PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : photoshop da türkçe font

burakerenn
05/05/2004, 13:32
Ya bu photoshop tüm türkçe fontlarımı nasıl yapıyorsa ingilizce font olarak görüyor. Word de yazarken türkçe ama photoshop ortamında ingilizce. Photoshop sürümü CS 8.0.plug in mi yüklemem gerekiyor?

Ateşbalığı
05/05/2004, 14:16
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=3574

iL_Segreto
08/05/2004, 17:11
Arkadaş programın türkçesini sormuyorki arkadaşım verdiğin linkte programın türkçe sürümü ile ilgili bilgiler var.

arkadaşın problemi sanıyorum türkçe karakter problemi valla ben şimdiye kadar aradım bulamadım belki pek üstüne düşmedim ama bunu şu yöntemle çözebilirsin

türkçe karakterleri kabul eden bi editöre yaz ne yazacaksan mesela en basitinden notepad (benim bazen adres satırına yazdığımda oluyo :D ) daha sonra yazıyı kopyala yapıştır yap ama tabiki türkçe karakter desteklemesi lazım fontun arial verdana tahoma gibi gidip hiç bilinmedik yabancı fontlarda yazarsan bu işlem işe yaramaz.

kursad
10/05/2004, 00:35
Photoshop unicode desteklemediği için bu problem yaşanıyor. Elindeki fontları kullanman gerekiyorsa Photoshop CE sürümünü (Türkçe unicode desteği de var) kullanabilirsin.

iL_Segreto
10/05/2004, 09:22
Photoshop unicode desteklemediği için bu problem yaşanıyor. Elindeki fontları kullanman gerekiyorsa Photoshop CE sürümünü (Türkçe unicode desteği de var) kullanabilirsin.

CE derken sanıyorum CS demek istedin, unicode desteğini nerden ayarlıyacağız bilgin varmı bu konuda.

Ateşbalığı
10/05/2004, 09:39
"Arkadaş programın türkçesini sormuyorki arkadaşım verdiğin linkte programın türkçe sürümü ile ilgili bilgiler var."

Evet haklısın,default olarak PhotoShop ve türkçe diyince direk o soru sorulmuştur diye düşünmüşüm.Ben ne yapıyorum ,nihayet doğru anladığım soruya ilişkin.

Türkçe alan bir fontda yazıyorum daha sonra onu değiştiriyorum ama yine PhotoShop'da.
Zurich BdXCn BT,türkçeleri alıyor daha sonra onu verdana yada diğer istediğim başka bir fonta çeviriyorum.Zor oluyor ama başka bir çözüm aramadım ben.

burakerenn
10/05/2004, 10:34
Ya amma meşakatli bir işmiş bu. Ama arkadaşta aynı sorunu vermiyor. Neyse onun sürümünü bilmiyorum gerçi. Teşekkür ederim yine hepinize.

iL_Segreto
10/05/2004, 10:45
"Arkadaş programın türkçesini sormuyorki arkadaşım verdiğin linkte programın türkçe sürümü ile ilgili bilgiler var."

Evet haklısın,default olarak PhotoShop ve türkçe diyince direk o soru sorulmuştur diye düşünmüşüm.Ben ne yapıyorum ,nihayet doğru anladığım soruya ilişkin.

Türkçe alan bir fontda yazıyorum daha sonra onu değiştiriyorum ama yine PhotoShop'da.
Zurich BdXCn BT,türkçeleri alıyor daha sonra onu verdana yada diğer istediğim başka bir fonta çeviriyorum.Zor oluyor ama başka bir çözüm aramadım ben.

Bence Notepad olayını dene gerçekten baya bir yükünü alıyor üzerine nokta koymak daha fazla zaman alıyor.

Ateşbalığı arkadaşım istersen MSN den Photoshop ile ilgili bilgi paylaşımında bulunabiliriz erhanaslan@msn.com adresim

kursad
10/05/2004, 20:58
iL_Segreto Mesajından alıntı;
CE derken sanıyorum CS demek istedin,...

CS demek istemiyorum. CE diyorum. Photoshop CE, içinde Türkiye'nin de bulunduğu (Central Europe) 7-8 ülkenin dilinde ve bu ülkelerin kodlarını destekleyen sürümüdür.

iL_Segreto Mesajından alıntı;
...unicode desteğini nerden ayarlıyacağız bilgin varmı bu konuda.
PS CE sürümünü yüklerken hangi dili seçerseniz varsayılan olarak bu dilin (ülkenin) kodunda işleyecektir. Programı Türkçe kurarsanız 1254 kod sayfasıyla çalışacaktır.

Türkçe fontlarla iligili forumun "Türkçe Fontlar" bölümünü inceleyin. Ayrıntılı cevaplar bulacaksınız.

tigrrboxer
02/08/2004, 16:50
Fontographer ile kendi Türkçe fontlarınızı yapmak zor değil sadece zaman alıyor...

YaGaMi
06/08/2004, 16:25
En kolay çözüm yünteminiz Photohop Central Europe Kullanmak. photoshop CS nin de yeni CE sürümü çıktı. PS CS CE olaran bulmanız gerekli. eski sürümlerin zaten CE versiyonları piyasada mavcuttu.
CE olmayan bir photoshop sürümünde elbette notepad tan yapıştırmak ta bir geçici çözüm olabiliyor. bir kez notepadtan yapıştırma yaptığımız yazımızı gerekli oldukça layeri kopyalayıp içindeki yazıyı editlemek yöntemiyle de çalışabiliriz.

Fercom
03/11/2004, 19:17
Arkadaşlar Word de yazın Photoshop a paste edin sorun ortadan kalkıyor :)
diyecektim arkadaş forma yazmış zaten

Tango
04/11/2004, 00:35
Ya bu adobe photoshop CE orjinal sayfasinda göstermiyor böyle birsey ?? sadece CS versiyonunu sunuyor.