Tam Sürümünü Görmek İçin : mesajım yok!
Ali Sarı
27/06/2004, 10:40
merhabalar herkese.
gelmeyeli değişiklikler olmuş, hayırlı olsun :)
mesajım var forumu ve alt kategorilerine sadece adminler mi yazabiliyor yoksa ben mi yazamıyorum?
O bolumlerde yeni acilan topic'lere kimse mesaj gonderemiyor.
Yalniz sonradan bu bolume tasinan eski topic'lerde, mesajlar var. Bu bolume tasindi diye eski mesajlari silmeyelim dedik.
O bolumlerde yeni acilan topic'lere kimse mesaj gonderemiyor.
.
cevap vericek olan kişi başka bir topic açarak cevap verirse?
cevap vericek olan kişi başka bir topic açarak cevap verirse?
Isler dusundugumuz gibi yurumezse, yonetimdeki demokrat tayfaya "gordugunuz gibi bu da cozum olmuyor, eski sert yontemlere donmeliyiz" seklinde baski yapma imkanimiz olacak ve o bolumlerin tamamini kaldiracagiz.
Ateşbalığı
27/06/2004, 14:58
Isler dusundugumuz gibi yurumezse, yonetimdeki demokrat tayfaya "gordugunuz gibi bu da cozum olmuyor, eski sert yontemlere donmeliyiz" seklinde baski yapma imkanimiz olacak ve o bolumlerin tamamini kaldiracagiz.
Acemi'ye avatar yaptım :)
Bu avatarı gözüm bir yerden ıssırıyor
sadece isim benzerligi ansugo, sakin ol :D
Bu hıkayeyı dun okudum aklımda kaldıgınca aktarmaya calısıyım,
" Golun bırınde yasayan kurbagalar golde artan ahlaksızlıktan rahatsız olup tanrıdan bır kral gonderıp bu ahlaksızlıga son vermesını ıstemısler.. Kurbagaların talebını goren tanrıysa gulumseyerek golun ortasına bır sopa ındırmıs hemen.. Sopayı goren kurbagalarsa ıtıraz etmıs.. "Bu sadece bı sopa, bıze ne yararı olabılırkı? Bız gercek bır kral ıstıyoruz!".. Pekı demıs tanrı ve sopayı bı su yılanına cevırmıs.. ve su yılanına donusen sopa goldekı tum kurbaları yemıs.. "
Yazıdakı tanrının adını hatırlamıyorum ama bunun cokta onemı yok sanırım.. Anlatılmak ıstenen, Demokrasıyı anarsı dejenere eder, monarsı ıse dıktatorluge gıdebılır..
Yanı bu forumun ılk gunlerınde demokrası vardı.. Ama bazı kendını bılmezler yaptıklarıyla bunu dejenere ettı.. Forumun bu halıne tepkı gosterenlerse daha sıkı kurallar ıstedı.. Koyduk.. Sonra buda bı cesıt dıktatorluge dondu..
Sımdı yıne demokratık bı topluluguz.. Bakalım, acemı'nın soyledıgı gıbı buda cozum olmazsa yıne mecburen monarsıye donucez..
Ali Sarı
02/07/2004, 15:30
Monarşinin olmadığı yerde anarşi vardır :P
yildizib
02/07/2004, 15:42
Burada protesto filan bi işe yaramaz.Bölüm açılmış ama dinleyen yok.Uygunsuzluğu düzeltmenin en iyi ve etkili yolu (af buyrun) "tecavüz".Tabi bunda da haklı olduğunuza %100 inanarak girişmelisiniz.Eğer karşı tarafın haklı olabileceğini düşünüyorsanız böyle bir maceraya girmeyin.Kaldı ki hak her zaman tecelli eder ve siz de ona paşa paşa uyun.
Bu hıkayeyı dun okudum aklımda kaldıgınca aktarmaya calısıyım,
" Golun bırınde yasayan kurbagalar golde artan ahlaksızlıktan rahatsız olup tanrıdan bır kral gonderıp bu ahlaksızlıga son vermesını ıstemısler.. Kurbagaların talebını goren tanrıysa gulumseyerek golun ortasına bır sopa ındırmıs hemen.. Sopayı goren kurbagalarsa ıtıraz etmıs.. "Bu sadece bı sopa, bıze ne yararı olabılırkı? Bız gercek bır kral ıstıyoruz!".. Pekı demıs tanrı ve sopayı bı su yılanına cevırmıs.. ve su yılanına donusen sopa goldekı tum kurbaları yemıs.. "
Yazıdakı tanrının adını hatırlamıyorum ama bunun cokta onemı yok sanırım.. Anlatılmak ıstenen, Demokrasıyı anarsı dejenere eder, monarsı ıse dıktatorluge gıdebılır..
Yanı bu forumun ılk gunlerınde demokrası vardı.. Ama bazı kendını bılmezler yaptıklarıyla bunu dejenere ettı.. Forumun bu halıne tepkı gosterenlerse daha sıkı kurallar ıstedı.. Koyduk.. Sonra buda bı cesıt dıktatorluge dondu..
