PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : rgb-cmyk convert

burakerenn
16/06/2004, 14:02
Rgb kaydedilen bir dosyayı cmyk`ya çevrince renklerin tamamen değişmesini engelleyecek bir yol yok mu. RGB deki renk asla yakalanamıyor. Tüm paletlere bakıyorum ama bir tane bile benzeyen renk yok. Ne yapmam gerekiyor?

CrazyCat
16/06/2004, 14:12
view menüsünden Gamut warning seçeneğini seçersen resimde değişecek renklerin bulunduğu yerleri görebilirsin.

cooliologyer
16/06/2004, 15:10
rgb ve cmyk farklı renk sistemleri olduğu için birini diğerine çevirdiğinde aynı renk tutmaz. rgb üzerinde çalışırken cmyk değerlerini kulanarak renk verirsen cmyk ya cevirdiğinde o renk istediğin renk olur.

burakerenn
17/06/2004, 13:28
Yaa iyide ben bunları biliyorum zaten. Bir çıkış yolu arıyorum. Gamut warning de tüm arka plan uyarı veriyor. sorunda bu zaten. En önemli kısım rgb-cmyk ya geçince göçüyor.

YaGaMi
17/06/2004, 14:31
Bitmiş bir çalışmayı rgb ile yaptıysan, cmyk ya çevirince renklerde sorun vermesi normaldir.
bu yüzden daha çalışmaya başlamadan önce;
view->proof setup->working cmyk seçili olarak , view ->proof coloru işaretleyip çalışmandır. böylece yaptığın herşey cmyk renklerinde gözükecek ve sonradan çevirme işleminde büyük sorunlar yaşamıyacaksın.ama rgbde yapılmış bir resmi cmyk ya çevirince bozuyosa pek de yapacak bişey yoktur.
bozulan renkleri en uygun cmyk rengine yeniden boyamaktan başka