PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Yardım lütfen

Cengaver
17/05/2004, 19:00
Ben akışkan arka plan resimleri yapmak istiyorum ama beceremiyorum acaba anlayan bir arkadaş yardımcı olabilirmi

o-z-a-n
18/05/2004, 09:18
Yapmak istediğin şeyi tam olarak anlatabilir misin, ya da en azından bir örnek verki havada kalmasın. Ancak o zaman yardımcı olabiliriz.
İyi çalışmalar.

Cengaver
18/05/2004, 17:18
ben konunun birinde bir site gördüm sitenin forumlarında bir tane duvar kağıdı yapmışlar sanki akışkan bişey varmış gibi duruyor
http://www.kaoscoder.com/kaoscloudy.jpg
adresi bu, bu resimdeki gibi akışkan arkaplanlar yapmak istiyorum yardım edermisiniz
birde acaba yazıları daire şeklinde nasıl yazabilirim onu söylermisiniz

o-z-a-n
18/05/2004, 17:47
Filter menüsünden
distort
-spherize (-100 değeri olabilir)
-pinch (+100 değeri olabilir)

uyguladığında resimdeki gibi bir görüntü oluşturabilirsin.(uygun bir görüntüye uygulaman gerekir)

Kolay gelsin...

Cengaver
19/05/2004, 00:27
Benim yapmak istediğm o gösterdiğiniz değil resimdeki gibi akışkan görünüm elde etmek

Cengaver
19/05/2004, 10:53
Yardım edicek bi arkadaş yokmu kimse photoshop u kullanmayı iyi bilmiomu ya koca forumda

kursad
19/05/2004, 11:17
Yardım edicek bi arkadaş yokmu kimse photoshop u kullanmayı iyi bilmiomu ya koca forumda

Forumda tabii ki photoshop'u çok iyi kullanan arkadaşlar var fakat senin istediğin illustrasyon... Hem anlatması uzun hem de göreceli bir çalışma. Yani deneme yanılmayla senin uğraşman gerek. Teknik konu değil, tasarım soruyorsun.

Verilen cevap da bence yol gösterici olmuş. Akışkan dediğin kenarlardaki sıvı görünümünü ise Filter>Sketch>Bass Relief ile yapabilirsin. Fakat biraz uğraşman gerekecek. Dediğim gibi deneme yanılma...

Cengaver
19/05/2004, 13:51
Kursad senden bişey istesem ben dediğini denedim akışkan elde edemedim sen en iyisi dediğin yolla bi akışkan yapıp psd sini yollayabilirmisin herhalde duvar kağıdını yapanlar aşmış olayı duvar kağıdına çok benzer bi ders gördüm nette ama olmuo bi türlü istediğim gibi yani adamların yapmış olduğu gibi olmuo

cooliologyer
20/05/2004, 12:18
yeni bir sayfa aç.

filter > render > clouds

filter > blur > radial blur / amount: 38 - Spin - Good

filter > blur > gaussian blur / radius: 2

filter > sketch > bas relief / detail: 13 - smoothness 10

filter > sketch > chrome / detail: 5 - smoothness: 2

image > adjust > hue/saturation /colorize / istediğin değerleri uygula

filter > other > offset / horizontal: 200 vertical: 200

filter > distort > twirl / 120

filter > distort > zigzag / amount: 10 - ridges: 5

filter > distort > ripple / istediğin değeri uygula

ve image > liquify de kullanabilirsin

Cengaver
21/05/2004, 09:41
yeni bir sayfa aç.

filter > render > clouds

filter > blur > radial blur / amount: 38 - Spin - Good

filter > blur > gaussian blur / radius: 2

filter > sketch > bas relief / detail: 13 - smoothness 10

filter > sketch > chrome / detail: 5 - smoothness: 2

image > adjust > hue/saturation /colorize / istediğin değerleri uygula

filter > other > offset / horizontal: 200 vertical: 200

filter > distort > twirl / 120

filter > distort > zigzag / amount: 10 - ridges: 5

filter > distort > ripple / istediğin değeri uygula

ve image > liquify de kullanabilirsin

yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim ama benim istediğim yukarıda verdiğim wallpaperdaki gibi bir suydu yinede verdiğin ayarlar çok işime yaradı

Nemesis
21/05/2004, 11:41
Cengaver kardeşim neden bunu o wallpaper ı yapanlara sormuyorsun ? Bence yardım ederler ? Yoksa etmezler mi ?

YaGaMi
24/05/2004, 12:04
belli başlı efektlerle bunu yapabilirsin.
önce içerden dışarı uzanan çizgiler ışıklar yapman lazım. "bunları nasıl yapıyorlar" isimli bir başlık var ordan yardım al. sonra efektlerle devam et
cloud
gaussian blur
solarize
bas relief (fazla abartırsak chrome )
ocean ripple (bu pek tatmin etmez)
üstüne plastic warp kullan 3 kere. tabi bu yazdıklarımı sırayla uygularsan istediğin sonucu vermeyebilir. her efekt her resimde aynı etkiyi yapmaz. deneme yanılma yöntemi en hızlı öğretmendir...

GoldenAxE
27/05/2004, 10:15
Kursad senden bişey istesem ben dediğini denedim akışkan elde edemedim sen en iyisi dediğin yolla bi akışkan yapıp psd sini yollayabilirmisin herhalde duvar kağıdını yapanlar aşmış olayı duvar kağıdına çok benzer bi ders gördüm nette ama olmuo bi türlü istediğim gibi yani adamların yapmış olduğu gibi olmuo

O duvar kağıdını yapan kişi benim özel mesajdan yapımını sana yolluyorum yalnız tam aynısını değil artık kendinde birşeyler ekleyerek daha farklı birşeyler çıkarabilirsin ortaya psdsinide yollardım ama 12 mb kaplıyo :) sana kolay gelsin
bu forumda photoshop olayını aşmış birisi varsa oda Yagamidir onun dersleriyle başladık photoshop'a