PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Dinamik ip ile webserver olmak

myavuzselim
22/06/2004, 22:20
Merhaba.
Ben bu internet islerinden pek anlamiyorum aslinda. Bazi seylerin yeni yeni farkina variyorum galiba. Ögrenmek için bilgisayarima (WinXP) apache, php felan fesmekan kurmus idim. Her zaman adres cubuguna localhost veya bilgisayarimin ismini yazarak kendi kendime 'hey, benim de bir serverim var, baksana ne guzel de calisiyor' diye sevinirdim.
Bugun aklima birsey geldi. Adres cubuguna internet saglayicisinin verdigi ip adresini yazdim. Bir de ne göreyim, benim sayfam :)
Benim de bir webserverim olmustu. Ama ortada bir sorun vardi. Adsl baglantim her baglandigimda bana yeni bir ip adresi veriyordu. Ve internette biraz aradiktan sonra buna rastladim: http://www.dynu.org

Buradan sormak istedigim acaba bu sizce guvenli midir? Daha önce böyle birsey duydunuz mu? Yoksa bu spyware falan olmasin? Eger gerektigi gibi calisiyorsa benim gibi parasiz (veya cimri) kisiler için guzel birsey gibi geldi bana.

Bir de test olmasi için: http://selim.dynu.com

Zerzevat Adam
22/06/2004, 22:37
www.dyndns.org Var ayrıca...

Ücretsiz ve güvenli. Yani bu program ve istemcisi güvenli ama senin sunucunun güvenliğini bilemeyiz :)

acemi
22/06/2004, 22:42
ADSL hattin olduguna gore sabit IP alabilirsin. ucretsiz...
Turk telekom'da ilgili bolume telefon acip "sabit IP istiyorum" diyorsun, o kadar.

myavuzselim
22/06/2004, 22:45
Sagolun. Ben yurtdisindayim. Birisi ne kadar zor sabit IP adresi aldigini anlatip duruyordu. Dedigine gore Turkiyede kolay, burada zormus. Ben su dyndnsy'i deneyim.
Selamlar...

Ansugo
22/06/2004, 23:39
ADSL hattin olduguna gore sabit IP alabilirsin. ucretsiz...
Turk telekom'da ilgili bolume telefon acip "sabit IP istiyorum" diyorsun, o kadar.

Emin misin? Yeni hatlara sabit ip verilmiyor diyorlar?

acemi
22/06/2004, 23:53
biz aldik
bu sekilde alanlari da biliyorum
yeni bir kural ciktiysa bilemem ama bir sekilde vermeleri lazim. en azindan ucretli

Zerzevat Adam
22/06/2004, 23:57
[Bir köşeye yaz]: Acemi Türkiye'de ve ADSL'i var...

Sanırım acemi hakkında önemli bir bilgiye ulaştık. En iyisi bütün ADSL müşterilerini inceleyip acemiyi saptamak. Bu pek kolay olmayacak ama er geç öğreneceğiz. :)

IcenGuard
23/06/2004, 00:49
noip.com
i kullanıyorum ben, server kapalıysa baska adrese filan da yonlendire biliyor..

//kablonet ve adsl in isteyene ip blogu verdigi hakında bir soylenti duydum, duyan, bilen?

myavuzselim
24/06/2004, 20:32
Tekrar merhaba.
Dyndns'den http://yavuzselim.dnsalias.com adresini aldim. Kendi bilgisayarimda çalisiyor. Disaridan test etmek nasip olmadi, acaba calisip calismadigini soyleyebilir misiniz?

Ayrica oraya yaptigim birkac basit muzik parcasini koydum. Dinlemek isterseniz b8.mp3 ile b9.mp3'u oneririm.

Simdiden tesekkurler.

PsyX
25/06/2004, 09:45
25 Haziran Saat 9:45
çalışmıyor...

myavuzselim
26/06/2004, 07:17
Irc'teki arkadaslar sagolsun, sorun cozudu.
Sorun Windows XP'nin kendi firewall'undan kaynaklaniyormus.

Zerzevat Adam
26/06/2004, 11:59
:)

Bu yüzden sadece bazı konfigürasyonları vermek yeterli değil. ;)

Zaten detaylı fakat öz bilgi vermenin iki amacı vardır;
1-Bilgisi verilecek materyalleri yazarken onlarda bir sorun olduğunu görebilir, düşünebilir, kontrol edebilirsin.
2-Cevap yazacak kişileri aydınlatabilirsin.

Kolay gelsin...