PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Resim düzenleme?

chiefeng
31/05/2004, 11:06
merhaba arkadalar ;

internette resim galerisi yapmak istiyorum, sorunum hazırla 10000 adetten fazla yayınlayabileceğim resim war fakat bu resimlerin üzerine sitemin ismini yazmak istiyorum, sizinde anlayacağınız gibi 10000 resmi herhangi bir resim editöründe açıp tektek değiştirmek haftalarımı alabilir. Bunu resmi açmadan yada daha pratik yapabilecek bir program var mı ?

Ateşbalığı
31/05/2004, 11:26
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=7921&highlight=Resim

Sanıyorum bu link işinizi görür.

Sevgiler.

chiefeng
31/05/2004, 11:51
Re: Resimlere yazı yazmak

--------------------------------------------------------------------------------

Önce hazırlık yapalım. Aynı boy resimleri bir klasörde toplayın. Her ihtimale karşı onlar orjinal kalinde kalsın istiyorsanız yaptığınız resimleri kaydedeceğiniz yeni bir klasör oluşturun. Bunların yerlerini işiniz bitinceye kadar değiştirmeyeceksiniz.

Şimdi acktions'ı hazırlamaya geldi sıra. Bir resmi açın. Actions penceresini de açın. New actions dedikten sonra yapmanız gereken işlemlerin tümünü yapıp resmi kapatacaksınız. Bu işlemlerin hepsi, siz yaparken kaydedilmiş olacak. Actions bitti, durdurun.

Ne yapacağınızdan emin olmadığınız zaman gerekenden fazla işlem yapmış geri dönmüş tekrar yapmış olabilirsiniz. böyle yaptığınızı düşünüyorsanız. Kaydettiğinizi silin, tekrar yeni bir tane kaydedin. Yaptığınız actions kesinleşince sıra bunu tüm aynı boy resimlere uygulamaya gelecek.

Automate/Batch penceresini açın. İlk bölümde (source) orijinal resimlerin bulunduğu klasörü, ikinci bölümde (Destination) kaydedeceğiniz klasörü seçin. Hangi sette hangi actions kullanılacak üst kısımda yazıyor olacak, onu kontrol edin... okeyleyin. Yaptığınız çalışma tüm resimlerinize uygulanacaktır.

Umarım eksik bir şey yazmadım...

yazan arkadaş iyi güzel yazmışda bunları nerde ve menülerin nasıl kullanılacağını yazmamış ben resim editörcüzü değilim ki.. :) başka bir yöntem yada program bilen var mı?

Ateşbalığı
31/05/2004, 12:41
PhotoShopda yapılıyor, topicin diğer yazılarında da yazıyor zaten.
Window dan action u tıkladığında ilgili pencere açılıyor.Daha sonra anlatılan aşamalrı yapman işini halledecektir.

Sevgiler.