PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : PHP kitabı bulamıyom.

karavanabatu
24/06/2004, 20:55
Yaw 1 haftadır.Kayra Otanerin kitabını arıyom(PHP ve MySQL).Bulamıyom.Ben iskenderunda oturuyom.İskenderunda gezmediğim kitapçı kalmadı.Bir tek Mehmet Şamlının kini buldum.O da incecik kitap 30 melyon.YUH!
Kayranınkini bulamadım.Adanaya gittim.D&R da yok yaw.Reale gittim YOOOOK!.
Carrefour'a gittim YOKKK!.
Yok yok.
Anca internetten alcaz.Peki ben 4.Baskıyı istiyorum.Hangı siteden bulurum.Alan arkadaşlar bir zahmet hangi siteden aldığını söylesinler.
Hepsiburadada 3.baskı var.Baskudada yok.

teddmcload
24/06/2004, 21:26
www.ideefixe.com da var mı?

yayınevine sordunuz mu?

HoTBeK
24/06/2004, 23:06
Bende 4.baskı var fakat o kitap yeterli deil :( herşeyi kolay öğretiyor fakat bir zaman sonra insan daha farklı şeyler istiyor.

karavanabatu
24/06/2004, 23:09
hotbek almamı tavsiye etmiyon mu?Peki sen Mehmet Şamlı'nın kitabını biliyon mu?O nasıl? Güzel mi?

Grishnak
24/06/2004, 23:09
http://www.yenisayfa.com/pgs/prda/prd_detail.asp?prdid=34003 adresinde kitabı buldum lakin yardımcı olamıycam, zira kitap üretimde değilmiş...

Pazartesi günü yanılmıyorsam Alfa Yayınları'nın kitabı çıkacak, şansınıu bun yanda denemeni tavsiye ederim.

Ayrıca bende Mehmet Şamlı'nın kitabı var ve neden beğenilmediğini anlamıyorum, buna da açıklık getirirseniz sevinirim.

İyi günler

karavanabatu
24/06/2004, 23:12
Grishnak herhalde, kitap daha yeni çıktı(Haziran 2004).Ondandır.Çünkü daha tam herkes deneme fırsatı bulamadı.Sen okudun mu?

Zerzevat Adam
24/06/2004, 23:40
Alacaksan 4.Baskı'yı al. İnternetten almayı dene. Kitap hala var bir çok yerde...

www.sistem.com.tr 'a gir... Ayrıca kitapçılarla konuş kitabı getirebilirler...

euler
25/06/2004, 00:13
Mehmet Şamlı'nın kitabı bende var. Php'ye yeni başlamış ve halen de başlamaya decam eden biri olarak, basit hatta basit ötesi detaylı anlatmıyla tavsiye ederim kitabı. Ama orta düzey php bilgisi olanlar için kitap çok sıkıcı olabilir.

HoTBeK
25/06/2004, 01:30
bende sadece bu kitap var, Delphi kitabıyla beraber almıştım gözüme biraz küçük gözüktü delphi kitabının bin küsür sayfa olmasındandır muhtemelen :)

Düzeltme: Ayrıca elimde Hakkı Öcalın 1.PHP kitabı (RIP) ve 2 tane ingilizce kitap var. Ingilizce kitaplardan bir tanesi 800 sayfa fakat anlatımı kötü, diğerinin sayfa sayısını bilmiorum ama anlatımı çok iyi. Eğer istiyorsan mailine atabilirim.

Bir Düzeltme Daha :)

[Hakkı Öcal] PHP - Personal Home Page I
Wrox Press - Professional PHP Programming
Sams - PHP and MySQL Web Development, Second Edition
Sams - Sams Teach Yourself PHP, MySQL and Apache in 24 Hours
PHP Cookbook
PHP and MySQL Web Development 2nd ed- Luke Welling, Laura Thomson
M&T Books MySQL and PHP Database Applications
tüm kitaplarım bu kadar :)

Grishnak
25/06/2004, 02:06
Aslına bakarsanız karavanabatu'nun dediği gibi Şamlı'nın kitabı gerçekten çok ince. Pusula'nın ActionScript 2.0 kitabının 700 küsür sayfa olduğu düşünülürse PHP kitabının ince olduğu kanaatine herkes varacaktır (ki ActionScript daha 2-3 yıllık bir scripting diliyken).
Ama bu içerik konusundan taviz verildiği anlamına gelmiyor, belki bazı konuları geç anladığımdan ya da başka bir sebepten ben bu kitabı ideal buldum.

Daha önce Sistem Yayınları'nın kitabını da inceledim (ya da Seçkin'di, iyi hatırlamıyorum). Onun kötü olduğunu söyleyemeyiz.

Bu arada Hakkı Öcal'ın kitabını da yer yer okumama rağmen fazla beğenmedim, bendeki CHM formatındaydı ve konular çok parça parça anlatıldığından ve örneklere fazla yer verilmediğinden yetersiz buldum. Hakkı Öcal'ın ASP ve HTML kitaplarını gördükten sonra pek güzel gelmedi.

iyi günler

euler
25/06/2004, 02:28
Hotbek mümkünse bana gönderebilir misin elinde olan kitapları? (e-book)

euler
25/06/2004, 04:43
Bu arada Kayra Otoner' in kitabı bascuda'da mevcut. İstersen incele.
http://www.bascuda.com/Bascuda.aspx?cmp=Bascuda&pId=501634&aType=product&catId=0

HoTBeK
25/06/2004, 12:44
Hotbek mümkünse bana gönderebilir misin elinde olan kitapları? (e-book)
MSN listeme ekledim ordan görüşürüz.

Grishnak sencd CHM formatındaki Hakkı Öcalın kitabını yollayabilir misin?

Mingitau
25/06/2004, 14:13
Bu kadar kitabı okuyup naapıyonuz siz?

MEHMET
25/06/2004, 19:15
kayra otanere ait kitabı hala bulamazsan sana fotokopisini çekip kargolayabilirim.
PMden bana ulaşabilirsin.