Tam Sürümünü Görmek İçin : Kalmak ve gıtmek ıcın nedenler ...
Her aksam eve gıttıgımde haber bultenlerını ızlıyorum.. Oturup butun gece bu ulkeyı kurtaracak bırını arıyorum.. O hep aynı sekılde gıyınen dıkkatlı bakıldıgında hepsı bırbırıne benzeyen polıtıkacılar arasından bırının cıkıp "endıseye mahal yok bu ulke duze cıkacak hemde cok yakında" demesını ıstıyorum.. Sankı tum bıldıklerım yalanmıscasına sankı tum bunlar kotu bır ruyaymıscasına benı nurlu ufukların cok yakında olduguna ınandırmasını beklıyorum.. Beklıyorum.. Beklıyorum.. Butun gece beklıyorum ama o cıkmıyor.. Onun yerıne bos vaatlerle carpıtılmıs gerceklerle yatagıma donuyorum..
Yatagamı yattıgımda oylesıne bezmıs oylesıne tukenmıs hıssedıyorumkı kendımı.. Sankı yarın hıc olmıyacakmıs gıbı sankı yarın hıc yokmus bu son gece ve sabah bı cehenneme uyanacakmısız gıbı.. Sıkı sıkı sarılıyorum esıme..
Ama kalktıgımda kullerın arasından yenıden dogmak gıbı umutla doluyorum yıne.. Esıme bakıyorum once sukredıyorum yanımda oldugu ıcın sonra ılerde dogacak cocugumuzu dusunuyorum.. Evet yenı bır gun dıyorum kendı kendıme ve eklıyorum calısmalıyım hemde cok onun kendım ve dogmamıs bebegım ıcın..
Bu umudu bu mucadele hırsını tum gun yasatıyorum.. Hatta butun gece seyrettıklerım tum bu olanlar aklıma dahı gelmıyor.. Oturup calısıyorum hemde cok calısıyorum.. Ama aksam olup eve dondugumde yıne basa sarıyorum..
Ben bu ulkeden gıtmek ıstıyorum aksamları! sabahları ıse bu ulkede oldugum ıcın sukredıyorum! Esımı ısımı hayatımı borclu oldugum, dogdugum bu topraklarda yere kapanıp tozlu asfaltı opmekten cekınmem ama ben aksamları bu ulkeden nefret edıyorum!
Ve ben neden kalmalı bu ulkede ve neden gıtmelı aslında ogrenmek ıstıyorum!
98 yaşındaki ninemden kurtuluş savaşında neler çektiklerini duyunca,tarihe bakıp insanların çektikleri zulümleri görünce halime şükür ediyorum.evimde,işyerimde bilgisayar,çalıştığım iş (parası azda olsa) ve gelecekten umudum var.valla ben gitmeye niyetli değilim.herkes bu ülkeden gidecekse satalımda parasını alalım bari.ben atalarımın çektikleri acıyı çekinceye kadar burdayım!..
(inşallah bu sözde kalmaz)
evet ikinizde haklı olabilirsiniz....
ama gitmek çözüm değil....
kalmak zor belki ama gitmek çözüm değil sen gidersen senin burada bıraktıklarını sevdiklerini kaderlerine terk etmiş olursunuz....
ama bu konu kişinin kişisel tercihidir herkes kendine göre karar verebilir ve bu karar asla yadırganamaz .......
bence
Öyle bir konu açmışsın ki Hunter offfffffffffffffff tan başka bir şey demiyorum. :aglama: :aglama: :aglama:
Eğer bir çözüm varsa, bir gün çıkacaksa, bunun gitmekle olmayacağı kesin..
Giden de surgun...
Kalanda...
Yaşamak mı ölmek mi karar vermek zor derler ya onun gibi birşey aslında.
