PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : en baba hosting&reseller

trocin
21/06/2004, 13:01
arkadaşlar bi hosting almayı düşünüyorum ancak birine bakıyorum alanı dar birine bakıyorum bandwidth az biri pahalı biri geç açılıyor....hızlı açılan bir iki hosting buldum onlarda asp desteklemiyor.Bildiğiniz asp+asp.net+kendi ns+sınırsız pop3 mail+5gb ve üstü alan + 30gb. ve üstü bandwidth sağlayan hosting firması (güvenilir) varmı?

benim bulduklarım : www.canaca.com & www.ace-host.net (baya hızlılar)

euler
21/06/2004, 22:50
Ben de uzun süredir linux reseller arıyorum aslına bakarsan ama henüz aradığım gibi bir yer bulabilmiş değilim.
Bulduğun firmalar hakkında yorumları webhostingtalk.com 'dan incelemeni, daha önce kullanan insanların fikirlerini almanı tavsiye ederim.

turksevdasi
22/06/2004, 12:53
3 yıl bir hosting firmasında sistem yöneticisi olarak çalıştım...
1 yıl kendi serverımdan host sattım
webmaster olarak yaptığım işlerde'de hepsine farklı farklı firmalardan host aldım.. bunları bu nokdada kaşarlandığımı belirtmek için yazıyorum..

şimdi konuya gelelim... ve bunlara host alacak herkes çok dikkat etsin..
öncelikle hiçbir teknik bilgiye ihtiyacın yok sadece biraz mantık kullan...

1-) Google dan türkçe hosting firmalarına şöyle bir bak eğer bir firmanın sayfasında "Sınırsız Host" , "Sınırsız mail" , "Sınırsız Trafik" yazıyorsa kesinlikle o firmadan uzakdur.. neden ? bugüne kadar sınırsız hard disk gördünüzmü ? görmediniz. bu sadece bir pazarlama şekli yani üstü kapalı bir YALAN !

2-) Diyelim bir firma buldun hoşuna gitti telefon aç sor kendi severınız varmı yada nerde diye , sana diyecekleri kendimize ait yurt içi yada yurt dışında serverımız var .. sorunu tekrarla.. ama nerde ? bu noktada çeşitli kıvırmalar olabilir :) NEDEN ?

şimdi ben yaptım biliyorum , websahibinden bir makina kiraladım o makina bana ait olur hertürlü müdahale şansım var panelden istediğimi yüklerim,kurarım,silerim,host açarım ama sonuçta benim kontrolüm altında değil . sen müşterisin bir sorunla karşılaştın diyelim bu sorunla bende ilk kez karşılaşıyorsam ne yapacam bende websahibi arıcam. yani süre uzayacak kalite düşecek. en pasit örnek server kitlenirse ben panelden restart yapabiliyorum ama ya kapanırsa :) ben açamıyorum neden çünkü parmaklarımla start butonu arasında 600 km yol var ::)

3-) şukadar internet çıkışı... şukadar bağlantı.. şukadar trafik diye son kullanıcının anlamasının zor olduğu teknik yazılar olur. geç bunları.. en kısa yol
2 tane firma seç kendine serverlarına ping at 32kb veriye en kısa sürede hangisi ulaşıyorsa o sağlam bir bağlantıya sahibdir. yine firmanın referasnlarını incele sitelerinden bir download et download hızına bak , birde microsoft sitesinden download yapıp hızına bak eğer değerler yakınsa iyi aşırı fark görürsen salla gitsin..

4-) 7/24 s "online" yada telefonla destek olur hepsinde.. sonuçta bu iş için para ödüyorsun bir gün uykusuz kal cumartesi gecesi saat 03:00'da seçtiğin 5 host firmasına telefon aç yada sitelerine helpdesk bölümüne gir sana destek olacak kim çıkar bakalım dene..

5-) sabit telefonu ,ve faksı olmayan host satıcılarından uzak dur.. icq ve msn'den destek veren firmalardan uzak dur. ingilizce bilmeyen satıcılardan uzakdur. dur allah dur yani :)

6-) 3 $ 5 $ 7$ lara host satanlardan uzakdur.. bu iş bu fiyata yapılmaz yapılandanda kaliteli sonuç alınmaz..

bazıları diyebilirki
bu dediklerin önemli değil ben bi arkadaşdan aldım 5 $ ödedim 50 mb alana ... serverda yurtdışında memnum.. olabilir 15 sayfan varsa 5 mb alan kullanıyorsan sitenede 20-30 kişi giriyorsa bu normaldir.

kaliteli iş , profesyonel iş istiyorsan bedelini öde rahat uyu :)

ha bu kadar anlattın bir önerin varmı dersen gir bi incele %100 olamasada doruk.net adamlar bu işibiliyor 2 yıldır kullanıyorum enufak problem yok ..

bu arada doruk.net ile bir ilişkim yok sadece bir öneri :) :) :)
bunada bakabilirsin http://webhosting.superonline.com/urunlerimiz.jsp

turkmale
23/06/2004, 20:33
http://www.cyberworldhost.net e bakabilirsin

trocin
23/06/2004, 22:58
sağolun arkadaşlar

mehmett
26/06/2004, 11:09
www.resellertr.com

kripto
29/10/2004, 02:04