PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : B2c

Sychorax
22/05/2004, 22:13
Merhaba Arkadaşlar
Şu anda bir B2C projesi için altyapı ve hazırlık yapmaktayım.Fakat kafamı karıştıran konu bu OnlinePos(yanılmıyorsam ismi buydu).
İnternetten döküman indirdim ama hepside geçen yıl şu kadar e-ticaret işlem hacmi olmuş,e-ticaret şunun için enfestir tarzında açıklamalar.Bu konuda elinde bir döküman veya adres olan var mı?Daha önemlisi daha önce bu tür projelerde yeralmış arkadaşlar hangi sistemi kullandıklarını ve avantaj/dezavantajlarını paylaşabilirler mi?
Uygulamayı php ile yazmayı düşünüyorum.Delphi 8'in asp bileşenlerinde paypal'le alakadar bileşende vardı olmazsa asp.net'e ağırlık verebilirim ama paypal'de Türkiye'ye hizmet vermiyor.(eğer yanlışsa uyarın)

Şimdiden Teşekkürler

HiperAktif®
22/05/2004, 22:21
Sanalpos daha yaygın kullanılıyor
eticaret.garanti.com.tr
www.finanswebpos.com.tr (http://www.finanswebpos.com.tr)
bu iki banka türkiyede bu işi önde götürüyor..
hatta garanti bir adım daha önde..

e-ticaret sitesi kurduk ama bir türlü faaliyete geçiremedik..

banka sistemin güvenliğini test ediyor.
hangi bankayla anlaşırsan anlaş bileşen veriyorlar..php de nasıl olur bilemiyorum..
aslında garanti bankası bileşen vermeden, ödeme sayfasını kendi bünyesinde sunarak (logosu falan) veriyor.böylece daha az maliyetin oluyor..

bankayla görüşmüştük
yanlış hatırlamıyorsam
iki türlü ödeme alma şansın var...
1)alışveirş tutarlarını bankadan hemen tahsil etmek istersen belli bir % kesiyorlar..
2)bu kesintinin daha az yada hiç olmaması için(hiç olmamasını yanlış hatırlıyorumdur kesin:)) ise ödemeyi 2 aydamı ne alıyorsun..

bankada hesabın olmak zorunda..
ve anlaşma sırasında hava parası veriyorsun..

Sychorax
23/05/2004, 19:35
Gerçekten Çok sağol HiperAktif® sanırım aradığımı buldum.
www.finanswebpos.com.tr'yi tercih edecez sanırım.
Tekrar Sağol

HiperAktif®
23/05/2004, 20:06
sende banka ile görüştükten sonra koşulları falan yazarsan bende çok memnun olurum.

Sychorax
26/05/2004, 18:35
Selam Hiperaktif
İlk başta ticari sicil belgesi
Vergi dairesinden,esnaf ve sanatkarlar odasından bu adam böyle bir dükkan işletiyor kağıdı.
Vergi levhasının fotokopisi.(Aslı gibidir ibaresiyle)
Nüfus cüzdanının fotokopisi(Aslı gibidir ibaresiyle)
SSL sertifikası
Ayrıca sistem hayata geçmeden 15 gün önce kendileri kontrol edeceklermiş.Eğer yanlış anlamadıysam yazdığın uygulamanın kodlarını açacakmışsın.
Bir iki tane daha şey istedilerde unuttum onları kusura bakma aklımda bunlar kalmış.