PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Programming Human

yildizib
24/06/2004, 17:43
Aklımda bir soru var.Daha doğrusu bir evham,bir şüphe.Hollywood filmlerinin altında bir amaç yatıyor olabilir mi?Yani sadece film endüstrisi için film yapmıyorlar tabi.Bunlar siyaset için ve diğer başka amaçlar için çekiliyor muhakkak.

Şu dikkatimi çekiyor."Dünyayı kurtaran adam" kahramanları çok yaygın kullanılıyor şu sıralar.Bunda bir amaç var olabilir mi?Yani çaktırmadan insanların şuuraltına bişeyler sokuşturuyor olmasınlar?Mesih beklentisi yaratmak gibi..

Bundan başka yapmak istediklerine,amaçlarına dair sizin sezinlediğiniz varsa bilmek isterim.

selami_32
24/06/2004, 21:23
Amerika holywood'u kullanarak yıllardır kendisinin reklamını yapıyor. İnsanların Amerika'yı hatasız örnek ulaşılması gereken medeniyet olarak tanıtmaya çalışıyor. Bunu da başarabildiği söylenebilir.

Saygılar.

Gurhan
24/06/2004, 21:56
ikizlere saldiri olduğu zaman başkan hemen terminatör 3 ün çekilmesini istemişti burdan belli oluyor zaten amaçları
artı viyatnam üzerine çektikleri filmlerin haddi hesabi yok o savaşta bile kendilerini haklı çıkartıyolar...
ahh ahh keşke biri çıkıp bizim çanakkale zaferimize yada istanbulun fethine film çekse...

Yuko
25/06/2004, 09:30
ben de bu terminator 3 niye böyle terminator 2'ye göre senaryo bakımından zayıf diyordum vay cannına. demek ki aceleye gelmiş. adamlar her şeyi insanları yönlendirme malzemesi olarak kullanıyorlar. helal olrusun

yildizib
25/06/2004, 10:45
Terminatör 3 te nasıl bir yönlendirme var mesela?

Yuko
25/06/2004, 10:51
Terminator 3 Amerika en kötü olaydan bile sıyrılır şeklinde insanları şartlandırıyor.

yildizib
25/06/2004, 10:58
insanlara sürekle narkoz vererek beyinlerini sonsuza dek uyutmak mümkün mü?yoksa insanlar eninde sonunda gerceği anlayıp savunma mekanizmaları geliştirir mi?

Yuko
25/06/2004, 13:51
yıkılmayan imparatorluk yoktur.

Yuko
25/06/2004, 15:46
yıldızib sen neydiyon ya bak bu site daha önce FBI tarafından elden geçirilmiş. ben de unutmuşum yazıyorum şimdi bi daha cevizin kabuğunu çizdirmeyelim.

Ansugo
25/06/2004, 16:46
insanlara sürekle narkoz vererek beyinlerini sonsuza dek uyutmak mümkün mü?yoksa insanlar eninde sonunda gerceği anlayıp savunma mekanizmaları geliştirir mi?
Mümkün. Ama birisi birgün narkozunu almazsa... ne olur?

yildizib
25/06/2004, 16:58
Yani demek istediğim;İlaca günden güne bağışıklık sağlarlarsa?Kendi içinde dahi Amerikan politikalarına karşı olan vatandaşları var.Bu onu göstermez mi?
Belkide şu olası; o ilaca bağışıklık sağlayana kadar yeni bir ilac bulmak ve piyasaya sürmek?Ama nereye kadar?Bir gün deniz biter ve...

yildizib
25/06/2004, 17:02
yıldızib sen neydiyon ya bak bu site daha önce FBI tarafından elden geçirilmiş. ben de unutmuşum yazıyorum şimdi bi daha cevizin kabuğunu çizdirmeyelim.

Ben de kestane.net diye bi site açıcam.Her şey serbest olacak forumlarda.Ama çizerlerse de razı olacaksınız!..

yildizib
25/06/2004, 17:06
Cidden FBI bu siteyi inceledi mi?

