Tam Sürümünü Görmek İçin : freehand de transparan logo
Bir logom var ve freehand e transparan olarak yerleşmesi gerekiyor. logoyu photoshop ta seçili alan haline getirip path olarak kaydederek tiff olarak freehand e aldım fakat beyazlıklar oluşuyor. Logo püskürtme gibi Yardımlarınızı bekliyorum.
HiperAktif®
15/05/2004, 17:05
logo çok teferruatlı değilse yolla yapmaya çalışalım.
ResTWeLL
15/05/2004, 17:09
coreldraw psd dosyalatını transparan bir şekilde import edebiliryor. ek olarak iki programda aktif iken photoshoptan corele nesne suruklemesi yapılabiliyor. birde bu varyasyonları dene derim.
corelde transparan sorunu yaşamıyorum. ama oradada grayscale image ı freehand de olduğu gibi istediğim renge boyayamıyorum. bir program diğerinin yaptığını yapamıyor maalesef.
HiperAktif®
15/05/2004, 18:53
save as'den formatı TIFF seçip
açılacak pencerede
save transparency'i işaretleyip kaydettikten sonra Freehand 11 ile import ettim ve transparan bir şekilde geldi.
corelde transparan sorunu yaşamıyorum. ama oradada grayscale image ı freehand de olduğu gibi istediğim renge boyayamıyorum. bir program diğerinin yaptığını yapamıyor maalesef.
Corel Draw'da grayscale bir imaj'ı istediğin renge boyayabilirsin fakat freehand'deki kadar kolay değil. İmajı seçip Bitmap>Mode>Duotone seçerseniz karşınıza bir pencere gelecek. Burada type kısmını "monotype" olacak şekilde ayarlayın ve altındaki yerden renginizi seçin. Bu işlem çok ratik olmasa da tüm bitmaplara uygulanabiliyor ve aynı zamanda "quadtone" yani 4 renge kadar renk destekliyor.
Yine corel draw'da imajınızı "Bitmap>Mode>Black And White" ile siyah beyaz yaparsanız istediğiniz rengi verebilirsiniz. Diğer nesneler gibi seçilip renk paletinden bir renge sağ tuşla tıklarsanız bitmap o rengi alacaktır.
ne kadar az şey biliyorum değilmi ? sizde ne kadar çok :) teşekkürler.
hiper_aktif, freehand 10 da olmuyordu. freehand 11 de denemedim. teşekkür ederim.
ResTWeLL
19/05/2004, 07:10
Corel Draw'da grayscale bir imaj'ı istediğin renge boyayabilirsin fakat freehand'deki kadar kolay değil. İmajı seçip Bitmap>Mode>Duotone seçerseniz karşınıza bir pencere gelecek. Burada type kısmını "monotype" olacak şekilde ayarlayın ve altındaki yerden renginizi seçin. Bu işlem çok ratik olmasa da tüm bitmaplara uygulanabiliyor ve aynı zamanda "quadtone" yani 4 renge kadar renk destekliyor.
Yine corel draw'da imajınızı "Bitmap>Mode>Black And White" ile siyah beyaz yaparsanız istediğiniz rengi verebilirsiniz. Diğer nesneler gibi seçilip renk paletinden bir renge sağ tuşla tıklarsanız bitmap o rengi alacaktır.
:super: bu bana da lazımdı.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.