alakasiz mesajlari, asil topic'ten ayirdim. Boylece degerli arkadaslar onemli meselelerini konusurken, biz de asil topic'le ilgili mesajlarimizi atabiliyoruz.
Ateşbalığı
28/06/2004, 16:08
Tabi nereden biliyorsunuz derken ceviz için birşeyler yapmadığımı ,şunu söylemeyi unuttum,iş arasında canım sıkıldıkça yazınca böyle oluyor. :)
Bu bakışaçısını bana @redial kazandırdı.Kafamda olan projeyi değilde ceviz için yazılar yazmak fikrini.Bu bakımdan @redial'a çok teşekkür ediyorum.Tabi bana kazandırdığı yeni açılımın gelişimini göremedi, çünkü artık IRC de özel sohbetler yapma fırsatımız olmadı.Bahsi geçen olaylar yüznden.
Fakat şuda varki ben hiçbir konuyu tam olarak bildiğimiyorum, bildiğimide söylemedim.Bu analmda çok zor oluyor.Birakaçtane css denemesi yaptım,ama teknik kavarmalar okadar yabancıyım ki,kastırıp kastırıp durdum,yarım braktım.Ama uğraşıyorum.
Bu noktada siz çeşitli teknolojiler hakkında çeşitli makaleler yazan arkadaşlardan bu işin sırlarını sormak istiyorum.Zaten böyle bir topic açıcaktım.Birkaç haftaya kadar konu açlımışken burada yazalım.
Yani deme o ki.ANSUGO <--- Doğru yazdım :) batıl inanç topicinde demiştiki "makale yazmak insana birşey öğretmez " <-- Kesinlikle batıl inançmış
Şimdi makale yazmaya başlayan biri neler yapmalı, neler dikkat etmeli.Ben yazıyorum , sonrasında yazdığımı ben anlamıyorum :)
Yada sorama istediğimi soramadımmı, bilmiyorum zaten bu aralar kafamdakileri aktaramak gibi bir problemim var :)
Siz anlayın işte.
Sevgiler,
Siz IRC'de baslayan bu geyige IRC'de devam etseniz, olmaz mı?
Ateşbalığı
28/06/2004, 17:22
Şimdi bunlar geyik mi ?Ya gerçekten ben anlatamıyorum,yada siz anlamamak ve yanlış anlamak için elinizden geleni yapıyorsunuz?
Daha fazla uğraşamyacağım,kabak tadı verdi.Makale yazmak konusnda tecrübeleriniz paylaşır mısnız diye sormuşum.Geyik anlayışınız çok ilginç.
Ayrıca insan bir bütün, ırc de oldu,bitti hadi forumdayız falan olamıyorum.Oalbiliyorsanız sin meziyetiniz.Gıpta ederim.
Sevgiler,
makale yazmak konusunda tecrube nasil bir sey oluyor ki? :) yaza yaza tecrube kazaniyorunuz iste..
Ateşbalığı
28/06/2004, 17:58
Elebetteki dediğiniz doğru, yaza yaza kişi kendine bir tarz oluşturur.Ve bu tarzı oluşturuken "çok şeyde öğreniyor", nick belirtmeden birlerinin haklı olduğunu vurguluyorum.
Yalınız, ben öğretmenken soru yazma teknikleri hakkında konuşurduk öğretmen arkadaşlarla, elbetteki bu öyle birşey değil, farklı ama belki bu işinde çeşitli teknikleri vardır diye düşündüm.
Analaşılırlık, açıklık ,yada seviyeye göre yazma gibi.ceviz.net deki makaleleri tek tek okudum mesela, onlardaki seviyelerin nasıl ayarlandığına baktım.Çok yardımcı oldu.
Deneyimleriniz paylaşırsınzı diye düşündüm.Yani o makaleleri yazanlar burada sonuçta.
Sevgiler,
Makale yazarken kişi kendi tekniğini oluşturur kanımca.
Kişinin o ana dek gördükleri, okudukları hatta kişiliği, yazmayı düşündüğü makalenin konusu ile birleşince yazım tekniği kendiliğinden oluşur. Yeter ki anlatılmak istenen konuda kendinizi yeterli hissedin. Kalemi elinize alıp -ki bizim durumumuzda bu klavye oluyor- ilk cümleyi kurduğunuzda, anlatım tekniğinizde kendini gösterip kişiliğini bulacak, geriye maharetli parmaklarınızın bunu ekrana aktarması kalacaktır.
Kolay gelsin...
Benden baska kabak tadı alan var mı? :kuul:
Sen mesaj yazıp konuyu tekrar uste tasımadan once bendekı tat azalmıstı :)
Not: Bu sadece bı esprı lutfen kımse alınmasın.. Ozellıklede sen Atesbalıgı :)
Cidden haklısın.Panikatak bir hareketti :)
Şimdi bunlar geyik mi ?
Hem de alası.
Mingitau
29/06/2004, 20:55
Ateşbalığı ikinci defa ağdasın :(
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.