PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : domain uzantılı e-mail de virüs taraması

o-z-a-n
06/05/2004, 15:59
Sahip olduğunuz domain uzantılı pop3 server (gelen posta) sunucusunda virüs kontrolü yapılabilir mi?

(İnternet servis sağlayıcım böyle bir uygulamaları olmadığını, yalnızca kendi uzantılı e-maillerinde virüs kontrolü yaptıklarını söylüyorlar. Hergün bir sürü virüslü maille uğraşmaktan canım çıkıyor)

HiperAktif®
06/05/2004, 16:01
hayir..cunku bu servera mudehale etmek demek..

o ne bicim bi issmis ayip etmisler..
Norton falan kullaniyorsan Email Kontrolu secenegini aktif etmeyi dene

o-z-a-n
06/05/2004, 16:05
Bilgisayarıma gelen ya da giden virüsleri kontrol edebiliyorum. Sorun pop3 server a gelen virüslerin engellenmemesi. Outlook olduğu gibi bilgisayara indiriyor virüslü mailleri. Norton her indirdiği mail de virüs buldum diye çıldırıyor. Günde 100 küsür tane virüslü mail..Maillere bakmaya kalktığımda bilgisayarda başka bir iş yapamıyorum...

NOT: iis TR de en meşhur olanlardan..

gameover
06/05/2004, 16:38
önce "domain uzantılı" kelimesinin yanlış kullanıldığını belirtmek istiyorum. hotmail.com da ismim.com da bir domain olduğu için ve e-posta adresleri de bunlara bağlı olarak çalıştığı için domain uzantılı gereksiz bir kullanımdır.

iss'nızın böyle bir hizmet sunma gibi bir zorunluluğu yok bildiğim kadarıyla. sonuçta sizin benim@ismim.com e-posta sunucunuz onların yönetimi altında değilse böyle birşey yapmaları neredeyse imkansız. pop3 sunucunuzdan geçen virüslü e-postaları kontrol edip virüs varsa ayıklamak hosting sağlayıcınızın görevi. aslında görevi demeyeyim, hizmeti. şuanda çoğu hosting şirketi zaten ürünlerini satarken "e-postalarınızda spam ve virüs koruması" diye bir ibare kullanıyorlar. eğer sizin şirketiniz böyle birşey yapmamışsa hosting şirketinize başvurup talep edebilirsiniz.

ayrıca bu koruma -ayarlara bağlı olarak- ya virüslü e-postanın direkt geri çevrilmesi veya virüslü dosya ekinin silinmesi şeklinde olabiliyor. eğer gönderen tarafın e-postasında bir virüs tespit edilmişse de otomatikman gönderene "e-postanızda xxx virüslü bir dosya bulundu, lütfen sisteminizi tarayınız" şeklinde bir cevap da gönderiyorlar.

o-z-a-n
06/05/2004, 16:48
- domin uzantılı kavramının kullanımı konusundaki yorumunuza kısmen katılıyorum ancak durumu anlatabilmem için gerekli olduğundan yazdım.

- iss'im aynı zamanda hosting sağlayıcım bunu belirtmeyi unutmuşum.
- ilk mesajımda firmanın virüs kontrolü hakkındaki cevaplarını yazmıştım..

gameover
06/05/2004, 16:53
dediğim gibi bu illa da sunulması gereken bir hizmet değil.

iss soruyu yanlış anlamış olabilir. "sitemi siz host ediyorsunuz" diye bir açıklama yaptınız mı bilmiyorum ama iss olarak böyle bir hizmet vermeleri gerek diye düşünüyorum.