Tam Sürümünü Görmek İçin : Toplist olayı
iyinet webservis gibi toplistlerin "ana sayfa" larındaki web siteleri gayet iyi
fakat 2. veya 3. sayfadakilere çok az hit gönderdiğini bahsigeçen toplistlere kayıtlı olan websayfalarının sayaçlarına ve referer larına bakarken gördüm (devrik cümle oldu)
gariptir ama hiç toplist kullanmadım lazım da değil diyorum zirâ tutar ana sayfaya çıkarda günde benim 1000 e bir 1000 tekilde o bana yollarsa koyarız :D
son zamanlarda sık sık gördüğüm olay toplist kendi web sitesi değilde başka sitelerin reklam bannerlarına dönüşümlü sizin sayfanızda gösterim vs.. yapıyor
bu saçma değilmi ?
Toplist olayına nasıl bakıyorsunuz ?
Fikirleriniz ?
Zerzevat Adam
26/06/2004, 11:52
Gereksiz. Bu işlere başlayan çoğu kişi zannediyor ki internette gezecek kişiler hergün en az bilmem kaç kez o toplistlere gidip oralardan site arıyor. Ve olan ne oluyor asıl hit'i alan toplist siteleri oluyor.
Gördüğüm şu: Toplist'lere eklenen sitelerde ki ortak nokta: Siteden para kazanılabiliyor, sitenin çok kişiye ulaşılması hedefleniyor, sitenin adının duyulması isteniyor. Genelde bu üçü var ve çoğunlukla ilk seçenek...
Ayrıca bir siteye girince altta 50 tane 88-33piksellik toplist bannerlarını görmekten nefret ediyorum...
cidden o 88-33 olayından cok nefret ediyorum
ayrıca bende bugüne kadar tutupta nete girip illede toplist açan kimseyi görmedim
olay o küçük bannerlardan yani toplisti hit gönderen siteler besliyor
onlarda öbürlerini paslaşıyorlar işte
Ozgun bı ıcerıge sahıp olduktan sonra zaten hıt kendılıgınden gelır.. Ama webte mılyonlarcası olan sms, molodı sıtelerınden bı tane daha acacaksanız bu toplıstler belkı ıse yarayabılır..
Aslında ben tum bunları kendı tembellıgımız ve kafasızlıgımıza verıyorum.. Cunku hepsı ıcerıgı zayıf sıtelerımızın hıtını bı parca daha arttırabılmek ıcın.. Toplıstler, arama motoru kayıtları, spam maıller..
Oysa aynı ugras ıcerıgı zengınlestırmek yada onu ozgunlestırmek ıcın harcansa sıte zaten ıster ıstemez zıyaretcılerı kendıne cekecektır.. Cunku yararlı lınkler baslıgı altında lınkı yer alacak, adı maıl lıstelerınde dolasacak, arama motorları sıteyı lıstelerının en tepesıne yerlestırecek..
Yanı webte ozgun bı fıkrınız yoksa ısınız zor.. Varsa zaten tum bunlara gerekte yok..
arama motorları sıteyı lıstelerının en tepesıne yerlestırecek..
buna katılamıyorum sade fake keywords olayının boqu cıkmış halde googleda
bazı toplistlerin gerekli olduğunu düşünüyorum.Google'ın açıklanan algoritmasında bi mantık var =(Eğer çok ziyaret edilen bir sitede linkin varsa senin siten güzeldir,üst sıralarda yer alması gerekir) . Örneğin iyinet.com 'u ele alalım türkiyenin sayılı hit alan sitelerinden olduğunu düşünüyorum.Eğer bu sitede linkin olursa google algoritmasına göre üst sıralarda olma şansın artar. (NOT: GOOGLE algoritması sadece bu olaydan oluşmuyor.Farklı aşamalar daha var...)
pagerankım
+zindan.net için yaklaşık 7,520 sonuçtan 1 - 10 aralığı sonuçlar (). (0.28 saniye)
her aramada kelime geçiyorsa direk en üstte çıkıyorum pagerankım dolayısıyla
ki toplistlerde falan kaydım yok iyinet webservis vs...
anathema ben burada toplistlerde de olmanın google algoritmasında önemli bi kriter olduğundan bahsettim sadece bu demek değildir ki toplistte olmayan google da bulunmaz yada üst sıralarda gözükmez. Benim bahsettiğim birkaç tane kriterden biri anlıyacağın... Ayrıca siten güzel olmuş :)
Toplistlerde eger İyibir Ziyaretçi Kitlen Varsa Günlük Tekil 5000 ve Üzeri Sana İyi Ziyaretçi Gelir... Ayrıca PageRank ın Artmasındada Etkili Olduğu Kesin... Küçük Bir Örnek Vereceksek Olursak Hayatımda Tanıdığım En iyi Kadın benim Siteme Zirve100.com Toplistinden Gelmişti... Bilmem Anlatabildim Mi....
Toplistlere de ne kadar güvenmek gerekir bide o var. Ben çok duydum - hatta gördümde - yalandan hit ekleyip bazı siteleri (genelde mp3 ve sms filan siteleri) üstte çıkaran toplistleri. Bir keresinde saat gece yarısını 10 dakika geçiyorken bir topliste uğradım birde ne göreyim çoğu sitenin hitleri filan 5-6 'larda dolaşıyor başta 2-3 sitenin hiti 300-400. Yani bilemiyorum ben ne olduğunu. bu kadar sürede diğerleri 5'lerdeken bazı sitelerin 400 çıkmasını.
Bide bu arada Anathema'nın dediği gibi artık o küçük buton tipinde ki bannerlarında reklam döndürmeye başladılar. Bu da ilginç bir reklam türü oldu. Belki bazılarında hiç kendi bannerları gözükmüyordur bile para kazanmak amacıyla :)
ciddi sorunsal oldu
sitenden toplist bannerına tıklanınca toplistin sayfasındaki sana özel linke gidip +1 yapması gerekirken
sanırım olmuyor
direk reklam sayfasına gidiyor
bu konuda haklısını toplistler işin iyice cılgını çıkarttı.Sanki toplist değil reklam şirketi :) Siteye oy vermek için bi toplist bannerına basıyorum yanında 2-3 tane daha popup geliyor. ( TAVSİYEM : HİÇ BİR TOPLİSTE ÜYE OLMAYIN BABALAR GİBİ KENDİ ALNINIZIN AKIYLA REAL HİTLER TOPLAYIN VE DE GOOGLE DA ÜST SIRALARDA ÇIKIN.TEŞEKKÜRLER)
Toplist bakış açısına göre değişir. Örnek olarak verecek olursak www.iyionline.com bu toplist size hit vaat etmiyor paneli ile sitenizin tüm bilgilerine fazlasıyla ulaşmanızı sağlıyor ayrıca kayıtlı kullanıcılar arasında tatlı bir rekabet sağlıyor. :) Ayrıca canlı sayaç hizmeti veriyor.. Hizmet olarak düşünülmesi gerekir bence hit sağlamak amacıyla değil.. Zaten böyle paneli olan listede sayılıdır..
Merak Etmeyin Yakında Bir TopList Ben Açıorum.. En Baba TopList Olacagına eminim.. Sadece Bize Özel Webmaster Bölümünde 2 Gb Boyutunda Template Dagıtacam.. Dİer Scriptleri Javaları Felan Düşünün Artık...
dağıt tabi templateyi bende bedava bilgisayar vericem sırf bilgisayar satarak hayatını kazananlara inat !
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.