Sımdı yıne demokratık bı topluluguz.. Bakalım, acemı'nın soyledıgı gıbı buda cozum olmazsa yıne mecburen monarsıye donucez..
Demokratik olmadığınızı sizde biliyorsunuz. Burda yönetimde dahi hiyerarşi var yanlışı gördüğünüz halde yönetici diye durdurmuyor hatta gözünüzü kulağınızı kapatıyorsunuz.
Forumun demokratik, esitlikci v.s. olup olmadigini bilemiyecem (cok da umrumda degil) ama piyasada iyi gittigi kesin. Forumun tarzini/yapisini hic begenmeyenler bile hergun uzun sureler burada takilmaktan kendilerini alamiyorlar.
Benim bildigim normalde bir insan memnun olmadigi, kotu muamele gordugu yere bir daha gitmez. Hem durumun boyle oldugunu soyleyip hem de buradan ayrilamayanlar herhalde ya bu tattan hoslaniyorlar ya da dediklerinde samimi degiller.
Mingitau
02/07/2004, 16:28
Neyseki askerden döndüğümde böyle olmıyaca adamların şaftı kayıyo yaw, kısa dönem yapıolarda...
Bir de sunu ekleyeyim: eger alternatif bir forum kurmak ve bildiginiz gibi yonetmek isterseniz gerekli altyapiyi (altalan adi, web alani, veritabani v.b.) hazirlayabiliriz. ceviz forum'da gerekli duyurulari yapabiliriz. Forumunuzun kurulumu ve calistirilmasi ile ilgili teknik destek saglayabiliriz.
yildizib
02/07/2004, 16:35
Ben burada olmayı seviyorum.Seviyorum da bazen hiç hoş olmuyor çıkışlar(çıkışılarınız demiyorum).Ben de zor kullanarak düzeltme yolunu tercih ediyorum tabi.
(Düzelme de var.)
Diğer yazdıklarımı boş verin de şu kısım önemli:Siz burada maya durumundasınız.Sizin üsluplarınız davranışlarınız diğer insanlarca klonlanarak çoğaltılıyor.Daha önce de belirttiğim gibi; "buraya ilk girdiğimde fark ettiğim şey 'ceviz etiği' diye bişey var" diye başlayan yazımı hatırlarsanız.
Bunlara örneklerde verdim.Hatırladınız mı?
Bütün bunlar sizin mayalamalarınızın sonucunda ortaya çıktı.Tabi sizi suçlamıyorum bilinçsizce yapılanlar için insanları suclayamam.Burada "ortamın kendine özel" bir hava yaratmışsınız.Bu havaya giren herkes bu psikolojiye kendini kaptırıyor.Hani derlerya "havasından mıdır suyundan mı?".Buraya giren kişi bu üsluplara alışıyor ve kırıcı olmak ona olağan geliyor.Kırıcı olduğunun farkında olmuyor.İlginç olan bu davranışları toplum önünde açık olarak yapmıyorlar.
Benim tavsiyem insancıl kuralları olan Ceviz etiği yaratmak gerektiği.
Madem bazi olumlu degisiklikler yapmak amacindasiniz, benden size tavsiye: ceviz'de, daha cok ureten, diger insanlara daha cok yardim eden ve ceviz'in daha iyi olmasi konusunda samimi olanlar, daha etkili pozisyona gelirler, dedikleri daha cok ciddiye alinir. Bu taktik isinize yarayabilir.
yildizib
02/07/2004, 16:51
Kimseye ona durup dururken psikopathca gidip saldırdım mı ben?Durup dururken bulaştığım birini gösterin gidecem bir daha gelmicem.Bu gün biri gene(kaşınan çok).Bu her nedense hep sizlerden oluyor?Niye acaba?
Girişe bakın;dalga geciyor.Forumda dalga gecilmeyecekti hani?Ben nedense hep sizden görüyorum böyle bir şeyi.Hiç 2 üye arasında böyle şey görmedim.Çünkü siz ;(kabul etmeniz gerekecek)bulunduğunuz mevki itibariyle egonuza hakim olamıyorsunuz.
Güzel kardeşim madem sevmedin ne yapabilirsin ve uygunsuzda buldun diyelim mesajı.Uygun bir dille bunu bana iletirsin.Olmadı silebilirsin...Niye onur kırıcı oluyorsun?(olamıyorsun da olmayı deniyorsun).
Ucuz şark kurnazlığı yapmayın bana.Ne numara yapıyorsanız düzeltip geri verirler ona göre!
Mingitau
02/07/2004, 16:59
af buyurun ama mesajınızı sildik diye kıyameti koparan siz değilmiydiniz? Hemde mesajın içeriği öyle övünülecek birşey de değilken... /* siz onunla övnüyorsanız bilemem tabii */
yildizib
02/07/2004, 17:03
Yok aslında mesajım silindi diye değildi.Mesajın başlığı öyleydi ama içeriğe bakarsanız neden silinmiş onu hiç sormuyorum."Ben aslında şöyle şöyle yazdım şunu savundum neden sildiniz ?"demiyorum hiç bir satırında.Sizlerin ukalaca davrandığınız hakkında bir yazı idi ve sen de neden habire ukalalıkla suclandığınızı da biliyordun.
