Tam Sürümünü Görmek İçin : Win XP de Mavi Ekran Sorunu
Bilgisayarımda Windows 98 ve XP Professional kurulu. Çalışıp duran XP ye hiç bir program yüklemedim. Bilgisayarı kapattım, 5dk. sonra açtığımda her şey normal gidiyordu, Windows Logosunun olduğu pencere geçtikten sonra mavi bir ekran çıktı, Aniden birşeyler yazdı ve bilgisayarı baştan başlattı.(Ne yazdığını okuyamadım). Ve artık XP hiç bir şekilde açılmamakta.( Hep aynı şekilde hızlıca mavi ekrana bir şeyler yazılmakta ve sonra bilgisayar baştan başlamakta. )
Knoppix Linux CD si ile XP nin kurulu olduğu E: ye baktım. Bir gariplik gözükmüyor.
Bu tür bir sorunla daha önce karşılaşan oldumu ?
Windows XP herhangi bir şekilde onarılabilirmi ?
güvenli kip te açılıyormu ?
açılıyorsa açıp yüklediğin sürücüleri kaldır...
ama tahmin ettiğim mavi ekran ise ram - işlemci - anakart bu üçünden şüphelen
özellikle ram dan yapma olasılığı daha yüksek..
Güvenli kipte açılmıyor. ( o menüde bulunan hiç bir seçenekten açılmıyor. :) )
98 ve XP Pro kurulu demiştim. Şuan 98 deyim ve hiç bir sorun yok. Ama XP mi kurtarmalıyım.
darknight
19/06/2004, 23:38
Aynı sorun bende de var!!
donanımlarından bırınde hata oldugu ıcın yapıyor xp .
xp hataları bulabılıyor ama diger işletim sis. bulamıyo
arkadasın bırı donanımları teker teker denememı onermıstı hangı donanımının hatalı oldugunu gormek ıcın eger donanımlar baglı degılken yapıyosa anakarttan
kolay gelsın cok zor bı durum xp den 98 e 2000 e gecmek...
KAFAYI-7M
20/06/2004, 02:02
Arkadaşa da olmuştu böyle bir olay. Sorun hardware demişti. Bir diğer arkadaşta yeniden kurdum düzeldi demişti bilemiyorum yani sendeki nasıl birşeydir. Kurtarmak istediklerin var ise win 98 den gir o hdd partition'a kurtar. Eğer o partition ntfs ise ve gözükmüyorsa bir program var bu iş için tam olarak hatırlamıyorum araştırırım senin için, sende araştır !
NTFS... "Partition Magic" sanırım bu işe de yarıyormuş. İlginiz için teşekürler.
selami_32
20/06/2004, 15:39
ben de aynı sorunla karşılaşmıştım sağlam çalışan xp küt gitmişti. sonra nedeninin 32 bitlik exe dosyalarına bulaşan bir virus olduğunu anladım ama çok geç oldu bütün sistemime dağılmıştı. 98'de sorun çıkarmıyor ancak xp böyle şeylere hassas olduğu için bozuluyor. ancak donanım hatası da olabilir. belki ramler sana kötü bir şaka yapmış olabilir. ram sorunu olabilir belki.
Gariptir... Bilgisayarı kapatmadan önce 2 antivirus programı aynı anda çalışıyordu.
AVG Antivirus 6 Free Edition ve Norton Antivirus 2004. Eğer virus ise yorumsuz... :)
selami_32
20/06/2004, 19:40
iki antivirüs birden ha paranoyaklık belirtileri var sende göğsünü ger bütün virüslere antivirüs kullanma başına ne gelirse gelsin yılda bir kere f-prot'la tara sistemini ben öyle yapıyorum burnum ...tan çıkmıyor.
Bilin bakalım ne oldu? Ne olur ne olmaz bir daha deniyeyim derken bir sefer WinXP güvenlik modda açıldı. Tüm dosyalarımı kurtardım. ( Nasıl açıldı ben de anlamadım. )
Bilgisayarımı baştan başlattım tekrar denedim vee..olmadı. Kullanıcı seçme penceresi bile gelmiyor.. Herneyse buradaki gariplik
1) Bu bir virus mu ? Virus ise 2 tane antivirusun arasindan nasil sıyrıldı ? Bu virus kafasina göremi kıllık yapıyor ?
2) Sistem dosyalarını mı bozdum ? Eğer bozdum ise o bir kerede nasıl açıldı ?
3) Bu MS benimle dalgamı geçiyor. :p
remden olabilir rem bozuksa mavi ekran geliyor...
Makineye format atıldı, sorun düzeldi. Gerçeği kimse öğrenemedi.
Bu filmde emeği geçen herkese teşekürler.
Aslında senin bilgisayarda Ram sorunu olabilir. Bende böyle bir şey olmuştu 2 tane 512 400 Mhz vardı bir tanesiniçıkardım düzelmişti. Ama Windows yükledikten sonra düzeldiğini anladım. Bendede sık sık windows çöküyordu bende ramden şüphelendim şimdi bir tanesi kutuda duruor
bendede o mavi ekran sorunu çıktı ben güvenli maddan sistemi geri aldım oldu işte bu kadar
kadiryildiz33
14/06/2007, 10:04
ramden
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.