Tam Sürümünü Görmek İçin : word Doc dan pdf veya jpg ye
Arkadaşlar ms word ile hazırladığım dosyaları grafik formatına çevirmek istiyorum. Print Screen ile ekran görüntüsü alarak bu yapılabilir. Fakat parça parça oluyor. TÜm dökümanın ancak ekranda görünen bölümünün görüntüsü alınabiliyor.
Bana her sayfanın daha büyük boyut ve çözünürlülükte JPG leri gerekli..
Bunu nasıl yapabilirim? Veya hazırladığım Doc ları photoshopa nasıl alabilirim ?
haciyasin
14/06/2004, 00:07
Peki bunları neden PDf formatı olarak yapmayı düşünmüyorsun?
HyperSnap-DX 5 adlı proğramla wordları JPG veya istediğin formata çevirmen mümkün.
Ben sana ilerisini düşünerek PDF formatı yapmanı öneririm.
bunlar restoran menusu word kullanmayı bildiğim için bu şekilde hazırladım. Ama bunları isteyen kişiler aynı zamanda tabelaya yapıştırmak için Afiş şeklinde) çok büyük boyutlarda istediler. Digital olarak bunu yapan firmalar var.
BU firmada benim dosyaları büyük boyutlarda jpg olarak istedi.
wordde sanırım böyle bir özellik yok ama open office kullanarak word belgelerini açabilir ve kolaylıkla pdf e dönüştürebilirsin....
Yemre cevapların için teşekkür ederim HyperSnap-dx i indirip biraz uğraştım ama
ekranın görünmeyen (scroll indirdiğin zaman görünen) kısımlarının görüntüsünü yakalayamadım.
Sonuç olarak dökümanların çıktısını alıp yüksek çözünürlülükte scan ettim. Fazla kalite kaybı olmadı..
ghosthawk
09/07/2004, 16:38
Acrobat programını kullanarak Word dökümanını rahatça .PDF dosyasına çevirebilirsin.
PDFCreator programı ile yazıcıya veri gönderen hemen hemen tüm windows programları üzerinden PDF dosyası yapabilirsin. Program sanal bir yazıcı oluşturuyor. Dosyayı bu yazıcıyı kullanarak yazdırıyorsun, pdf'en hazır... Süper bi program. Üstelik freeware!..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.