HunTER
25/06/2004, 17:13
Evet ınceledı.. Ama cevıze has bısey degıldı bu.. Genel olarak ceviz'ınde ıcınde bulundugu sunucu ıncelendı.. Daha dogrusu el konuldu ve bır daha gerı verılmedı.. Olayın oncesını ve sonrasını bende bılmıyorum..

selami_32
26/06/2004, 21:36
insanlık tarihi içinde devlet yapısı ile ilgili önemli olaylardan birisi Fransız İhtilali ise diğeri de hangi millete ait olduğu kesin çizgilerle belirlenmemiş Amerika Birleşik Devletlerinin kuruluşudur.
Çünkü ABD ben ingilizim, fransızım, ispanyolum vs. demez ben Amerikayım der. Bu da şunu engeller: milliyetçilik akımının getirmiş olduğu bölünmeleri. Bu nedenle Amerika Dünya tarihi içinde kendine sağlam bir yer edinmiş oldu.
90'lı yıllara kadar siyah-beyaz çekişmesi yaşamış olsa da şu andaki Amerika'nın durumunu görüyoruz kimse artık onu da takmıyor.
İngilizlerden devraldıkları gizli servis ve casusluk teşkilatlarını insanlığın şu ana kadar gördüğü en üstün haline getirdiler ki bu onları daha da güçlü hale getirdi.
Sonuç olarak olabildiği kadar güçlü kendini dünyanın polisi ve hamisi sayan bir devlet var karşımızda. Ne yaparsa eyvallah demek durumunda kalıyoruz öyle ya da böyle. Bakalım Amerika'nın sonu ne olacak?

Mingitau
26/06/2004, 21:42
ABd(*) ticari olarak başladığı için ticari olarak biter.

(*)dikkat buyurun ABd yani hem AB hem abd

selami_32
26/06/2004, 22:52

Saygıdeğer Axion,

Daha öncede belirttiğim gibi ABD'de millet olgusu devre dışı bırakılmış. Ancak Avrupa Birliği'nde millet olgusu halâ devam ediyor. Çünkü Avrupa Birliği yüzyıllardır aynı topraklarda tarihi kökleri bulunan milletlerin devletlerinden oluşuyor, Amerika Birleşik devletleri için ise bunu söylemek mümkün değil. Dolayısıyla ABD ile Avrupa Birliği aynı diyemeyiz.

Amerika'nın ticari olarak başladığı kabul edilebilir, ancak gerek eğitim sistemi ile gerekse yürütülen politikalarla Amerikalılık bilinci aşılanıyor insanlara bu nedenle kimse çıkıpta bu ülke benim şu insanları istemiyorum diyip diğerlerini dışlayamıyor. İngilizi, Fransızı, Japonu, Çinlisi hepsi ben Amerikalıyım diyor. Örneğin ülkemiz gibi kimse senin ülkenin şurası benim atalarımın toprağıydı sen işgalcisin demiyor. Demişlerdi ancak şu anda iki çadır içinde can çekişiyorlar (kızılderililer).

ABD'nin sona ermesi için şu ana kadar imparatorlukları, devletleri çatladan güçlerden başka bir güç gerekiyor. Ülkelerin yıkılmasında dolaylı rol oynayan ekonomi tek başına ABD'yi gömçürtmeye yetmez.

Saygılar.

Mingitau
26/06/2004, 23:21
Oldukça büyük yanlışınız var ABD' nin kuruluşu İngiliz Kraliyetinin tüccarlara koyduğu yeni vergiler nedeniyledir. Boston Çay Partisi debu yüzden yapılmıştır. AB nin kuruluşu ise Kömür ve demir çelik topluluğuna dayanmaktadır. Ne ABD de ne de AB de ticaretten başka yapıştırıcı etmen yoktur. Bu iki oluşumu siyasi krizle yıkamazsınız, savaşla da yıkamazsınız, ancak ekonomik durum yıkılmasında etkili olabilir
1929 da ABD ekonomisi kriz geçirirken bazı eyaletlerde insanlar bağımsızlığı tartışmıştır. Çünkü kendi üretimleri ile kendilerine yetebileceklerini görüyorlardı.

yildizib
26/06/2004, 23:31

Sovyetlerin ve Osmanlı'nın çöküşünü irdelersek?Sovyetlerin başlangıcı ticari olmadı ama çöküşü ekonomik oldu.Bence her ne olucak olursa olsun ekonomi büyük bir faktör?Osmanlının çöküşüne neden ne olaki?

yildizib
26/06/2004, 23:41
Hem sovyet hem de Amerikanın temeline bakarsak.Amerikanın temelinde özgürlük var.Özgürlük bildirgesi heykeli filan...Anahtar bu.Sovyetler ise ekonomik eşitlik.Demek ki son zamanlara doğrubu bozuldu.Ama yine de emin değilim.Eğer bir devlet sistemi insan doğasını sınırlamaya,zekasını kontrol etmeye, baskı kurmaya çalışırsa o sistemler hep insan zekası karşısında dize gelmiştir.Zeka hep kazandı.Bir sistem zekayı karşısına almak yerine yanına alırsa o sistem uzun yaşar.

