Tam Sürümünü Görmek İçin : Dönem Ödevi konusunda kim bana yardim edebilir ?
DeAtHcLoCk
23/06/2004, 08:20
Arkadaslar professor un vermis oldugu semester ödevi var.
Herhangi bir web sitenin analizini yapmam gerekiyor. Ne bileyim yani, Internettki her hangi bir siteyi ele alip inceleyip o konuda hocaya sunmam gerekiyor. Analiz olayi su sekilde olucak, Yani internetin mutlaka bir kanunlari var. Örnegin Ticari bir web sitede her sayfasinda mutlaka contact linki bulunmasi gerekiyor. Ne bileyim buna benzer bir cok örnek var. Yada web sitesinde ki eksik yönler ne olabilir.
Lütfen yardim edecek arkadas varsa benimle irtibata gecsin. Sonsuz saygilar.
Site Tanıtımında ne işi var Bilişim ve Hayata ışınlı spak.
bence kontak yerine burada yardımcı olsak iyi olur.
+
Akında analizini yapacağın siteler yada portallar hangisidir.Belki sana başka site isimleri vererekte yardımcı oluruz.
+
web sitesinin standardı var mı bilmiyorum ama varsa eger çok komik olur.
Aklıma gelen bazı kıstaslar :
* Sayfanın en çok kullanılan çözünürlüklere uyumu.
* Sayfanın renk uyumu.
* Sayfanın nasıl kullanıldığı, verimli verimsiz...
* En çok kullanılan browserlarda yaklaşık aynı görüntüye sahip olup olmadığı.
* İçinde kullanılan scriptler'in düzgünlüğü
* Html kodlarının düzgünlüğü
* Html kodlarının şişkinliği
+
* Sitede dolaşımının kolay yapmaya özen gösterilmesi
* Muhakkak bir site haritasının bulunması
* Resmi sitelerde 2 veya 3 ten fazla renge yer vermemek.
* Kullanılacak dilin anlaşılır olması
* İçeriğin TCye göre uygun olması.
*
Inceleyecegin siteyi sen sececeksen bari topluluk sitesi olrak ceviz.net'i incele de calismanin bize de faydasi olsun.
Inceleyecegin siteyi sen sececeksen bari topluluk sitesi olrak ceviz.net'i incele de calismanin bize de faydasi olsun.
Önerinizin yararlı olacağı inancındayım.
Ancak arkadaş forumdan yardım istediğine göre, ceviz.net incelenirken yine bizlerin görüşüne başvurması gerekebilir. Bu durumda yönlendirmeler ne kadar objektif olur, burası tartışılabilir.
//Ön çalışma olması ya da fikir vermesi bakımından forumda genel olarak "ceviz.net'in artıları ve eksileri" veya "ceviz.net hakkında yorumlar" şeklinde yeni bir konu açılabilir.
Kolay gelsin...
yildizib
23/06/2004, 12:48
Eğer güzel bir not almak istiyorsan sana önerebileceğim şey ;
1-Ödevin uzun olmalı.Sayfalarca.Bul buluştur,ıkın-sıkın yazını uzatabildiğin kadar uzat.Onu okuyan sonuna kadar okuyamasın.
2-Terminoloji kullan,az kullanılan kelimeler bul-buluştur yazında kullan.Yazın kolay anlaşılmasın.
3-Yazında sadeliğe önem verme.Karışık olsun.Fakat düzenli olsun.
4-Ne kadar anlaşılmaz, çözülmez gözükürse o kadar iyi not alırsın.
5-Bunları yapasın.Üni. hocalarının çoğunda üstünlük komplexi vardır kimse de" şu nedir şurayı anlamadım" diyemez.Kendi öğrenciliğimden biliyorum.
CrazyCat
23/06/2004, 13:27
Eğer güzel bir not almak istiyorsan sana önerebileceğim şey ;
1-Ödevin uzun olmalı.Sayfalarca.Bul buluştur,ıkın-sıkın yazını uzatabildiğin kadar uzat.Onu okuyan sonuna kadar okuyamasın.
2-Terminoloji kullan,az kullanılan kelimeler bul-buluştur yazında kullan.Yazın kolay anlaşılmasın.
3-Yazında sadeliğe önem verme.Karışık olsun.Fakat düzenli olsun.
4-Ne kadar anlaşılmaz, çözülmez gözükürse o kadar iyi not alırsın.
5-Bunları yapasın.Üni. hocalarının çoğunda üstünlük komplexi vardır kimse de" şu nedir şurayı anlamadım" diyemez.Kendi öğrenciliğimden biliyorum.
Kötü bi öğrencilik dönemi geçirmişsin anlaşılan :D
yildizib
23/06/2004, 13:32
Benim çevremde öyleydi.2 adet proje ödevi aldım buna benzer.2 sini de aynı düşünceyle yaptım.Onlar kitap yazdıklarında ,kitaba baktığımda hiçbirşey anlamıyordum(Kasmam lazım geliyordu.İlginçtirki yabancı kitaplar çok güzel ve düzenli oluyordu ayrıca anlaşılıyordu.) ,adam sanki anlaşılmamak için yazıyordu.Bende aynısını yapayım dedim.İşe yaradı!
yildizib
23/06/2004, 15:37
Bazen matematik kitaplarında gördüğüm şu ifadeye sinir oluyordum.Kitabın bir bölümünde soruyu tam olarak çözmüyor sadece bir not düşüyordu."Şu şu şu kullanılarak kolayca(!) sonuca ulaşılır."2 saat 3 saat uğraşıyordum bi türlü kolayca(!) sonucu elde edemiyordum.
Ama intikamım acı oldu.Dalga gecercesine kitaplarındaki yazdıkları ifadelerin tipinde benzer bitirme ödevi ve projeler yaparak teslim ettim.Karmaşık ve anlaşılmaz yazıyordum terminoloji kullanarak yazıyordum.Özellikle simülasyon projesinde
Kimsenin kullandığım dili bilmemesinden dolayı."Kolayca anlaşılır","Bu nokta itibariyle görüldüğü gibi",gibi kalıplar kullanmayı da unutmadım.
-Aferin helal olsun çocuğa!
demişti hatırlıyorum.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.