Tam Sürümünü Görmek İçin : Corel Draw'da ölçü
Corel Draw'da çizdiğimiz vektörlerin uzunluğunu hesaplayan bir komut var mıdır??
Çizilen vektörlerden kastın bir çizimin, örneğin üçgenin çizgilerinin toplam uzunluğuysa böyle bir özellik yok. Fakat biraz Visual Basic ve biraz da matematiğiniz varsa Corel Draw için VB makro yazıp (CorelDraw VBA desteğine sahiptir.) sonuca ulaşabilirsiniz.
vb'yi unuttum. herhalde o makro olayını yapamayacağım. ama bir fikriniz varsa yine de söylerseniz sevinirim.
LoRd_dRaGaN
30/06/2004, 16:33
arkadaşlar özür yeni başladığım için bu foruma eski mesajlarada bildiğim kadarıyla cevap yazma istiyorum corel drawda belirtilen noktalardan ölçü alma olayı var buda DİMENSİON TOOL komutundan ayarlanıyor bununla belirtiğiniz noktaların uzunluğunu ölçüp yanında yazılı olarak belirtiyor
ygtmaster
21/02/2007, 16:29
formda ararken rastladım corelde ölçü hesaplamaya bir çözüm bulabildinizmi bende aynı şeyi arıyorum
Frehhand tool ile aynı menüdeki "Dimension Tool" çeşitli ölçüm olanakları veriyor. Bu araçla bir açıyı, yüksekliği, veya eğimli bir çizginin uzunluğunu ölçebilirsiniz.
bu işi otomatize etmek için kürşatın söylediği gibi VB derinliklerine inmek gerekiyor.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.