Orjinal mesajı gönderen HunTER
Ve ben neden kalmalı bu ulkede ve neden gıtmelı aslında ogrenmek ıstıyorum!
sevdiklerimiz için kalmalı bu ülkede , ülkemiz filistin gibi olmadan
uyandırmakla mükellefiz insanları.. vakti zamanında topraklarını satan şimdide çocuklarına onun acısını yaşatan ataları gibi olmamak adına..... bugün o atalardan bir farkımız yok bizim! satılıyor üllkem karış karış satılıyor, kızıp gidenler küsüp gidenler var.. diğer traftan yozlaşma.. milli kültür yada değer adına.. yani soyut ve soomut kayıplar, giderek büyüyen, sinsice, farkettirilmeden... uyanın demek için burdayız..yoksa yarın buradan çıkın diye bağırılanlar , kamplata atılanlar, yralanan bedenler biz olmasak da çocuklarımız olacak.. bu yüzden kalmalıyız... gitmek? gitmek içn nedenler var elbette ama hicret bilmem ki...
gakkoramo
31/07/2004, 23:24
hunter bence bu ülkede akşamları sabahlara dönüştürmek için kalmalı
Euclides
01/08/2004, 00:43
Gemi zaten batıyor ve bizimde onunla batmak için bir sebebimiz yok...
Zerzevat Adam
01/08/2004, 01:03
Eğer biz geminin tayfasıysak yani fare değilsek gemiyi son terkeden olmalıyız.
Burada sözüm gurbettekilere değil çünkü bir zorunluluğun varsa, bir karar aldıysan hele bunu uyguladıysan pişman olman gerekmez. Fakat gemide kalanların birşeyler yapması lazım.
Ha gemiyi terkedenler ne yapacak? Artık gemiden ayrıldım batarsa batsın umrumda değil derlerse gemiden önce onlar batmış demektir. Burada yapılması gereken gemiye yardım götürebilmek vs..
Burada çoğu kişi kalmaktan yana. Tabii ki ben de. Ama umutusuzum! Kalacağım herhalde ama ülkemde bir şey değişmeyecek ki? Burada yazan herkes kişisel çaba sergileyecek. Ülkede bu fikirde olan birçok kişi var. Ama geneli değiştirmek bireysel çabadan çok daha fazlasını gerektiriyor. Öncelikle politika ve demokrasideki gedikler değişmeli, tamir edilmeli. Bu da bireyin elinde değil gibi geliyor bana. Siyasete yeni insanlar girmeye kalkınca ailesine, yakınlarına, anasına babasına tehdit yağdırılıyor bu ülkede! Niye girsin ki o zaman? Uzun lafın kısası bence ülkenin yine Atatürk gibi bir lidere ihtiyacı var, tüm milleti arkasından sürükleyecek. Ama bu seferki savaş kanlı çarpışmalı değil ideolojik bir savaş olacak. Çünkü biz kendi kendimize organize olup bir şeyler yapamıyoruz....
Ben Kaptanım Gemiyle Birlikte Batarım.....
2 yıl öncenin konusunnu bulup getirmişsiniz ya tebrik ediyorum. bence bunun içinde kalınabilmeli. yani geçmişi getirebilmek için
Volkan Uzun
02/08/2004, 21:50
gidip gorup, kabindan cikip etrafi daha iyi gorup gelmekte var
cappytoi
03/08/2004, 02:28
Başımızdaki politikacılar senelerdir aynı, değilse bile aynı mantıkta işini yürütüyor. Bir çok milletvekili sırf para için meclise giriyor, girdiği gibi de kalıyor. Tanrı adına bir gün açın meclis tv'yi de bir izleyin. Adamlar birbirini izlemekten aciz sadece birbirlerine hakaret etmeye gidiyorlar meclise. İzlerken bir yandan utanıyor bir yandan da gülmeden edemiyorum. Bir çok ülkede dokunulmazlık diye bir şey yok. Bırakın dokunulmazlığı milletvekillerinin sıradan vatandaştan farkı yok. Hatta sadece milletvekilliğiyle karın da doyuramıyorlar. Peki ya bizimkiler. Sizce bu 550 VATANDAŞIMIZ kendi kendisinin kuyusunu kazar mı? Dokunulmazlıklarını kaldırabilirler mi? Bu kördüğümden nasıl kurtulcaz acaba? Benim en merak ettiğim de bu...