Osmanlı kuruluşu ise ahlak üzerine olmuştur.Yıkılışı da ahlaki çözülmeden oldu.

selami_32
26/06/2004, 23:48
Oldukça büyük yanlışınız var ABD' nin kuruluşu İngiliz Kraliyetinin tüccarlara koyduğu yeni vergiler nedeniyledir. Boston Çay Partisi debu yüzden yapılmıştır. AB nin kuruluşu ise Kömür ve demir çelik topluluğuna dayanmaktadır. Ne ABD de ne de AB de ticaretten başka yapıştırıcı etmen yoktur. Bu iki oluşumu siyasi krizle yıkamazsınız, savaşla da yıkamazsınız, ancak ekonomik durum yıkılmasında etkili olabilir
1929 da ABD ekonomisi kriz geçirirken bazı eyaletlerde insanlar bağımsızlığı tartışmıştır. Çünkü kendi üretimleri ile kendilerine yetebileceklerini görüyorlardı.

ekonomik durum sadece yıkılmasında etkili olabilir. haklısın. milliyetçilik gibi bir ateşleyici güç olmadan eyaletlerin ayrılıp kendi başlarına birer devlet olabileceklerine inanacaklarını sanmıyorum.

saygılar.

epic
28/06/2004, 10:39
sinema konusuna geri donecek olursak, ABD'nin eski dunyaya uzattigi ahtapot kollarindan biri de hollywood ve sinema endustirisidir. "gizli ABD yonetimi", sov dunyasinin parlak isiklarini kullanarak bizim gibi geri kalmis ulkeleri etkilemekle kalmiyor, kendi halkini da uyutuyor ve "cahillestiriyor" ayni zamanda. Turkiye'yi ve bizleri baz alarak konusursak, son yillarda daha once olmadigi kadar buyuk bir dejenarasyon ruzgarina kapilmis durumdayiz. gucunu dogudan alan ve "gercek bati medeniyetini" benimsemesi gereken bir toplum olarak, sirtimizi doguya cevirip yuzumuzu batiya donuyor ve dogulu olmanin guzelliklerini unutarak batinin asimile etmeye ve somurgelestirmeye yonelik etki politikasinin sah damarimiza enjekte ettigi kotu ilaci uyusmus bir sekilde kabul ediyoruz.. hollywood'un cektigi filmlerdeki sahte dunyada yasamak istiyor, aktorlerin ve aktiristlerin agdali ingilizcelerine tav olup, onlar gibi konusmaya calisiyoruz. sabahtan aksama kadar MTV seyredip, hicbir kulturel ve sanatsal degeri olmayan muziklerle transa girerek, "club" larin kapisini asindiriyor, ABD'den ithal enerji iceceklerini tuketerek "sabaha kadar" ayakta kalmaya calisiyoruz. kanser mikropu gibi tureyen mecdonaldslardan besleniyor, kola kokalarla asit manyagi oluyoruz.. kitap okumuyor, oz kulturumuzu umursamiyor, arastirmiyor, incelemiyor, filmlere konu olmasa topraklarimizdaki tarihi guzelliklerin farkina varmiyoruz. hayati ABD'den ithal "pop music" lerle, hamburgerle, kolayla, ingilizceyle, eglenceli ama aptal hollywood filmleriyle, "club" larla, SMS'lerle ve tatli "firsatlar ulkesi" hayalleriyle sekillenen(sekli bozulan) genc nesil, sudan cikip(vatansizlasip) akvaryumdaki sus basligi kivamina geliyor..

hala bunun farkina varamamamis olan baliklara sesleniyorum.. akyaryum hic de guzel bir yer degil.. icinde ozgurce yuzdugunuz denizin tadini cikarin.. ya da evrim gecirip insan olun?

sevgiler.

Mingitau
28/06/2004, 11:35
ekonomik durum sadece yıkılmasında etkili olabilir. haklısın. milliyetçilik gibi bir ateşleyici güç olmadan eyaletlerin ayrılıp kendi başlarına birer devlet olabileceklerine inanacaklarını sanmıyorum.
saygılar.

Eyalet içi milliyetçilik benzeri tutumları var Texas' ta filan kuzeylileri pek bir hor görüyorlar, Territories zaten bildiğin sömürge....

Her neyse Ekonomi bozulur bozulmaz bunlar ayrılır. Aha şuraya yazdım.