Tam Sürümünü Görmek İçin : Adsl Yurtdışı erişim Yine Uçtu
Farkettinizmi bilmiyorum 1 haftadır adsl aşırı derecede yavaş yurtdışına bazı kesimlere ve sitelere erişilemiyor. Telekom farkındamı yoksa çalışmalara başladımı acaba çünkü ciddi durumda giderek düşmeye başladı yurtdışı trafiği.
Sizlerde durum nedir aynımı ?
ttnet.net.tr'ye girince bir pop-up ile bunu belirtiyorlar. Bir kisim hat gitmis.
Mingitau
14/06/2004, 19:16
Yahoo UK haricinde pek bir yavaşlama göremedim.
Ben bugün başladım adsl ye.Bazı siteler açılmıyor
Zerzevat Adam
14/06/2004, 21:20
@mehmett; Çok şanslıymışsın :)
İlk günden "Yuh be hani süperdi bu !" demişsindir :)
selami_32
14/06/2004, 23:09
akıllı olun dialup kullanın. bkıllı olun adsl kullanın. ctüysüz olun kablo net kullanın. d) hiçbiri. e) hepsi
bilmem nerdeki fiberoptik kablonun hasar gördüğünü duyurmaları dışında bi duyuru yok. kablonet kullanıyorum bende de aynı durum..
sadist_sniper
15/06/2004, 01:06
son 1 haftadır gerçekten deli yavaşladı, emule ile günde 350 mb'dan 70 mb'a kadar düştüm. Neyse ki yavaş yavaş düzelmeye başladı.
Nedense her yaz başında bu olay yaşanıyor ve her yaz başında Tüm ülkenin internet siniri sıfıra iniyor.
Düzeldi olur 2 gün sonra diğeri kopacak ve yaz boyu böyle gider şimdi hayırlısı diyelim.
Sanırım Çanakkkale açıklarında gemilerden biri yanaştığında denize çapa atmış sürüklenmemek için, daha sonra çapayı gemiye çekerken telekomun fiberoptiklerine takılıp sökmüşler diye duymuştum. Yavaşlık bundan kaynaklanıyor olmalı...
Bahtsız bedeviye boğazda tanker çapası çarparmış...
Sanırım problem çözüldü çünkü gözle görülür bir hızlanma var.
Mingitau
15/06/2004, 15:30
O çapası takılan kaptan çapayı bırakmayı reddetmiş, ancak hatlara zarar gelmeden, Sahil Güvenlik gemiye operasyon yapmış ve olay çözülmüş.
Adam da çapamız yakalanmasın diye çapalarla birlikte gemiyi batırmış. Aslında bu bir oyumuş. Çapa daha evvel Şanslı S adlı gemiye yüklenmiş.
Ben açıkcası hiçbir yavaşlama farketmedim. Zaten belirtilene göre eksilen bant genişliğinin önemli bir kısmı değil az bir kısmı.
fatihhayri
15/06/2004, 17:47
İyi bir hikaye oldu ama
acaba bu link için kullanılan <a anchor-çapa nın bu takılan çapa ile ilgili si varmı .
ve hikayenin devamınıda bekliyorum.
mesela kabloyu çapadan nasıl kurtarmışlar?
kablo çapaya takıolacak kadar yakınmı?
gemi hangi ülke bayrağı taşıyor?
bu internete yapılmış bilinçli bir salsırımı?
vs.vs.
IcenGuard
15/06/2004, 19:01
capa kabloyu cektigi icin mi internet yavasladı? kablo kopsa ne olcak tı ozmn...
bir seyler yanlıs gibi...
Çapa Kabloya takıldığı zaman kablo fiziksel olarak %70 civarında hasar goruyor boylece tam olarak kesilmiyor fakat asiri yavaslama oluyor bu durumda yedek hatlar var zaten direk onlar calistiriliyor ama ana hat gibi hizli değil tabi.
Çapa takıldığında motorlar duruyormu? belirli bir itme kuvveti ile kabloyu kopartması gerekmiyormu neden sadece %70 ? %70 oranı neye göre tesbit edildi ? %69 olma ihtimali ne kadar.? Ve çapanın alaşımı nedir? Ne kadar eğimle takılıyor?
Bende de sorun hotmail yahoo mynet vs. siteleri açmıyor
Ben 3 haftadır ADSL kullanıyorum. hiç hız sorunu olmadı fakat explorera bir adres yazdığımda ilk seferde bulamıyor. 2. 3. seferde buluyor. Telekom işte herşey zorlamayla.
Mingitau
18/06/2004, 12:53
Hasbinallah, senin explorer(ki ona explorer demek Ingilizceye hakarettir) ındaki sorunun sorumlusu da mı TT ?
ilk yazdığımda sunucu bulunamıyor hatası veriyor. 2. veya 3.de site açılıyor. Siteleri gezerken de aynı hatayı veriyor refresh etmem gerekiyor. Bu sürekli oluyor. Şimdi bunun sorumlusu benim tarayıcım mı (yukarda explorer olarak geçiyor)? Opera da aynı hataları veriyor. Refresh edince açılıyor. Sorun explorerda(ingilizceye hakaret konusunda çok duyarlı değilim) diyorsan ve çözümü biliyorsan (bir çözüm varsa) yardımcı ol da biz de çözelim.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.