PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Photshop ve İmagaready hakkında sorum var.

handsome
10/06/2004, 18:48
Merhaba ben Photoshop 7.0 hakkında bir soru soracaktım:
Photoshopta web sitesi için Anasayfa çalışması yaptım, bunun üzerindeki menü diye yaptığım çizimlere nasıl Link(bağlantı) vereceğim. Yani resmi parçalayıp Browser’de tek tek ayarlamak çok zor oluyor. “Slice select tool” ile deniyorum, URL yazan kısmı dolduruyorum, Sonra bunu JPG olarak kaydediyorum ama üzerine gelince bağlantıyı sağlayamıyorum.
Bilen varsa bana ayrıntılı cevap verebilir mi?

Birde İmageReady hakkında bir sorum olacak. Burada bir çalışmamı örneğin 5 sahneye ayırdım 5. sahnede sonlandırmak istiyorum yani tekrar başa gelmesin, Flash MX’de olduğu gibi burada Actions---Movie kontrol---stop’un karşılığı İmageready’de nedir.

Saygılarımla!

Ateşbalığı
10/06/2004, 20:19
2. Sorun :Forever, once :hemen sahnelerin altında olmalı benimki PS 8.

1.Sorun:O zor dedğin şeyi yapıyorum, ikinci kerede hiç zor gelmeyecek emin ol.“Slice select tool” un ne olduğunu bile hatırlamıyorum.Html içinde herbir gif (butonlar için gif i tercih edebilirsin.) için <a href> vericeksin.Olay senin konturolünde olucak.

Ben nasıl yapıyorum:Önce ps üzerinde herbir butonumu falanımı filanımı ayrı ayrı renge boyuyorum.Bunları bir set içinde topluyorum.

Herhangi bir değişiklik yapmam gerektiğinde daha sonra ilgili layera tıklıyorum ve direk seçiyor o buton /falan filan alanını.Bana rahat geliyor böyle çalışmak.

Neymiş bu tool diye baktım şimdi,birkeresinde kullanmıştım ama ya ben beserememiştim yada tool öyleydi.Birdolu istemediğin imaj oluşturuyordu.Gerek yok kanımca.

Sevgiler,

Ateşbalığı
11/06/2004, 14:03
http://www.cbtcafe.com/photoshop/slicingimages/slicing.html <-- Bu linkte bahsettiğiniz toolun nasıl kullanıldığını anlatıyor ayrıntılı.Umarım işinize yarar.

Sevgiler,

penarena
14/06/2004, 03:18
1.sorun ==> Slice tool ile ayırdıktan sonra, file=> Save For Web diyeceksin.. Sonrada çıkıtıs gelen html dosyasına linkini ekliyeceksin.. En azında ben böyle yapıyorum..

YaGaMi
17/06/2004, 14:36
photoshopta link verip web sayfasi yapmak doğru değil kanımca.
photoshopta çizip slice ile ayırdığın yerleri imageready ile seçip link vereceksin. sonra save for the web i seçip html ve imageler halinde kaydedeceksin. daha sonra bir wysiwyg(dreamweaver vb.) programı ile açıp düzenleyebilirsin.
2. sorun zaten programın kendinde de var forever kısmını one time only yapman yeterli.

karavanabatu
21/06/2004, 15:49
Yo yagami ben ps ile link atabiliyorum.Şimdi ilk önce slice ile seçtikten sonra Sağ tıklayıp edit slice tool diyoruz sonra karşımıza ufacık bir ekran çıkıyor.URL kısmına web adresini yazarken http:// eklemeyi unutmuyoruz.
Onun bir nedeni vardı ama hatırlamıyorum.
mesela http://www.siteadi.com vb.
Aşağıdadda alt falan var.Onlarda hani maus la bir resimn üsütnde birkaç saniye bekleyince bir yazı çıkıyo ya.Onu ayarlıyoruz.

YaGaMi
21/06/2004, 19:48
karavanabatu ben link atılmaz demedim, photoshop ile değil de imageready ile yapmak daha doğru olur dedim. çünkü genel olarak , photoshop grafik üretim, imageready ise animasyon ve html üretim özellikleri için kullanılır. tabi ikisi de dreamweaverin yerini tutmaz.

karavanabatu
28/06/2004, 23:43
Pardon ben yanlış okumuşum.Tabi bu arada yeni şeyler öğrendim:)
SAĞOLUN:)