Tam Sürümünü Görmek İçin : corel convert
Telli_Baba
03/05/2004, 14:57
arkadaşlar corelde convert konusunda bir sorunum varrr.Bilgili bir arkadaş yardımcı olabilirmi bana acaba
Sorununu tam olarak yazip ondan sonra yardim istesen?
Telli_Baba
03/05/2004, 15:04
şimdi corelde çizdiğim bir logoyu küçültürken çizgiler kalınlaşıyor.
bende convert edipte denedim ama sonuç aynı.
HiperAktif®
03/05/2004, 16:44
vektörel olmasına veya vektöre formatlarından birisine convert ettiğine dikkat et.
@telli baba,
Tahmin ediyorum, convert to curves demek istiyorsun. "Convert to curves" komutu textleri ya da özel çizimleri düz çizime çevirir. Yani text'e uygulandığında artık text çizime dönüşmüştür. Textle ilgili özellikleri (font,stil,punto boyu...) yokolmuş demektir.
Senin yaşadığın sorun ise şundan kaynaklanmakta: Bir çizgi çizip buna çizgi kalınlığı verdin. Diyelim ki 1 mm.
Sonra bu şekli %70 küçülttün. Fakat çizgi kalınlığı hala 1 mm olduğu için çizimin orantısına göre çok kalın gözükecektir. Bunu engellemek için CorelDraw'ın akıllıca bir özellği vardır. Çizimi seçip F12 ye basarak "outline" diyalog kutusunu açın ve burada görünen "Scale with image" onay kutusunu işaretleyin. Bu sayede çizim ölçüleri değişirken çizgi kalınlığı da aynı oranda değişir.
superferro
05/05/2004, 22:16
İyi oldu bunu öğrendiğimiz; Yeni yeni şeyler öğreniyor insan! :)
Teşekkürler kürsad...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.