Benim ülkemden ve geleceğimizden umudum var ve bu umudu hiçbir zaman yitirmeyeceğim. Gönül verdiğim dava urunda önüme çıkan kandan irinden deryaları geçip gitmeye azimli ve kararlıyım. Bu ülke 550 tane milletvekili değil bu ülke biziz o yüzden hepimiz kendi adımıza bişeyler yaparsak bu ülkenin düzeleceğine inanıyorum. Gemi batacaksa biz niye onunla beraber batalım mantığıda asla çözüm değil biz bu geminin sahipleriyiz gemizim batsada parçalansada o parçalardan gemiyi tekrar yapmakla yükümlü olanda biziz.
Benim ülkemden ve geleceğimizden umudum var ve bu umudu hiçbir zaman yitirmeyeceğim.
ben bu cümlenden umutsuz olduğunu anlıyorum. ve geri jkalan cümlelerinde ise hep karamsar olaylardan bahsetmişsin. bence sen kendini kandırıyorsun hocam. umutsuzsun ama umutlu olduğunu zannediyorsun. umutlu birinin aklında karamsarlık umudu yitirmek gibi cümleler geçmemeli.
Kendimi kadırmakla bi alakası yok umutsuz olduğumu sadece umudumu yitirmek kelimesinden çıkardıysan buna pek anlam veremedim. Umudum var derken içinde bulunduğumuz durumu toz pembe yapmak gibi bir huyum yoktur içinde bulunduğumuz durum karamsarlığa itebilir ama benim umudum var bunu benden iyi bilemessin.
yildizib
03/08/2004, 20:10
Her aksam eve gıttıgımde haber bultenlerını ızlıyorum.. Oturup butun gece bu ulkeyı kurtaracak bırını arıyorum.. O hep aynı sekılde gıyınen dıkkatlı bakıldıgında hepsı bırbırıne benzeyen polıtıkacılar arasından bırının cıkıp "endıseye mahal yok bu ulke duze cıkacak hemde cok yakında" demesını ıstıyorum..
İşimizi iyi yapalım.Herkes kendini kurtarsın, Ülke kurtulur.
(Herkes kendi evinin önünü süpürürse şehir güzel olur güzel kokar.)
Politikacılar umrumda değil.Hepsi gerizekalılar(Şimdiye dek oy vermiş değilim).
Bu sistemden ve gerekliliklerinden sıkıldım.Ben sanat yapmayı istiyorum.Fakat sistem beni tehdit ediyor.Neyle tehdit ediyor?"Eşinin geleceği ,annen,kardeşlerin" diyor ve boyunduruğu geçirip beni kendi içine alıyor.Diyorki ,"Ancak benim içimde daha çok ve daha çok çalıştıkça var olabilirsin.dışarıda var olma şansın yok!"Bir gün yeteri kadar ekonıomik özgürlük elde edince bu işlerden elimi eteğimi çekeceğim ve hayal ettiğim şeyleri gerçekleştirecek ve yaşayacağım.Dünyayı kim yönetiyor?Türkiyenin başbakanı kimmiş?Umrumda olmayacak.Benim kurallarım.Benim dünyam benim hayatım...Olacak.
Bir gün yeteri kadar ekonıomik özgürlük elde edince bu işlerden elimi eteğimi çekeceğim ve hayal ettiğim şeyleri gerçekleştirecek ve yaşayacağım.
"umut" da en buyuk tuzaklardan birisi... mevcut duruma razi olmayi ve hatta daha da icine batmayi beraberinde getiriyor.
yildizib
03/08/2004, 20:24
Belkide... acemi ,ama umuttan başka umut var mı?
yildizib
03/08/2004, 20:34
Başımızdaki politikacılar senelerdir aynı, değilse bile aynı mantıkta işini yürütüyor. Bir çok milletvekili sırf para için meclise giriyor, girdiği gibi de kalıyor. Tanrı adına bir gün açın meclis tv'yi de bir izleyin. Adamlar birbirini izlemekten aciz sadece birbirlerine hakaret etmeye gidiyorlar meclise. İzlerken bir yandan utanıyor bir yandan da gülmeden edemiyorum. Bir çok ülkede dokunulmazlık diye bir şey yok. Bu kördüğümden nasıl kurtulcaz acaba? Benim en merak ettiğim de bu...
