Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows XP bilgisayarı kapat dediğimde otomatik kapatmıyor
handsome
11/06/2004, 15:17
Merhaba,
Adım Halil. Bilgisayarıma bir virüs bulaştı. Formatlamak zorunda kaldım. Formatladıktan sonra da bilgisayarı kapat dediğimde otomatik kapatmıyor.
Bilgisayarınızı şimdi güvenle kapatabilirsiniz diyor. Bunu otomatik yapamıyorum.
Bana yardım edebilir misiniz?
denetim masasından güç seçeneklerini bak orada gelişmiş güç seçeneklerini aktif yap gibi bir ayar olacaktı. bilgisayarın APM'yi direk desteklemiyorsa o şekilde bir durum oluşuyordu. güç seçeneklerinden açabiliryorsun.
Benimde başıma gelmişti bu olay.. Eski Makinemde zaten Xp yüklü idi ama 2 defa yüklediğimde Aynı dert banada bulaşlı... Ama ben hemen tekrar kurdum Xp yi... sorun gitti. :)
Yani bilgisayar milletine fazla iyi davranmıycan derim ben:P
Ama yuko nun dediği gibi sorum aslında Güç yönetimi ile ilgili birşey.. Benimki şansa olmuş.. Problem 98 de olsa yaması var.. Ama Xp de nasıl olacagını tam bilmiyorum. Belki Bios ayarlarını default edersen düzelebilir...
muharrem_tac
12/06/2004, 11:50
Aygıt Yöneticisine gelin , burada görünüm menüsünden Gizli Aygıtları Göster 'i seçin . Orada problemli bir aygıt olacak . Onu etkinleştirin . Sanıyorum Eski NP/AP Düğümü gibi birşeydi ...Etkinleştirmek yeterli oluyor.
bu sorunu chip te okumuştum ve bir şekilde başımada geldi .
çozüm yukonun dedigi gibi güç şeçeneklerinde..
ama sen bilerek veya bilmeyerek bios ta degişiklik yapmış olabilirsin.
onuda eger tam olarak biosla ilgili bilgin yoksa default degerleri yukle sorun kalmaz...
görüntü özellikleri penceresinde ekran koruyucu sekmesinin altlarındaki güç düğmesine bas açılan sayfada APM sekmesine gel ve gelişmiş güç yönetimi desteğini etkinleştir seçeneğini işaretle. sonrasında makineni yeniden kapatmayı dene.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.