PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : igfxtray,hkcmd,ctfmon nedir bunlar? hepside system32'de

eslem1
21/05/2004, 18:03
igfxtray,hkcmd,ctfmon nedir bunlar? hepside system32'de çalışıyor ve strat-up'ta yer alıyor

bunları kapatsam nolur açsam nolur?

işl. Sis. winxp pro..

eslem1
22/05/2004, 16:54
google'ın söylediğine göre;

igfxtray.exe dostumuz

Process File: igfxtray or igfxtray.exe
Process Name: igfxtray
Description: Intel graphics system tray icon that gets installed with the drivers for onboard VGA cards based on the Intel 81x graphics chip set. Double-clicking the icon allows you to quickly change the display resolution, save your current display scheme, or configure your onboard graphics card. You can also configure keyboard hotkeys; shortcuts are handled by another background task called HKCMD. You can access the same features through the "Intel Graphics Technology" icon in the Control Panel.
Company: Intel Corporation.
System Process: No
Security Risk ( Virus/Trojan/Worm/Adware/Spyware ): No
Common Errors: N/A
galiba intel ekran kartlı bilgisayarlarda kolay ekran çözünürlüğünü değiştiren bir uygulama

hkcmd.exe

Process File: hkcmd or hkcmd.exe
Process Name: Hkcmd
Description: Application that implements the Intel Hotkey command.
Company: Intel Corporation
System Process: No
Ethernet kartım intel
onun kısayolları için galiba

ctfmon.exe ise

ctfmon - ctfmon.exe - Process Information
Process File: ctfmon or ctfmon.exe
Process Name: Alternative User Input Services
Description: A service that handles the Alternative User Input Text Processor (TIP) and the Microsoft Office Language Bar. It provides text input support for speech recognition, handwriting recognition, keyboard, translation, and other alternative user input technologies.
Company: Microsoft Corp.
System Process: Yes

Bilgi girerken dil değiştirme gibilerinden bir şey galiiba

yani hepsini kaldırabiilirim.
belki arayan biri daha olur....

eslem1
22/05/2004, 17:01
bu vesileyle keşfetmiş olduğum http://www.liutilities.com adresi pek yararlı

açılışta açılan programların ne olduğunu öğrenmek adına...

siyabents
04/05/2008, 13:45
bu vesileyle keşfetmiş olduğum http://www.liutilities.com adresi pek yararlı

açılışta açılan programların ne olduğunu öğrenmek adına...

Değerli arkadaşım bu link bizi uniblue programına doğru götürüyor. Bu ayki Chip dergisinde uniblue programının en kötü programlar listesinde olduğunu bildiriyor. Kısaca 2 yıldır çökmeyen bilgisayarım 2 hafta önce çökmüştü. Neden diye kafa patlatıp duruyordum ve dergiyi okuduktan sonra anlamış oldum. Uniblue programını kurduktan 1 hafta sonra çökmüştü. Kısaca bu program gereksiz diyerek tüm gerekli dosyaları siliyor ve sistem çöküşe geçiyor. Benden uyarması :) Bu arada laptop'un dvdrom'u arızalıydı geri yüklerken neler çektim sormayın artık :)

Revlis
04/05/2008, 16:19
Bu ve diğer açılışta yüklenen programlar virüslerin yayılması için biçilmiş kaftanlardır. Özelllikle ctfmon a dikkat etmek gerekir bu listeden.