PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bazı Komik Hosting Soruları

Okan
29/05/2004, 02:49
Bana ve destek ekibine gelen telefon ve emaillerde bazen gülmemek için kendimizi zor tutuyoruz fakat insan halidir bilmeyen olur yeni başlamıştır, normaldir yinede bu güne kadar yaşadıklarımızı paylaşmak istedim. Yazılanlar gerçek olaylar maksadımız biraz gülmek olsun.

Yazıları direk konuşmalar olarak yazıyorum hataları ile beraber :)

- Gece 02 Telefon: Kardaş domayın alacaktık sizi seçtik.

- Email: Ödeme bildirimi formunda ücret kısmına yatırdığımız ücretimi yazacağız ? :)

- Gece 04 Telefon: Merak ettim aradım. Bu saate başında duran varmı delefonun ?
cevap: 7/24. Sesiniz güzelmiş cevap: sağolun yardımcı olalım: site alacadım sizden
yıllık 30 dolara sitemide kurup vereceniz dimi ?

- Bir ara emaillerimiz kitlendi
ertesi gün bir müşteriden telefon: Ben 40 mb lik benim siteyi size email attım onu bir yükleyiverin size zahmet olacak ama.

- Bir ara birileri ücret havale etmiş fakat ne kendisine ulaşabiliyoruz nede kendisi bize sipariş yaptı yada email yazdı belirsiz :). isim soyisimden telefonunu bulduk aradık: Merhaba sayın xxx firmamıza ücret yatırmışsınız fakat herhangibir siparişiniz yok ?
Aradan bir gülme sesi ahahah işte firma böyle olacak şimdi size güveniyorum :))

- Telefon: Hosting alacam ama önce bana cpanel kitapçığı - dreamweaver cd si gönderin.

- Telefon: 3 domayin 5 hostings 1 trafik 2 de emayil alacağım haydi pazarlığa oturalım.
Buyrun oturalım oturduk 15dk sonuç aynı fiyatlardan satış yapıldı :)

-email: Hosting paketinde trafik olmasa olurmu sadece php alsak ?

-email: 10 mb alan 12$ biraz indirim yapsanız ? gelin şunu 7$ yapalım büyüksünüz be ağbi verin gitsin. Cevap: sayin xxx siteniz kac mb ? cevap: 2mb sayin xx size hosting bedava :)

- telefon: Bu trafik limitinin yasal bir durumu varmı ?

- email: bir müşteri Okan bey sitenizi kopyalayıp olduğu gibi kendi sitemde kullanmaya karar verdim.

- Gece 03 Telefon: Bizden bilgisayar alan bir musteri: Okan bey çok büyük sorun var yandım mafoldum Buyrun ne oldu Okan bey mausem ile masanin sonuna kadar geldim iyice çektim kablosunuda ama daha gidemiyorum cevap: xx bey komsuya haber verin yemek masasini getirsin birlestirin devam edin :)) inanmasi guc ama bu gercek bir olay.

- email: koskoca ithalat firması size bir kasa portakal versek 10 mb satın alabilirmiyiz ?
sonradan işin şaka olduğunu anladık ücretli satın alındı fakat neden böyle bir şakaya ihtiyaç duyuldu anlamadık.

- email: Yaw cep telefonumdan email okuyabilirmiyizki ? cevap: evet standart. E ne anladık bu işten outlook neci ya ? Kişiyi anlayamadık :)

- Telefon: Şirket sahibi ile görüşebilirmiyim çok önemli: Kendi makinem ikispi sizin site linux simdi ben site yapsam diyelim iyi yaparım haa. Simdi olurmu benim makine xp sizinki lınux sorun çıkmaz dimi ?

- email: Açıklarınız var size kapatmayı öğretebilirim. :) Ama bana hosting vermeniz lazım.

HiperAktif®
29/05/2004, 02:57
:D
okan bey linuxmu phpden çıktı, phpmi linuxtan..ona göre hosting alacam.

