Tam Sürümünü Görmek İçin : XP kapanmıyor..
XP ile ilgili bir sorun var arkadaşlar..
normal çalısan bir makinada bir degişiklik yapılmış
bilgisayarı kapat komutunu verdigimizde resetliyor ..ancak kapat dugmesinden kapanıyor. iki makinada karsılastım birincisi biosla ilgiliydi..
bu makinada farklı. bios ayarları default degerlerine döndurdüm.
. pili soktüm kendisi biosu sıfırladı yine olmadı . denetim masasında güçle ilgili
bölümlere girdim ama sorunu bulamdım.yani anlayacagınız sorun devam ediyor..
karşılaşan varmı???????????????
Denetim masasında girdiğin yer ekli resimdeki yermidir kontrol edermisin?.
Scorpion
15/06/2004, 10:43
hıım board sorunu asus bir board da ben de bu sorunu yaşamıştım. Sanırım donanım bölümünde bu konuyu tartışmıştık. XP de sp yuklenmiş win 2000 de yaşadım bu proglemi. çözümü boardı değiştirmekde bulmuştum.
XP ile ilgili bir sorun var arkadaşlar..
normal çalısan bir makinada bir degişiklik yapılmış
bilgisayarı kapat komutunu verdigimizde resetliyor ..ancak kapat dugmesinden kapanıyor. iki makinada karsılastım birincisi biosla ilgiliydi..
bu makinada farklı. bios ayarları default degerlerine döndurdüm.
. pili soktüm kendisi biosu sıfırladı yine olmadı . denetim masasında güçle ilgili
bölümlere girdim ama sorunu bulamdım.yani anlayacagınız sorun devam ediyor..
karşılaşan varmı???????????????
Silip tekrar kurmayı denedinmi?
selami_32
15/06/2004, 22:18
yok abi ben buna windows 98'de rastladım donanım sorunu felan sandım biosu kurcaladım yok, onu yap yok bunu yap yok, sonunda scanreg ile eski bir tarihe yükledim düzeldi. virüsler yapabiliyor bunu ama nasıl yaptıklarını bilmiyorum. adamlar aşmış abi bir de 98'de modemin sesini bir kısıyorlar onu da açamıyorum.
aslında bu resimde gorunen bolum her Xp de bulunmuyor o makinada varmıydı hatılamıyorum.
boardan oldugunu dusunmuyorum makina çalısıyordu bir kaç gün once bir ufaklık karıştırmış.ondam sonra sakat kalmış.
Tekrar kurmak mesele degil sorunun neden oldugu onemli.onu ogrenmek istiyorum.
virüs için birşey diyemem ama dedigin dogru adamlar ugraşıyorlar..bizi katil etmek için..
XP'deki Güç Seçenekleri ekran görüntüsü :
Her XP de bulunmaması diye birsey yok.
Görüntü Özellikleri > Ekran Koruyucu > Güç
XP deki denetim masasında güç yönetimine tıkladığınızda açılan pencere yukardaki tab lar içinde ARPM diye bir seçenek olması lazım onu Enable ederseniz makinanız düzgünce kapanır..
ARPM seçeneğini aktif etmek içinde BİOS da güç yönetiminde ARPM bölümü var ilk önce onu aktif edin !
Eğer bu söylediklerimin hiç biri yoksa Anakart ın değişmesi gerekebilir...Yeni işletim sistemlerinde bu tür problemleri yaşayabiliyoruz..
İyi Çalışmalar Kolay Gelsin
Her XP de bulunmaması diye birsey yok.
Görüntü Özellikleri > Ekran Koruyucu > Güç
Tabiki Güç seçeneklerinin bulunmaması diye birşey yok
ama ARPM denen bolum her işletim sisteminde olmuyor..
IcenGuard
17/06/2004, 01:05
Bir tanede benden soru..
Suspend yaptıgımda makinanın elektriginin kesilmesi lazımken kesilmiyor(hdd yi kapatıyor ama power ın fanı calısmaya hala devam ediyor).. aynı(cok benzer) konfigurasyona sahip baska bir makinada elektrigi kesiyor(fun ı kapatıyor..)..
bios dan suspend-to-ram i enabled yaptım yine olmadı, sorun nerde olabilir?
Bir tanede benden soru..
Suspend yaptıgımda makinanın elektriginin kesilmesi lazımken kesilmiyor(hdd yi kapatıyor ama power ın fanı calısmaya hala devam ediyor).. aynı(cok benzer) konfigurasyona sahip baska bir makinada elektrigi kesiyor(fun ı kapatıyor..)..
bios dan suspend-to-ram i enabled yaptım yine olmadı, sorun nerde olabilir?
Muhtemelen sürücülerden kaynaklanan bir sorun olmalı.
daha önce buna benze birşeyle karşılaşmıştım.
ama o zaman bilgisayar açılmıyordu.
tüm donanımların str denen bir özeligi desteklemesi gerekiyor.
sorunu ben çözemedim ama sen sürücüleri ve uyummlulugu kontrol edersen iii olur..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.