PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Akıcı Pürüzsüz pen tool kullanımı ?

TeRe
24/05/2004, 01:15
Arkadaşlar selam mesaj başlığında ne yazıcağımı pek bilemedim aslında derdimi de nasıl anlatıcağımı bilemiyorum ama yardımcı olursanız o kadar iyi olucak ki...
Ben hobi olarak çok çok amatörce Grafik Programlarıyla uğraşıyorum sanırım istediğim şeyi Photoshop'taki pen tooldan yapmam lazım yoksa yanlış mıyım ?
Ben Düz çizgiler değilde deforme edilmiş ama pürüzlü değil yine akıcı çizgiler istiyorum Nasıl yani diyosanız örnek olarak reklamda CocaCola nın altında ve ürünlerinde (Cnin de uzantısı da örnek verilebilir) o ilginç şerit gibi bişiy yapmak istiyorum nasıl yapabileceğim hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim bide sanırım fazla geveledim yeniyim ya ondan sanırım :-/

Ateşbalığı
24/05/2004, 09:02
Geveleme konusunda estafurullah diyorum,hoşgeldin ayrıca :)

Aslında sorunun yanıtını kendin vermişsin,ama pantool aracını nasıl kullanılacağını bilmiyorsun sanırm. (mı?)

Pan tool iki tuş kombinasyonu ve window menusunden ulaşacağın paths bölümüyle kullanılıyor.

*Önce paths bölümünde yeni bir katman açıyorsun.
*Daha sınra pantool aracını seçiyorsun sayfana düz paths ler çizmek için Shift Tuşu'nu kullanıyorsun.
*Eğer oval şekiller çizmek istiyorsan ki öyle istiyorsun alt tuşuyla yapmaya çalıştığın ovallikte şeklinin gideceği yönü tain edebiliyorsun.
*Şeklini başladığın noktada bitiriyorsun ve akabinde paths inin üzerine gelip sağ kılik yapıp make selection seçeneğini seçiyorsun , sonra layer bölümünde yeni bir layer açıp içini dolduruyorsun.

*tabiki istediğin biçimde bir şekil oluşturmak baya bir deneme gerktiriyor,yada bende öyle oluyor.

Eminim benimde bilmediğim yada aklıma gelmeyen atraksiyonları vardır pan tool aracının.Bilen arkadaşlar yazarsa bende sevinirm.

Ama tavsiyem freehand kullanmandır bu tarz atraksiyonlar için.

Anlatabildiysem ne mutlu bana.

Sevgiler.

TeRe
24/05/2004, 18:00
çok teşekkürler sanırım anladım :)