PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : web page

ResTWeLL
15/05/2004, 17:17
merhaba arkadaşlar. photoshoptan bugune kadar sadece grafik hazırlamak için faydalandım. ancak save as for web opsiyonundan faydalanmak istiyorum. bunun kullanımıyla ilgili dokuman kaynak vs.. bilgiye ihtiyacım var.
kolay gelsin

fatihhayri
16/05/2004, 15:07
Ben bayağıdır kullanıyorum ancak öyle dökümana ihtiyaç duyulacak bir iş değil .tabi bu benbim nacizane fikrim.

Oluşturulan resimlerin web için yani daha az boyutta kaydedilmesi için ortayaatılmış bir seçenektir. save for web...

Oluşturduğunuz resimleri optimize etmek için kullasnabilirsiniz. Bildiğiniz gibi web de genel olarak jpg,gif ve png kullanılır.

Web de kullanacağınız resimin durumuna göre jpg veya gif yapmalısınız.

Eğer resimi çerinde çok fazla renk ve geçişler var ise jpg, aksi ise gif kullanmanız tavsiye olunur.

Daha sonra jpg ve gif seçiminden sonra optimize işlemini sağ üstteki kısımıdan yapabilirsiniz.

Genel kullanım gif için color sekmesindeki 2-256 arasındaki seçim ve transparan seçim içinse transparancy seçimi önemlidir.

jpg de ise genelde Quality sekmesindeki değer önemlidir.

Artık seçimler size kalmış resimim kullanacağınız yere göre daha küçük boyutlu veya daha güzel görünmöesi çin ortyayı siz bulacaksınız biraz da size kalmış.

Bir ipucu verebilirim. Gifi çin genel değer colors :32
jpg için quality : 45 seçerim

ama dediğim gib seçim sizin kullanımıznıza göre değişir.

ResTWeLL
19/05/2004, 07:02
birazda bu slicelerden bahsedermisiniz? yani varmak istediğim şey şu; hazırlamış olduğum bir grafiği direk web sayfası yapmak istiyorum. sanırım link map olayıda slicelerle oluyor. nelere dikkat etmeliyim. bir iki pufde burdan rica edicem.
selamlar

kursad
19/05/2004, 11:29
@ResTWell
Corel Draw'ın Publish top Web'ini denedin mi? Dierk rollower buton yapabiliyorsun, bunun için kullanılan script de çok küçük...

ResTWeLL
19/05/2004, 23:30
hımm corelin boyle bir olayı varsa daha çok işime gelir. daha iyi biliyorum çünkü. :) anlat daha boyle kolay kaçmak yok
selamlar

kursad
20/05/2004, 01:15
Fazla anlatacak bişey yok, dene ve yanıl :)

File>Publish to web> burada 3 ayrı seçenek çıkıyor karşına.

1. HTML: Bildiğimiz html formatına çeviriyor dosyayı.
2. Flash Embeded HTML: adı üzerinde...
3. Web image optimizer: Bu da PS'deki save for web ile aynı işlemi yapıyor.

Bunların dışında toolbar'larda "internet" i açıp bakabilirsin,
Edit>internet objects altından istediğin web nesnesini ekleyebilirsin. Property penceresini de açarsan buradan eklediğin tüm nesnelere kod yazabilir, sliceleri ve rollower'ları düzenleyebilirsin. Hâttâ istersen script bile ekleyebilirsin.

ResTWeLL
20/05/2004, 01:40
hımm saol. çok saol inceliyeceğim. baya bi kolaylaştıracak bu işimi
selamlar