PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows Media Player sorunu

ibrahimsalih
12/05/2004, 22:08
Merhaba

Sistemim Win98SE. WinMediaPlayer 7.0 kullanıyorum. Daha sonra 7.1 i yükledim. Bir hata yüzünden aldığım filmi izleyemedim. Daha önce aynı filmciden aldığım CDleri sorunsuz izleyebiliyordum.
Filmi izlemek için açtığımda WinMediaPlayer şu hatayı veriyor:
Sisteme bağlı bir aygıt çalışmıyor.
Hatanın ayrıntısı:
Using Windows Media Player and Windows Media Services on the same computer
Error ID = 0x8007001F, Remedy ID = 0x00000000
This error happens if you use Microsoft Windows Media Services and Windows Media Player on the same computer and attempt to view a file in Windows Media Player that is streamed by the same server.

Windows Media Player must be installed on a different computer than Windows Media Services.

Şu adreste hata ile ilgili bilgiler var:http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/support/mperr.asp?prd=Windows&spb=MediaPlayer&pver=7.0.0.1956&os=Win&over=4.10.2222&olcid=0x41f&clcid=0x41f&id=8007001F

İngilizcem yetersiz olduğundan buradan pek birşey anlayamadım. Anladığım kadarıyla PC'mde Windows Media Services olduğunu, bundan dolayı bir çakışmadan bahsediyor. Ama PC de böyle bir program yüklü değil.

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ediyorum.

Cekici
13/05/2004, 09:13
aldığın cd başka bir makinın media player'inde denedin mi ? orada çalışır sende çalışmaz ise sorunu araştıralım... haa bu arada ilk media player ile ikinci media player makinanda mı yoksa update mi yaptın belki ikisinin aynı makinada olması sorun çıkartabilir belki.....

ibrahimsalih
13/05/2004, 22:01
Media playeri update yaptım. CD leri başka bir yerde deneme imkanım yoktu.

Cekici
13/05/2004, 23:57
çalışmayan cdleri başka bir makinada denersek daha sağlıklı bilgi verebiliriz...

ibrahimsalih
19/05/2004, 23:19
Aldığım filmler 3 CD den oluşuyor, ilginçtir ki 1.sini takınca yukarıdaki hata mesajını alıyorum. Hep 1. CD leri denemiştim, bugün dedim ki 2. ve 3. leri bir deneyeyim:)

2. ve 3. CDler normal şekilde izleniyor. Aynı şey 3 farklı filmde de tekrarladı. Bu filmler komşunun VCD cihazında sorunsuz çalıştı. Acaba film CDlerinin 1. sinde farklı bir özellik mi var ki, bunlar okunmuyor?

(PC de bir 32X LG CDROM ve bir LG 52x24x52x CDWRITER var, ikisinde de CDleri denedim)

Sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

haciyasin
19/05/2004, 23:24
Aşın arkadşalar artık meia playeri vede saten bu meret kimsede düzğün çalışmadı ki?
filmler için özel proğramlar mesela powerDVD gibi.
Her formatı sorunsuzce seyret.