Forumun demokratik, esitlikci v.s. olup olmadigini bilemiyecem (cok da umrumda degil) ama piyasada iyi gittigi kesin. Forumun tarzini/yapisini hic begenmeyenler bile hergun uzun sureler burada takilmaktan kendilerini alamiyorlar.
Benim bildigim normalde bir insan memnun olmadigi, kotu muamele gordugu yere bir daha gitmez. Hem durumun boyle oldugunu soyleyip hem de buradan ayrilamayanlar herhalde ya bu tattan hoslaniyorlar ya da dediklerinde samimi degiller.
Senin gibi bir karakterin yönetici olması ne kadar yazık. utanç verici.. Sadece senin olduğun bir yere zaten girmek isteyen kim.. Kastettiğim kişi sensin.. Bunuda biliyorsun.. Bu foruma tamamen zarar veren bir kişisin.. Başkalarının buraya getirdiği bir siteyle övünemezsin çünkü piyasada iyi gitmesini sağlayan sen değilsin..
Girişe bakın;dalga geciyor.Forumda dalga gecilmeyecekti hani?
Bu soz, hangi mesaj uzerine denildi? Baska bir topic'ten mi bahsediyorsun.
Madem bazi olumlu degisiklikler yapmak amacindasiniz, benden size tavsiye: ceviz'de, daha cok ureten, diger insanlara daha cok yardim eden ve ceviz'in daha iyi olmasi konusunda samimi olanlar, daha etkili pozisyona gelirler, dedikleri daha cok ciddiye alinir. Bu taktik isinize yarayabilir.
Aklın fikrin mevki ve pozisyonda pozisyon ve mevki isteyen kim tamamen art niyetlisin. İnsan a insan gibi davranmayı öğrenemeyen aciz bir karaktersin.. Başımıza gelenleri dile getiriyoruz yapmıyorum diyebilirmisin yapıyorsun bariz bir şekilde çıkıp yapmıyorum demokratiğim gibi konuşma direk yapıyorum de delikanlı gibi.. Bu forumu ayakta tutan kişilerinde böyle art niyetli bir insana boyun eğmesi ve yönetimin bu kişiye devredilmesi ne kadar acı bir olay böyle seçkin bir site için..
Kastettiğim kişi sensin.. Bunuda biliyorsun..
Hayir, yeni ogreniyorum. Baskalarinin neleri bildiginden ne kadar da eminsin.
Bu foruma tamamen zarar veren bir kişisin..
Oyleyse bu sitenin senin icin bir degeri varsa milleti ikna edersin ve benden yoneticilik yetkisini aldirirsin.
Boyle acik konusman guzel. Genelde ustu kapali laflari hic ustume alinmam. Bir daha bana birsey diyeceksen, boyle acikca soyle.
Yonetimin tartisilacak bir yani yok. Begenmiyorsaniz baska yollarla "tartisma dogurmayacak" sekilde derdinizi anlatin. Ben boyle garip konular gormek zorunda degilim. Kimse de degil.
CrazyCat
02/07/2004, 17:50
Olayları kişiselleştirmesek daha ii olur.
Birde kırıcı konuşmak kimseye bişe kazandırmaz. Özellikle yeterince tanımadığınız kişiler için çok kolay yargıda bulunuyorsunuz.
Rahatsızlığınızı dile getirmeniz doğal hakkınız ama birde olaya şu açıdan bakın.
Ceviz.net bilişim odaklı bir site ve tamamen gönüllülerden oluşmuş bir ekibi var. Kimse kimseye boyun eğmek zorunda diil. Görüldüğü kadariyle adil olunmadığıın düşünülmesine sebep olan konuların büyük bir çoğunluğu bilişim dışı mevzulara çıkan tartışmalardan kaynaklanıyor.
Eğer bu topluluğun temel amacına hizmet eden bir girişimde bulunup da bir engelleme ile karşılaşırsanız veya biri size kişisel olarak anlamsız tepkilerde bulunursa burda tartıştığınız arkadaşların hepsi size destek olacaktır.
Ortadaki en büyük yanlış "onlar" ve "biz" gibi bir ayrımcılığı ortaya atmaktır. Ceviz ve bilişim camiası için gönüllü olup elini taşın altına koya herkes birdir. Zamanla deneyiminiz arttığında daha fazla paylaşmak ve işlerin yürütülmesi için daha fazla gönüllü olmak istediğinizde siz de bu gönüllüler arasında yer alabilirsiniz.
Umarım ozaman bu işi "yetki" ve "iktidar" çerçevesi içinde görüp hata yapmaz ve şu anki kişisel kırıcı laflara maruz kalmassınız.
Herşey bir yana herkes hata yapabilir. Önemli olan mantıklı bir noktada uzlaşmak.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.