PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : band genişliği?

trocin
21/05/2004, 14:49
arkadaşlar bi hosting paketi almayı düşünüyorum ancak bilmediğim bi terimle karşılaştımki o da band genişliği olayı var.Anlık bant genişliği birde aylık bant genişliği gibisinden ayırmışlar.bunları izah edecek birisi varmı?

Zerzevat Adam
21/05/2004, 14:58
Bant genişliği; senin sitenden alınan ve gönderilen verilerin boyutlarının toplamının alabileceği en yüksek değer.

Yani şöyle diyelim; aylık 50mb bant genişliğin var ve sadece 5mblık bir dosyan var.Bu dosyayı 10 kere indirdiğimiz zaman senin sitenin bant genişliği limiti doluyor. Ve o ay içerisinde başka hiç bir veri alamıyorsun.

Anlık bant genişliği ise o an için alınabilecek en fazla veri miktarı. Yani her kullanıcı anlık 15kb alıyor desek eğer anlık bant genişliğin 15.000kb ise o an en fazla 1000 kişi sitende gezebilir, veri alabilir.

Fazla büyük olmayan siteler için aylık 1-2gb bant genişliği yeterlidir. Orta ölçekli siteler içinse 2-10gb arası bant genişliği olabilir.

Anlık bant genişliği genelde sınırsızdır...
Hosting'lerde en pahalı şey bant genişliğidir.

Arama motorlarının botlarının en büyük kötülüğü sitelerin bant genişliğini çok kullanmasıdır. Çünkü bulduğu bütün verileri çeker, adreslere girer...

trocin
21/05/2004, 15:17
peki 300 mb lık bir site hazırladım tahminimce aylık 1000 kullanıcı ziyaret edecek bende bu siteye ay boyunca olsun olmasın 50 mb. lık bir upload yapıcam benim için ne kadar bant genişliği gerekir? birde bunu hesaplayan tablolar yokmu internette?

Zerzevat Adam
21/05/2004, 15:29
Aylık 1000 kullanıcı değil, aylık 1000 kullanıcının toplam kaç kere ziyaret edeceği, ne tür sayfaları gezeceği ve bu sayfaların ortalama boyutlarını belirtmen gerekir.

trocin
21/05/2004, 15:34
oooo onu nası hesaplayayımki neyse ben 3-4 gb lık alim olmadı sınırsız var omnishostta onu alırım

Zerzevat Adam
21/05/2004, 19:34
Zaten böyle işlerde önceden hesaplama pek olmayabilir.

Yani sen yaklaşık olarak alacaksın sonra istatistiklerden takip edeceksin. Aylık kaç kb/mb harcadığını gösteriyor kontrol panelleri.

Ve tabi bir telefon veya eposta ile genişliği arttırabilmen lazım. Eğer ciddi işler yapıyorsan..

Okan
22/05/2004, 03:35
2.5 GB Gider ilk Ay verdiğiniz bilgilere göre. ilk olarak 3 GB la başlayın email - ftp - bunlarda trafiği etkiliyen unsurlardır ilk ay 3 GB ideal bir trafik olur sonrasında ay içerisinde eğer hesaplar yapın ay sonuna yaklaştığınızda trafiğinizi kontrol edin eğer 3gb tı aşacak gibi görünüyorsa arttırın.

Bide Şu var Firma seçerken dikkat edin örneğin ben hiçbir siteyi bu güne kadar trafikten askıya almadım veya kapamadım hostfirmasının görevi siz trafiği aştığınızda sadece sizi uyarmak ve ek trafik satın almanızı önermesidir. Kapatmak biraz basit geliyor bana zararlı dosya kullanılmadığı sürece kapatılmamasi lazım sitelerin.

Şimdi otomatik kapanıyor diyenler olacak evet öyle fakat sunucu sahibine trafiği aşmaya yaklaşan hesaplar 15 gün önceden otomatik panel ve sistem tarafından bildiriliyor dilersek ve dilerseler 2 tuşla durumu düzeltebilir ve uyarıda bulunabilir firma. Firma seçerken dikkat etmek lazım.

Kolay Gelsin ...

trocin
22/05/2004, 12:56
tavsiye edebileceğin hosting firması varmı güvenilir ve uygun

HiperAktif®
22/05/2004, 12:57
www.opc.web.tr (http://www.opc.web.tr)

Okan
22/05/2004, 13:27
Çözüm bulamazsan benimlede irtibata geçebilirsin arkadaşım info@registerhosting.net
veya www.registerhosting.net (http://www.registerhosting.net/)

Bu sayfadaki tavsiyelerde güzel http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=8651

Saygılarımla Okan

Ateşbalığı
22/05/2004, 15:42
tavsiye edebileceğin hosting firması varmı güvenilir ve uygun

http://www.kriweb.com/

indream
22/05/2004, 23:33
hostbulforumlari.net e gir dolandırıl kandırsınlar resellerden satsınlar 3 senede 10 tane host değiştir sayfa pij olsun
ne hit kalsın ne üye
millet çok ağır desin resellerin ne olduğunu ve ttnet çıkış sorunu nedir öğren

bnette makinesi olan birinden al herkez çok hızlı oh oh şayze desin fatura alma 2.gün kapatsınlar hostunu ay çok şahane de

-firma olsun faturanı al !
-7/24 destek olsun
-backup olsun
-sağlam olsun
-ucuz olsun
-hızlı olsun
-yerli olsun
-güven versin
-adı olsun referanslarına hostu sor adamların webine bakma referanslarına SOR !!!
-BİRDE BÖYLE BİR HOSTİNG OLSUN
banada söyleee
bende bendeee