Önceden Efendi sadece tekdi.Fakat şimdi 550 tane olmasıyla ne oldu? milletin nefsi nasıl köreltildi?Demokrasi, meclis bunlar yutturmaca.Efendi 1 ken 550 oldu ve ben milletin bireyi olarak onunla aynı seviyede bile değilsem O Efendi, ben Kul olmaya devam edeceğim.Tek bir fark var Eskiye göre 550 efendi var.Şimdi bir tanesinin yerine 550 nefis köreltilecek milletin üzerinde.
Politikacılar umrumda değil.Hepsi gerizekalılar(Şimdiye dek oy vermiş değilim).
Ne isek öyle yönetiliriz.
yildizib
03/08/2004, 20:37
Orada olacak kişi en az benim kadar zeki olmalı Eğer ben orada salak birinin beni temsil etmesini istemem.
yildizib
03/08/2004, 20:38
Orada olacak kişi en az benim kadar zeki olmalı.Ben orada salak birinin beni temsil etmesini istemem.
Senin kadar zeki olmadığını nerden çıkardın? Test mi yaptın?
yildizib
03/08/2004, 20:47
Bir kaç basit bir soru?
1-Şimdi bu kişiler seni temsil ediyor değil mi?Seni temsil eden kişi kim?(Muhtemelen bilmiyorsun)
2-Mecliste bilmediğiniz-tanımadığınız bu kişiler nasıl olupta buralara geldiler ve sizin hakkınızda kararlar alıyorlar?
3-Bu kişileri medya ve medyanın beslediği partiler getirdiler.Tek başına aday olupta seçilseye(muhtarlar gibi).Gelemezler.
4-Seçim sistemi zekayı ve yeteneği seçmiyor.Böyle bir kıstas yok.Hiç bir partinin içöinde tüzüğünde böyle bir kıstasyok.Yani bunlar adeta sokaktan tutulup getiriliyorlar.
Demokrasi'yi sorgulamaya gerek yok. Yüzlerce kez sorgulandı ve üzerine yüzlerce kitap yazildi.
Demokrasi modern zamanlarda böyle işliyor. Eğer daha iyi bir yöntem biliyorsak onu uygulayalım.
yildizib
03/08/2004, 20:52
Demokrasi çeşitleri nelerdir?
Volkan Uzun
03/08/2004, 20:58
http://www.dadalos.org/int/Demokratie/demokratie/grundkurs1/material/schaubild_5.htm
basitce yukardikilerdir genisletilebilir
yildizib
03/08/2004, 21:04
Ben hala zekanın seçiliminden yanayım.Bu sistem (demokrasi) hiçbir şekilde bunu sağlamıyor.Belli başlı güç odaklarının istemediği kişiler oraya gelemezler.
Eğer demokrasiyi ve yöntemlerini tanımlayan odaklar veya ideoloji beni yönetiyorsa.Bu tanımın bir anlamı yok benim için.
Volkan Uzun
03/08/2004, 21:12
zeki bir insan seni iyi yonetecek diye bisi yoktur
hitler epey zekiydi, bircok diktator de epey zekidir.
Bu sistem (demokrasi) hiçbir şekilde bunu sağlamıyor.
Katılıyorum. Heil!
yildizib
03/08/2004, 21:16
Belki daha spesifik bir nokta yada noktalar kümesi elde etmeliyiz.Zeki olmalı derken senin söylediğine de katılıyorum.Biliyorum ki sen de şunu söyleyemezsin:"Aptalların bizi yönetmesinde bir sakınca yoktur."
yildizib
03/08/2004, 21:19
Bende sana heil.Ayrıca "Deutschland ist uber alles!"
Euclides
03/08/2004, 22:16
Ben o demokrasi tiplerine bir tip daha eklemek istiyorum "Halka rağmen demokrasi" Türkiye'nin demokrasi biçimi.
"Düşüncenize katılmıyorum ama bunu söyleyebilmeniz için kellemi vermeye hazırım"(Voltiare)
Eğer ki dem.'in özü buysa iş iktidarların ne düşündüğünde değil kitlelerin bu konuda ne düşünde bitiyor ki zaten TC sınırları içinde yaşayan çoğunluk bunu pek net gösteriyor.
