Tam Sürümünü Görmek İçin : İnternette Dergi
hserkans
19/05/2004, 16:52
80 sayfalık bir dergiyi internette bire bir yayınlamak istiyorum. Bunu hangi formatta ve nasıl yapabilirim.
Thanx..
Son yıllardaki çıkışına bakılırsa PDF en uygun format olacaktır. Özellikle sayfa tasarımı yazılımlarının birçoğu PDF Export desteklemekte. Örneğin CorelDraw'da Publish to PDF, Adobe Illustrator'de save as>PDF ile detaylı ayarlar yapmak mümkün...
HiperAktif®
19/05/2004, 17:50
eğer dergi bilgisayarda herhangi bir formatta yok ise, sayfaları tarayıp
FineReader (abbyy.com) programı ile dergiyi HTML, PDF yapabilirsin..(yazı karakterlerini çözen bir prog)
eğer dergi bilgisayarda herhangi bir formatta var sa
yine HTML makbuldür..ancak PDFte tercih edilebilir.
hserkans
19/05/2004, 18:11
Dergiyi Quark'da yapiyoruz.
Sayfalar elimizde teker teker.. Bunları tek bir dosyada nasil toplayabiliriz?
HiperAktif®
19/05/2004, 18:18
vay be gözlerim yaşardı :)
bilirim o ızdırapları..
ben quark ile hazırlanmış sayfaları yapıyorum
eğer quark mac ile hazırlanmışsa ve sen win kullanıyorsan zorlanırsın, türkçe karakter için..
buna bir açıklık getir hele.
quarktan sadece PDF export edebilirsin oda yarım yamalak
hserkans
19/05/2004, 18:25
quark ve mac'de hazırlanmış.. :(
Önce EPS yaptık sonra PS'da açıp PDF.. Ama tek bir sayfa 5 MB :.(
Evet Türkçe karakterler çıkmadı..
Eğer elinde Acrobat Distiller var ise; Quark'ta sayfaları EPS'ye çevir, Distiller'da aç ve PDF yap. En sağlıklısı bu yöntem olacaktır. Eğer Distiller'in yoksa AI de işini görür.
Aslında en iyisi CorelDraw ama... :)
hserkans
19/05/2004, 18:46
Peki yaptigimiz bir PDF'yi nasıl degiştiriyoruz? Altına nasıl başka bir resim ekleyebiliriz?
HiperAktif®
19/05/2004, 18:49
hserkans www.gazetemetro.net (http://www.gazetemetro.net) bak bu da quark ile hazırlanıyor..
ama her ysayfadaki resimleri tek tek alıp textleri alıyorum..
bir incele..
hserkans
19/05/2004, 19:00
hserkans www.gazetemetro.net (http://www.gazetemetro.net) bak bu da quark ile hazırlanıyor..
ama her ysayfadaki resimleri tek tek alıp textleri alıyorum..
bir incele..
Bunun hangi kısmı quark'la yapılmış? Biz dergide html kullanmuk istemiyoruz. Komple PSD ya da başka bir yöntem..
HiperAktif®
19/05/2004, 19:05
bu gazete quark :) ben htmlye çeviriyorum..
asp ile türkçe karakter sorununu replace ile hallediyorum..
resimleri de jpg yapıyorum..
80 sayfa dedinde bu dergi Etiler dergisi olmasın :) zor iş 80 sayfa
ben 24 sayfayı 6-7 saatte yapıyorum :)
quarkta direkt pdf yapamıyomusun ?
Peki yaptigimiz bir PDF'yi nasıl degiştiriyoruz? Altına nasıl başka bir resim ekleyebiliriz?
EPS'leri AI de işleyebilir, sonra PDF yapabilirsin.
ResTWeLL
19/05/2004, 23:37
Eğer elinde Acrobat Distiller var ise; Quark'ta sayfaları EPS'ye çevir, Distiller'da aç ve PDF yap. En sağlıklısı bu yöntem olacaktır. Eğer Distiller'in yoksa AI de işini görür.
Aslında en iyisi CorelDraw ama... :)
:super:
Sayfaları tarayıp Photosop'da slice uygulayabilir, bir de save for web page yaparsanız peksorun olmaz...(ben uyguluyorum...)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.