Tam Sürümünü Görmek İçin : Sag tus cok bekletiyor
Merhaba.
Benim bilgisayarim yeni sayilir.1 yil oldu yaklasik.Celeron 1.7, 256 ram.
Problem: Bir dosyayi yada klasoru kopyalamak yada "open with" vs yapmak icin sag tusladigimda cok uzun sure bekliyor.Bu beni cok kizdiriyor.
Neden olabilir ? Bilgisyar ayarlarindanmi,kapasitesindenmi(ben onden daha kotu bir bilgisyar kullaniyordum ve boyle bir problem yoktu).
Tesekkurler
selami_32
16/06/2004, 22:35
anti-virüs var mı? mesela norton?
alakası olmayabilir ama ben bir dosya şifreleme programı kurmuştum sağ tuş ekleniyordu ve kafayı yedi. Sağ tuşa giremez oldum. Zor zoruna sildim. Belki seninki de aynı problemdir
Ben daha ilginç bir şey söyliyeyim. Bugün başıma gelen bir olay; bilgisayar sağ tuşa tıklayınca tamamen kilitleniyordu. Ne klavye ne de mouse çalışıyordu. Bilgisayarı açıyorum, sağ tıklamam gerekiyor ve bilgisayar iptal. Sonunda uzun bir sinir krizi döneminden sonra dayanamayarak en kesin çözümü seçtim ve format attım. Şimdi düzeldi. Ama ilginç ve anlaşılamaz bir sorun, ayrıyetten de sinir bozucu. :mad:
Norton antivirus var. Ondan mi kaynaklaniyor ?
selami_32
17/06/2004, 11:31
nortonu silip yeniden kurabiliyorsan bir sil dene bakalım ondan mı?
Nortonu sildim ve gecti.. sag tus hemen aciliyor .. "tik-tik"
...ilginç ve anlaşılamaz bir sorun, ayrıyetten de sinir bozucu. :mad:
hep demişimdir bilgisayarlar kadınlara benzer anlamsız ve sorundur. ve herzaman olmasada sinir bozucudur
Senin sorunun galiba windows ile ilgili.. Eğer makinanda Xp yüklü ise Görev Yöneticisi-İşlemler i aç çalışan bütün programları gösterirken sağ tuşa bas.. Anlayabildiğim kadarıyla bir program senin sağ tuşa kafayı takmış durumda... Sen sağ tuşa bastığında senin sağ tuşa hangi program yada ne kullanıyorsa o nun işlemci kullanma yüzdesinin de artması gerekir...
Benimde basıma buna benzer birşey gelmişti.. Windows media player ile birşey izlerken makina çok takılıyordu... Bende Görev Yöneticisinden aynı şeyi yapıp buldum neyin neden olduğunu.. Sorun divx için yüklediğim codeclerden biriymiş...
Ama belki Regeditten, Menü gösterme hızını azaltırsan sorunun az da olsa çözülür..
Run=> Regedit => HKEY_CURRENT_USER => Control Panel => Desktop (Desktop u açma tıkla!)
Yanda cıkan "MenuShowDelay" değerini 0 olarak değiştir..
Benzer problemleri bende yaşardım bir dosya üzerinde tıkladığımda kullandığım ve gerekli olan programlar açılımı yavaşlatırdı makine p4 256 idi şimdi p4 dual hyper 1gb ddr ile uçurdum makineyi ne yaparsam yapayım makineyi yavaşlatamıyorum :) Artık 512 ve üstü ram kullanmak yararlı olacak tavsiye ederim yavaştan update işlemlerine başlayın.
Benzer problemleri bende yaşardım bir dosya üzerinde tıkladığımda kullandığım ve gerekli olan programlar açılımı yavaşlatırdı makine p4 256 idi şimdi p4 dual hyper 1gb ddr ile uçurdum makineyi ne yaparsam yapayım makineyi yavaşlatamıyorum :) Artık 512 ve üstü ram kullanmak yararlı olacak tavsiye ederim yavaştan update işlemlerine başlayın.
Ben hala Celeron 1.7 ve 128 Sd-Ram ile idare etmeye çalışıyorum.
Teknolojiyle tanışmanın zamanı geldi geldi de geçiyor bile sanırım. :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.