PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : photoshop da background (acil!)

burakerenn
04/05/2004, 14:06
Photoshop 7.0 da hala arka planı image olarak tanıtıp onu resmin her tarafına döşetmeyi bulamadım. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Ateşbalığı
04/05/2004, 14:10
Bahsettiğin şey image sekmesindeki calculations dan yapılıyor.

*Seni doğru anladığımı umarak söylüyorum tabiki bunu :)

burakerenn
04/05/2004, 14:19
demek istediğim küçük bir dosyayı background yapıp onu tüm sayfaya döşemek.

o-z-a-n
04/05/2004, 14:29
Örnek gösterebilir misin?

o-z-a-n
04/05/2004, 14:30
Sanırım 7.0 da healing brush (ismi yanlış hatırlıyorsam yama şekline sahip) tool var. orada background'u tanımlayıp resimde istediğin yere stamp yapabiliyorsun.
Normal yoldan yapacağım dersen background'u küçültüp pattern olarak tanımla, pattern stamp'ı seçip istediğin yere uygula..(umarız soruyu doğru anlamışızdır)

Ateşbalığı
04/05/2004, 14:34
Ya ben actionla yapmaya çalıştım olmadı.Olması lazımdı (hoş hiç denemedim bundan önce ama ) Zira html döşüyor senin yerine backgrounda.

Ya evet ya neden html le döşemiyorsun .Küçük bir imajı bütün bir sayfaya döşemekten bahsediyorsan.Bence en doğrusu bu.

o-z-a-n
04/05/2004, 14:41
............

Ya evet ya neden html le döşemiyorsun .Küçük bir imajı bütün bir sayfaya döşemekten bahsediyorsan.Bence en doğrusu bu.

Belki arkadaş kapak tasarımı yapıyordur, ya da afiş..(internet hayatımız olmuş..:))

patern tanımlayarak yaptığım örnek..:

Ateşbalığı
04/05/2004, 14:52
Valahi actionla oluyor nasıl kullanıcağını biliyor musn?Bilmiyorsan yazim.

*Sen yapmışsın ozan sen nasıl yaptın?Ne kullandın.Ben senin yaptığını ileti yazdıktan sonra gördüm.

o-z-a-n
04/05/2004, 15:02
...........
*Sen yapmışsın ozan sen nasıl yaptın?Ne kullandın....

Öncelikle 6.0 kullanıyorum ama farketmeyecektir.

- Uygun bir marguee tool ile background yapılacak resmi seçiyoruz.
- Edit>define pattern 'de isim verip ok diyoruz.
- Background olarak yerleştireceğimiz dökümana geçiyoruz.
- soldaki tools menü 'den pattern stamp tool'u seçiyoruz.
- Pattern kısmında az önce isim vererek tanımladığımız pattern i seçiyoruz.
- Başlıyoruz dökümana stamp yapmaya...

Ya da pattern stamp kullanmak istemiyorsanız, define pattern aşamasından sonra :

- Edit>Fill menüsünde :
- - Use : pattern seçip, aşağıdan preserve trasparency işaretini kaldırıp ok diyoruz..
..........................
Bu kadar...
NOT : Pattern olarak tanımladığınız resmin (backgrounda kullanacağınız) stamp yaptığınız dökümandan hayli küçük olması gerekiyor.

Ateşbalığı
04/05/2004, 15:14
Bu çok güzel bir özellik.Bilmiyordum,sadece flashta var zannediyordum bu özellik.Ama sen elle ypıyon bu durumda anladığım kadarıyla.Action'u tavsiye ederim.Hadim olmadan.

o-z-a-n
04/05/2004, 15:19
....
Ama sen elle ypıyon bu durumda anladığım kadarıyla.Action'u tavsiye ederim.Hadim olmadan.

Estağfirullah, Acition'u yokdu hazır ( yada var da ben bakmadım..:)). Arkadaşın sorusunu görünce nasıl yapılır diye düşünüp yaptım..Adımlar uygulanarak acTion haline getirilebilir..:)

Ateşbalığı
10/05/2004, 09:34
*Soran arkadaş bir şekilde halletmişdirde işini daha sonra okuyacak arkadaşlara yardımcı olması açısından yazıyorum.

Şimdi farkettim Ozan'ın anlattığı şekilde pattern yaptıktan sonra ,katmana efekt verirken,pattern overlay'ın seçilmesi durumunda bütün katmamana döşüyormuş.

Sevgiler.

superferro
12/05/2004, 10:26
O resim arasında geçiş daha doğrusu bağlantı yok. Photoshop birbirine geçirmeli yapıyordu bunu, ama nasıl? Unuttum vallahi! :)

Sahin
12/05/2004, 10:46
Filter > ofsetten 50 pixel saga ve asagi kaydirip kesisme noktalarini yumusattiktan sonra tekrar eski haline getirilirse dedigin gibi bir göruntu elde edilir ferro.

banu_de
12/05/2004, 11:00
seçtiğiniz yeri pattern olarak tanıtıp fill konutunu kullanabilirsiniz

superferro
13/05/2004, 09:07
Filter > ofsetten 50 pixel saga ve asagi kaydirip kesisme noktalarini yumusattiktan sonra tekrar eski haline getirilirse dedigin gibi bir göruntu elde edilir ferro.
ferro değil Sahin superferro! :) :tamams: :melek:
Bu arada sağol şahin... :)