PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Win XP & Win 98

neotheone
05/05/2004, 18:45
Benim bilgisayarımda tek bir Harddisk 2 partition(FAT 32) var.
c: sürücüsünde windows xp var ben d:'ye Windows 98 Kurmak istiyorum nasıl yapacağım. :confused:
lütfen yardım edin.

Cekici
05/05/2004, 21:02
win xp' nin üzerine Win98 Kuarmazsın xp'yi bozarsın
önce 98 sonra xp kurabilirsin xp'yi ntfs yaparsan daha çok performans alırsın

PsyX
05/05/2004, 21:46
tabi öyle yapınca 98 den XP nin olduğu partition ı göremezsin. Gerçi "sadece okunabilme" için program(lar) var galiba.

Ateşbalığı
05/05/2004, 22:25
xp'yi ntfs yaparsan daha çok performans alırsın

Bunun mantığı nedir?Benim IIS im "işlem güncelleştirilmeli sorgu kullanılmalıdır "diye bir hata ürettiyordu her koda.Nette çalışan kod localimde çalışmıyordu .Fat32 ile format atınca düzeldi.Gayette memnunum XP den şimdi.Yani herhangi bir performans farklılığı göremiyorum.

PsyX e katılıyorum.İki ayrı partition'a iki farklı işletim sistemi kurabilirsin.Ama pek tavsiye edilmeyen bişey bildiğim kadarıyla.Normal kurulum gibi yapılıyor bildiğim kadarıyla.Kurarken soruyor zaten nereye kurmak istiyorsun diye.Sende partition'ı belirliyorsun ve kuruyorsun.Ama hiç 98 kurmadım.Bi aralar 2000 ve XP kurmuştum iki partition'a.XP ye alışmak için.

*Bunları kısa bilişim geçmişimde edindiğim bilgilerimle yazıyorum.Yanlışım varsa lütfen düzeltin :) hoş ben demesemde siz düzeltirsinizde :)

Cekici
06/05/2004, 08:43
dediğim gibi bende yaptım winxp üzerine win98 kurdum win98 çalıştı ama xp birdaha çalışmadı eğer win98 önce winxp sonra kursaydım sorun çıkmayacaktı ve çıkmadı partionsları görecem demediği için ben ntfs önerdim eğer ikisinide kullanacaksa ateşbalığının dediği gibi ikiside fat32 olmalı performans işlemine göre değişiyor
günlük kullanımda fark etmez ama güvenli olsun diyorsanız ntfs yapacaksınız....

skonak
06/05/2004, 09:14
Bunun mantığı nedir?Benim IIS im "işlem güncelleştirilmeli sorgu kullanılmalıdır "diye bir hata ürettiyordu her koda.Nette çalışan kod localimde çalışmıyordu .Fat32 ile format atınca düzeldi.Gayette memnunum XP den şimdi.Yani herhangi bir performans farklılığı göremiyorum.

NTFS Hem gözle gorulur hemde gorunmez performans saglar sizin hatanız sistemde sizin isteminizle veya istem dışı yaptıgınız hatadandır.Bizde IIS kullanıyoruz sorunumuz olmuyor.NTFS'in kısaca bir kaç işlevi ;

NTFS disk biçimi daha stabil ve güvenlik açısından birtakım özellikler eklenebilecek tipte esneklikler sunmaktadır. Dosyaları sıkıştırılmış halde depolayabilirsiniz. Ayrıca şifreleme işlemine de tabi tutabilirsiniz. Fat32 olduğu gibi 4 gb. dosya boyutu sınırı yoktur. Yani 4GB. dan fazla boyutlarda tek parça halinde dosyalar oluşturabilirsiniz.

skonak
06/05/2004, 09:20
PsyX e katılıyorum.İki ayrı partition'a iki farklı işletim sistemi kurabilirsin.Ama pek tavsiye edilmeyen bişey bildiğim kadarıyla.Normal kurulum gibi yapılıyor bildiğim kadarıyla.Kurarken soruyor zaten nereye kurmak istiyorsun diye.Sende partition'ı belirliyorsun ve kuruyorsun.Ama hiç 98 kurmadım.Bi aralar 2000 ve XP kurmuştum iki partition'a.XP ye alışmak için.

Tavsiye edilen 2 ayrı partitiona 2 ayrı işletim sistemi kurmaktır.

Ateşbalığı
06/05/2004, 09:23
Bizde IIS kullanıyoruz sorunumuz olmuyor.

Bir gün akşam çalışan kodun sabah kalktığında "işlem güncelleştirebilir sorgu kullanılmalıdır" diye bir uyarı verdiğinde hatırlamanızı öneririm bu topici :)