Tam Sürümünü Görmek İçin : internet hızlandırıcı?
arkadaşlar internet hızlandırıcı programlar var piyasada.ancak çoğunu inceledim güzel değiller.kullandığınız ve tavsiye ettiğiniz bir internet hızlandırıcı varmı?
HiperAktif®
17/05/2004, 14:13
o programlar içi boş kavanoz.
kesinlikle bi ise yaramazlar. kullanmayin kullandirtmayin...
ben önceden dial-up ta be-faster kullandım fakat berbattı adsl de ise bi hızlandırıcı diye bi dosya buldum o da berbattı. hızın neyse o dur daha da hızlı yapamazsın yani :)
bu "hızlandırıcı program"lar ne yapar ? ne işe yarar ?
yeni çaylak
17/05/2004, 21:40
sanal olarak kullanıcıyı kandırıyolar yoksa biiş farketmiyor
selami_32
17/05/2004, 22:13
moral olarak hızlanırsın fiziksel olarak hiç bişey olmaz ama yine de kendini hızlanmış gibi hissetmek istiyorsan kullan bence
Volkan Uzun
18/05/2004, 07:18
eger download ettigin program, bircok siteden indirilebiliyorsa, ve senin sectigin o anki site cok yavas output veriyorsa diger baglantilarida kullanabiliyor
arkadaşlar çoğunuz kullanmıyor galiba ben kullandığım programın hızlandırdığının farkındayım ancak en iyisi nedir diye araştırıyorum.psikolojik olarakta hızlandırmıyo ciddi anlamda hızlandırıyo bir networke kurdum bu programı ve ciddi anlamda hızlanma var (adsl)
Volkan Uzun
18/05/2004, 08:48
dedigim gibi eger sunucunun outputu senin dowload kapasitenden az ise, baska sunucular buarak hizlandirabilir,
bu duurmda dialup icin cok sey ifade edecegini sanmiyorum ama benim evde dap kullaniyorum ve hizlanma var.
Ziyaretci
18/05/2004, 10:36
Bu programları bazen biraz fazla abartıyorlar. (%300 den fazla hızlandıran bi tane görmüştüm :) ) ama haklarını yememek lazım, işe yaradıkları noktalar var:
1. Makinenin aldığı ve gönderdiği paket boylarını ayarlıyorlar. Bu sayede, varsayılan olarak gelen windowsun herkese uygun paketleri yerine sisteminize uygun bi paket boyu seçerek parçalanmayı önleyip hızlandırıyor.
2. Sık kullandığınız web sitelerinin IP lerini kaydedip, her browse ettiğinizde DNS query yapmak yerine cache den bakıyorlar.
3. Kimileri web sitelerindeki resimleri falan da cache leyip, her defasında server dan download etmiyor. (Browserlar da buna benzer şeyler yapıyorlar aslında, ama bu programlarınki bana biraz daha hızlı geldi nedense..)
4. TCP için RTT ve timeout parametrelerini sisteminize göre ayarlayıp, retransmition sayısını minimuma indirmeye çalışıyorlar.
5. Download için de uzantıları varsa, bunlar da download olayını hızlandırıyorlar.
sonuç: mümkünse bi tane kullanmak lazım..
mevlutozarslan
23/05/2004, 13:14
Arkadaşlar ben TTnet dial up baglantısını kullanıyorum ve TTnet in internet hızını arttırmak için çıkartıgı HIZLI TTNET programını kullanmaktayım ve çok memnunum.
Bu programın benzeri Superonline da çıkarmıştı. Turbo Superonline isminde yanlış hatırlamıyosam..
Bu programlar resim kalitesini düşürüp İnternet baglantısını daha verimli kullanmaya sayfaların daha erken açılmasını saglıyorlar. Yanlız bi program download ederken hiç bir olumlu artış yok.
Benim gibi resim kalitesine önem vermeyip sayfaların biraz daha hızlı gelmesini isteyenler için ideal bi program HIZLI TTNET tavsiye ederim..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.