Tam Sürümünü Görmek İçin : Bellek Kullanimi
Biz bir degisken icin yer ayirdigimizda oncelikli olarak mikroislemci onbelleginden mi yararlanilir yoksa bu ihtiyac dogrudan RAM den mi karsilanir?Nerenin kullanilacagini belirleyen benim derleyicim midir yoksa isletim sistemim midir?
tesekkur ederim...
Kögüdey Meygen
08/05/2004, 07:20
Tüm ihtiyaçlar ana bellekten karşılanır.
İşlemci kendiliğinden sık kullanılan işlevleri(fonksiyonları),verileri L1 ve L2 önbelleğinde tutar.
Bununlar birlikte işlemciler içerisinde bunu ön belleğe al,şunu alma diye belirtmemizi sağlayan komutlar vardır.Bu komutları direk olarak derleyiciler bilmez.Assembly kullanmak
gerekir.
C,C++ da "register" diye bir kelime bulunur bu da verilerin sıradan verilerle aynı yerde
değil de daha hızlı çalışmasını sağlayacak bir bölümde olmasını sağlar.
Euclides
08/05/2004, 19:27
register komut vir CPU registerinin(eax,edx,ecx,ebx,esi,edi) o de?i?kene atanmas?n? sa?l?yor.
2...
de?i?ken için yer ay?rd???nda senin program yer ayr?lma i?lemi ilgili en ufak bir ?ey yapm?yor(zatende yapamaz...) program windowsdan bana ?u ölçülerde müsayit bir yer göster diyor(WinAPI ça??r?yor) windowsda gösteriyor....Tüm haf?za yönetimini windows yapar.
(Daha detayl? bilgi için Intel IA-36 Manuals(3) MemoryManagment)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.