Okan
29/05/2004, 03:02
:)) hehee

Sychorax
29/05/2004, 07:42
Okurken fenalık geldi yaw.
Allah sana kolaylık versin.(bi eklemede ben yapıyım:hosting alacam ama bir şartla,bana günlük 5000 ziyaretçi bulun :D )

Zerzevat Adam
29/05/2004, 10:51
-Bakın çok süper bir projem öyle süper ki yani yaparsam çok süper olacak ziyaretçiler havada uçuşacak. Ama tek bir sorun var bana sponsor lazım.
-Buyrun nasıl yardımcı oluruz?
-30mb hosting verin ve phpbb kurun.

Böyle tipler vardır sanırım. Bayılıyorum şu hayali ihracatçılara. Adamın süper projesi var ama ne olduğu belli değil ve daha yapmamış. Ne istiyor phpbb kurun. Hadi bakayım...

Kesin projesi Türkiye'nin en iyi hek sitesini yapmaktır... :D

indream
29/05/2004, 10:52
okan bey
imaillerimizi cebimizden okuyabildiğimizi söylediniz
arkadaş bikaç resim attı maile bu motorolada görünmüyormu ?
ve bizim modemi kapatınca sitemize giremiyoruz ?

nohurge
29/05/2004, 10:55
Herhalde hosting için destek verenler çoğunlukla gerçekten verdikleri servisle ilgisiz sorularla karşılaşıyorlardır. Bu yüzden de hosting fiyatları artıyor.
Baktım ben hiç destek birimini kullanmıyorum; aradım buldum destek olmayan hosting paketi aldım (Forumdan desek veriyorlar zaten, o da bana yetiyor). Çok da memnunum. Ayrıca şu anda daha da iyi hissediyorum. Destek olan bir hosting paketi alınca kazıklanmış hissediyorum kendimi :) Yukardaki şahıslar da X$ veriyorlar ben de X$ veriyorum diyelim. Hergün verilen hizmetle alakasız sorular yüzünden hosting firması bir kişiyi daha işe alıyor belki de. Fiyat farkını ortak ödüyoruz.
(genel olarak konuşuyorum, Okan'ı veya hizmetlerini kastetmiyorum)

Zerzevat Adam
29/05/2004, 11:00
Bence web tasarım, site yönetimi vs. konularından anlamayan firmalar kendilerine bir danışman veya işi yapacak kişi, firma tutsunlar.

Yani bir web tasarımcıya direk işi verebilirsiniz yada size bu tip konularda yardım etmesine karşılık ücretini vererek siteyi siz yaparsınız o da bu tip sorunları halleder, size yardımcı olur vs...

mthT
29/05/2004, 20:53
- Bir ara birileri ücret havale etmiş fakat ne kendisine ulaşabiliyoruz nede kendisi bize sipariş yaptı yada email yazdı belirsiz . isim soyisimden telefonunu bulduk aradık: Merhaba sayın xxx firmamıza ücret yatırmışsınız fakat herhangibir siparişiniz yok ?
Aradan bir gülme sesi ahahah işte firma böyle olacak şimdi size güveniyorum )

:D :D

alper
29/05/2004, 20:56
:D en çok masa olayına güldüm yemek masası koymuş vay be iyi akıl :D

HiperAktif®
29/05/2004, 20:57
okan hiç şimdiye kadar telefon açıp
"okan bey senin neyin var" diye soran oldumu :) (alıntıyı biliyorsunuzdur heralde ;))

Okan
31/05/2004, 00:10
Bazen oluyor. Bazende şöyle bir durum oluyor

Telefon: Okan bey nasılsınız öylesine aradım arayıp sorayım dedim. 5 dk böyle geçiyor açılıyoruz önce ilk aşk yaşanır ya konuşulmaz fazla onun gibi açılıyorlar bazen önce :)
sonra alakasız bir soru bizim webmailde şunu yapalım sorunluydu filan sanırım bazı insanlarda utanıyor :)

Hele bazıları konuşamıyor sanki çok büyük bir makam yada devlet dairesiyiz
Telefon: Okan be bey ben ben do do domain nerde alacağım hosting :))

Bazende bayilerde durum:
Email: Biz çok iyiyiz dehşet site yaparız çok sitemiz var sizden bayilik alıyoruz. Okey hizmet veriliyor aradan 2 gün geçiyor email: Biz siteyi atıverdik siz bir zahmet domain sorgulama ve siparis sistemi kurun ya insanlarin abartmasina sinirleniyorum geliyor yok çok iyi sitem var sponsor ol şöyle olucak böyle olucak bakıyorsunuz ayda 10 kisi giriyor siteye fakat site sahibi halen sanal düşünceler içinde gidiyor cpanelden çoğul hite bakıyor aa sitem canavar çok giren var :)

Mingitau
31/05/2004, 02:09
Allahtan benim eski çalıştığım yerin sahibi kancayı sana takmamış :))))

Biz olmasak büyük ihtimal Yasin e soracaktı.