Sivas olaylarında yanan otelin içinde bir "yaşlı adam"ın kaldığı söylenmesi üzerine bir polis memuru gidip onu aşağı indiriyor.Kalabalığının Aziz Nesini tanıması üzerine cici polisim A.N.'ye bri yumruk yapıştırıyor.
Bugün sizi gidip Fatih gibi semtlerde islam karşıtı bildiriler dağıtın bakın neler oluyor...
İşte Demokrasinin yeni modeli...
Ikı yılda dusuncelerım degısmıs.. Cunku tekrar okudugumda yazı bana epey uzak ve agdalı geldı.. Sanırım yazarken pekte samımı degılmısım..
Ama zaten sorunumda kalmak yada gıtmek degıldı.. O gunlerde umıdımı yıtırmıstım sanırım ve kendımce bı kurtarıcı arıyordum.. Hanı bırı evet hersey duzelecek derse hersey gercekten duzelecekmıs gıbı.. Bu duyguyu bılırsınız..
ve sanırım bu buyukmekle ılgılı bısey..
Ümitsizliğe yer yok. Herşey düzelecektir !...
"Umut etmek, çekilen acıların uzaması demektir." (Zerdüşt)
Evet bir şiirde ben de okumuştum. Umut en büyük düşmanım diye gidiyordu . Ancak umut etmemek kişiyi dalalete sürükler bu da bizim insanımıza çakışmasa gerek.
yildizib
04/08/2004, 16:17
Demokrasinin mükemmeliği veya uygunluğu tartışılabilir.
Birde demokrasimsiler var.Yani yapay tatlandırıcılar gibi bişey.
selami_32
04/08/2004, 17:39
ben antik yunandan kalma bir yönetim şekline karşıyım zaten
saygılar.
ben antik yunandan kalma bir yönetim şekline karşıyım zaten
:hey:
"Umut etmek, çekilen acıların uzaması demektir." (Zerdüşt)
Umut fakirin ekmeği
Mingitau
04/08/2004, 21:18
IcenGuard
04/08/2004, 22:50
:hey::hey:
monarşi gibisi var mı be:)
cappytoi
06/08/2004, 02:39
monarşi gibisi var mı be
eğer kral sensen...
yok ben her türlüsüne varım:)
con_simit
06/08/2004, 09:52
@mustafa: Heyet-i Vükelâ'ya iştirakinizi makbul bulduğumu bildirirken, hediyeniz olan 1000 (bin) altının tediyesi münasebetiyle bab-ı aliye ziyaretinizi rica ederim.
Ali Sarı
06/08/2004, 13:03
@con_simit: mustafa'nın işleri çok yoğunmuş, yerine ben geleceğim. ödemeyi bana yapacaksın yani :kuuul:
con_simit
06/08/2004, 18:38
@alisarı: Senin tahsilatın "değnek" cinsinden olacak.
:hiohahoha hahahahaha öldüm ya gülmekten olaya bak :hiohahoha
Ali Sarı
09/08/2004, 23:27
@alisarı: Senin tahsilatın "değnek" cinsinden olacak.
Bab-ı Ali'den gelene karşı boynumuz kıldan incedir.
con_simit
10/08/2004, 09:40
@alisarı: Eyvallah. İşte evlad-ı Gaziyan'ın fazileti.
Tez, Bolu havzasından Tirabizon'a kadar (Giresun dahi) yigirmi min piyade ve dahi üç min süvariye mukabil Sarıoğlu Ali Beg'e verile.
Ali Sarı
10/08/2004, 18:26
Verilen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağımdan emin olasınız.
Sen önce çamaşırları yıka bakayım.
Ali Sarı
11/08/2004, 15:57
Sen önce çamaşırları yıka bakayım.
Seni brodesdo ediyorum Ansugo. Ne bu yaw, her ciddi konuyu hemen geyiğe çeviriyorsun. Hakem olacaksın bi de. Ayıp, ayıp. Çık çık çık!
:kuuul:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.