PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Pazar günü yapılacak olan ÖSS

BerkH
16/06/2004, 13:12
Merhaba, bu pazar yapılacak olan oss ilgili olarak birkaç şey yazmak istiyorum.*

Üzerimde inanılmaz büyük bir stres var, kendimi bilgi bakımından hazır hissetmeme ragmen yinede heyecanımı ve stresimi bastıramıyorum. 18 yaşında bir gencin geleceğini 3 saatlik bir sınavla belirlemek zorunda olması bence oldukça yanlış, heleki sınav müfredatının lisede görülen müfredatla çok uzak olması (lise 3'de görülen hiçbir dersten soru sorulmuyor), öğrencilerin okul ve dershane olarak 2 kurumla devam etmek zorunda kalması (dershane olmadan olmuyormu derseniz, sonuçta bu çıta bir şekilde yükseltiliyor, bizde ister istemez yakalamak için çaba sarfetmek zorundayız) iyice işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Bir çoğunuz bu yoldan geçtiniz, birçok arkadaşımda bu hafta bu zorlu sınavla başbaşa kalacak, biraz rahatlamak için fikirlerinizi onerilerinizi paylaşmak istedim. Bu aksam 00.00 itibariyle pazar aksamına kadar offline kalmayı planlıyorum, bir post bir post daha derken cevizden kopmak mumkun olmuyor yoksa.

Sevgiler,

*Gereksiz görüldüğü taktirde silinebilir..

HunTER
16/06/2004, 13:45
Yanlıs hatırlamıyorsam uc kez gırdım OSS'ye.. ve hıc bırınde heycanlı degılımdım.. Cunku bı beklentım yoktu.. Ama yınede hep beklentılerımın ustunde notlar aldım.. Sımdı ne kadar faydalı olur bılmıyorum ama sende bı sure ıcın beklentılerını unutup bunu sıradan bı sınav olarak dusunebılırsın..

Kı oylede zaten.. Bu herseyın sonu degıl.. Emın ol degıl.. Cunku hayat herzaman kayıplarını telafı edecek fırsatlar tanıyor ınsana.. Sımdı olmasa bıle sonra.. Bu yuzden endıse etme ve rahatla..

Not: Esım ıkı yıllık arkeolojı bolumunu ıkıncı sınıfta terkettı.. Sımdı egıtım fakultesınde akademısyen olma yolunda emın adımlarla ılerlıyor.. Bu ucuncu senesı.. Kı tum bunlardan once bı dovız burosunda tezgahtarlık yapıyordu..

Bense ıkı yıllık elektronıgı bırıncı sınıfta terkettım.. Gerısını az cok sızde bılıyorsunuz.. Suan burda olmak yerıne belkı bı unıversıtede vakıt kaybedıyor olabılırdım..

sadist_sniper
16/06/2004, 21:27
Şunu unutma, sınav hayatının sonu değil. Bu sene olmazsa seneye olur, ondan sonraki sene olur. Heyecan olması gayet normal. Ama bunu biraz olsun bastırmaya çalışmalısın. Sakın, ya kazanamazsam, ya olmazsa falan gibi kötü şeyler düşünme. Çünkü evren, insan ne düşünürse onun olması için gerekli koşulları hazırlıyor.
Son olarak, sınava girecek herkese başarılar diliyorum. Kolay gelsin.

euler
16/06/2004, 22:47
Sana şunu söyliyeyim. sadist_sniper'ın da dediği gibi kazanamazsan hayat bitmiyor. Şu aşamada her şeyi bırak sadece kafanı dinlemeye bak. Sen elinden geleni yaptın mı bu önemli. Eğer yaptım diyorsan dert etmeye değecek bir şey yok ortada. Ve yine unutma ki amaçlarına ulaşmanın tek yolu üniversite değildir. Elinden geleni yaptıysan, gerekli azim ve mücadeleyi gösterdiysen başarmaman için bir neden yok. Kendine güven, yeter. Neden yapamayasın ki?

Üniversite sınavına girecek herkese (ama en başta kardeşime :) ) başarılar diliyorum, izmire de yeni üniversiteli cevizciler bekliyoruz bu sene. :)
Heyecana hiç gerek yok, nereye girerseniz girin eninde sonunda pişman olacaksınız zaten. :)