"Oğlum bu benim makina yahooya girmio."

"Efendim Denizaltı Kablo hattı zarar görmiş cezayir depreminden"

"Telefon edin tamir etsinler"

BaSH
09/08/2004, 13:30
Müşterinin birisi de beni arıyor gündüz saat 2 - 3 sularında :)

Müşteri : Günaydın ...

Ben : ... Günaydın Nasıl Yardımcı olabilirim ?

Müşteri : Ben Hosting alacaktımda ...

Ben : Tabi buyrun yardımcı olmaya çalişiyim siteden siparişinizi verdiniz mi? ...

Müşteri : şey vermedim de birşey soracaktım ben onun için aradım dı sizin hostinglerinizde html desteği var mı? ...

Ben : Tabi tabi ...

dedi ve adam'a hosting'i sattım :)

ns
21/09/2004, 22:25
- Gece 04 Telefon: Merak ettim aradım. Bu saate başında duran varmı delefonun ?
cevap: 7/24. Sesiniz güzelmiş cevap: sağolun yardımcı olalım: site alacadım sizden
yıllık 30 dolara sitemide kurup vereceniz dimi ?

gece gece ...
şimdi sesini merak ettim ben de mi arasam :)

ozgurazici
22/09/2004, 09:01
teknoloji cahillerini geçtim de, bedavacılıgın bu kadar düzeysiz ve ahmakça yapıldığı kaç ülke vardırki dünyada..

teddmcload
22/09/2004, 10:37
Allahtan benim eski çalıştığım yerin sahibi kancayı sana takmamış :))))

Biz olmasak büyük ihtimal Yasin e soracaktı.

"Oğlum bu benim makina yahooya girmio."

"Efendim Denizaltı Kablo hattı zarar görmiş cezayir depreminden"

"Telefon edin tamir etsinler"

benzer bir şey benim de başıma geldi.

- internet neden yavaş.
- kablo hattı hasarlı olduğu için
- telefon edip nerede hasar olduğunu öğren. ne zaman düzelteceklerini de sormayı unutma.

gokhanweb
03/11/2005, 12:38
çok güldüm valla.bi kerede biri bana sizden hosting alacam ama ftp yi sizmi kuruyorsunuz dedi.şaşırdım kaldım.ftp yi kurmak ney diye düşündüm.sonra evet dedim. :D .adam hosting aldı sonra.

MaskComm
04/11/2005, 00:13
Yaşanmış olaydan bir alıntıdır hafif Dram-komedya 2 perde

Perde 1 :
- Merhaba beyefendi bir kaç siteye sponsor olduğunuzu öğrendik.bizim bir projemiz var asp ile yazıyoruz.

ben : buyrun size nasıl bir yardımımız olabilir ? taleplerinizi bize email atabilirmisiniz ? ve mümkünse projenizi anlatan en azından beklentilerinizi ve sponsorluk talebi karşılığında sistemimize kazandıracağını düşündüğünüz konuları not ederseniz seviniriz.

2.perde
- Şimdi biz linux için yazılar derliyoruz ve sitemizde tanıtacağız insanlar gelip okuyacak ve Bizim sistemimize üye olanlara düşük maliyette host verecegiz ..

ben : pardon beyefendi firmanızın ne iş yaptığını öğrenebilirmiyim ?

- linux host satıyoruz canım Bunda anlaşılmayacak ne var?

Ben : ve bunun için asp hosting sponsoru arıyorsunuz.

- Evet linux da asp iyi sonuçlar vermiyorda.

Günün en Güzel Dumurlarından birisiydi.

ApexLoader
04/11/2005, 00:41
Güzel geyik olmuş...