Tam Sürümünü Görmek İçin : Hayatın İntikamı
Ateşbalığı
29/04/2004, 10:31
Ne zaman üniversitelere konuşma yapmaya gittiysem ya da ne zaman benden daha genç biri benim ondan daha fazla bir şey bildiğimi sanarak bana sorduysa "bu işin olurunu", dedim ki: Üniversiteyi bitirince hemen çalışmaya başlama. Git, dolaş, ülkeler gez, aç kal, meteliğe kurşun at, ama ne yap et, koşturmaya başlamadan önce biraz amaçsız yürü. Maceraya çık, bedeli ne olursa olsun bunu yap.
Çünkü...
Çünkü hayat, onu erken anladığını sananlardan çok fena alır öcünü. Bir şeyi vaktinde yaşamadan geçersen, çok sonra, seni rezil etme pahasına, sana yaşatır o eksik bıraktığın bölümü. Âşık mı olmadın on altı yaşında? Gelir seni kırk beşinde bulur, en olmaz zamanda. Maceraya mı çıkmadın yirminde? Sürükleye sürükleye götürür seni otuz beşinde. Yırtık kot, yer bezinden hallice bir kazak giyip, nasıl göründüğüne aldırmadan
geçiremedinse öğrencilik yıllarını mesela, elli yaşında, artık kalabalıkların gözleri seni hiç de öyle görmeyi beklemezken, sana giydirir o kot pantolonu. Hayatı sakın erkenden yaşama, sonradan çok fena komik eder adamı. Serserilik ederek geçirmeli insan serserilik edilecek yaşları. Zira atlayıp geçtiğin ne varsa dönüp dolaşıp bulur insanın yakasını. Kendini yaşatıncaya kadar yapışıp kalır.
Ece Temelkuran
Milliyet 21/04/2004
*henüz mezun olamayan arkadaşlar gelecek planlarını mezun olup hayata atılanlarda geçmiş hatalarını sorgulayabilir bu yazı paralelinde,ben sorguladım ve pişmanlığımı paylaşıyorum:Yıllarca para biriktirdiğim halde beraber bu seyahati paylaşıcak cesarette arkadaş bulamadığım ve tekbaşıma gitmektende korktuğum için interrailla Yunanistandan başlayıp Fas a kadar gitmediğim için çok ama çok pişmanım.Bundan sonra hayatımın hiçbir döneminde böyle birşeyi yapabilecek zamanı bulabileceğimi sanmıyorum.Gitmek duygusu sardı yine bu yazıyı okuduğumda içimi.
kim bu Ece Temelkuran,
beni nerden tanıyor,
bir adamı (beni) bu kadar iyi anlatan......?
Yasamdersleri Forum (http://www.wdyd.com/default.asp)'a takilin. Hem siz rahat edin, hem de biz...
Hem siz rahat edin, hem de biz...
Ne demek bu kibarca kovuluyormuyuz?
Ben ev sahibi degilim ki kovma yetkim olsun.
Sadece ilgilendiginiz konulara daha uygun olan bir ortam onerdim.
Sadece ilgilendiginiz konulara daha uygun olan bir ortam onerdim.
bana da nasil bir is yeri(teknikservis) açabilirim onu hakkinda dokumanlarin bulundugu bir ortam tavsiye etseniz sevinirim. benim gibi mazlum bir girisimciye yardim lutfen!
:(
bana da nasil bir is yeri(teknikservis) açabilirim onu hakkinda dokumanlarin bulundugu bir ortam tavsiye etseniz sevinirim. benim gibi mazlum bir girisimciye yardim lutfen!
Schindler'in listesinde Schindler neden daha önce iş konusunda başarısız oldugunu acıklarken der ki;
-Başarı için gereken herşeye sahiptim, yetenek, zeka..., ama bir şey eksikti
-Şans mı?
-Savaş!
Ateşbalığı
29/04/2004, 12:55
Tüm forum yöneticeilerinden talaebim:
Çok uzun zaman olmadı bu foruma iştiark edeli ve siz sevgili ceviz sakineleriyel münasebete gireli.Bu kısa zamanda farkettiğim şudur ki,hayata dair konularında hayata dair konulara verilen hayata dair yanıtlaradan çok, bazı sevgili arkadaşalrın hayata dair kapatlılsın mı kapatlmasın mı tartışmasını herseferde açmalarından dolayı databaseniz şişiyor.(bkz.İlginç konusu.)Sizden talebim ise uygun görülürse tabiki,bir anket yapmanız ve bu olayı oylamanızdır.
Ben şahsen kendimi kötü hisediyorum artık,çünkü neyin hayata dair konusu altına girip neyin girmediğini anlayamıyorum.Açtığım bu konunun yıllardır çalışan yaşı 30 a yaklaşmış benim gibi arkadaşları yada 20 nin ilk yıllarında olan arkadaşları ilgilendireceğini ve hoşlarına gideceğini düşündüm.Ve bu paralelde paylaştım.Ki bence sigarayı barkmak faydalımıdır zararlımıdır konusu kadar önemli ve paylaşmaya değer bir konu.
Diyelimki bu konuyu bukadar önemseyen sadece benim,ne olur hiç bişey yazılmaz insanlar okur ve konu alt sıralara iner.Ama siz sevgili arkadaşalar farkındaysanız her hayata dair konusnu hayatta dair kapatılsınmı kapatlılmasın mı olayına döndürüyorsunuz ve databaseyi sizler şişiriyorsunuz.
İlgilenilen konulara ilişkin önerilebilecek oratm varsa ilgilenilmeyen konulara ilişkin de bakmama,okumama özgürlüğü vardır kanımca.
Önerimin dikkate alınması ve bu tartışmaları okumak ve yazmakla daha fazla zaman kaybetilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Ayrıca şunuda dile getirmem gerekiyor.İnsanlar herşeyi herkesle paylaşamıyor,bizler hepimiz internet kullanıcısıyız ve hangi hagi sitelerde hangi konuların tartışıldığını veya konuşulduğunu bulabilecek yeteneğe ve beceriye sahibiz.Fakat tartışmak yada paylaşmak istediğimiz platformun burası olması isteğiyle tartışma açıyoruz yada paylaşıyoruz.Aynı site url lerini herseferinde hatırlatma mantığını anlayabilmiş değilim.Eğer hayat dair şu anda varsa o alanın bir yöneticiside varsa ve bu konu daha önce defalarca tartışılmışsa size susmak ve yöneticiin insiyatifini kullanmasını sabretmek düşer kanımca.Aynı şeyleri tekrar tekrar söylemekten bıkmayışınıza şaşıyor ve saygılarımı sunuyorum.
Söylediklerimi bir bütün olarak değerlendirmenizi ve parçalayıp parçalayıp başsız ve sonsuz olarak alıntı yapıp değerlendirme yapmamanızı rica ediyorum.
Sevgiler
Ateşbalığı
29/04/2004, 13:20
Bakmama,yada okumama özgürlüğünü örneklendirmem gerkirse:
Turkstar'in yazili mesajlarinda neden Turkce karakterler yok? Hiç okumadım yazıları,sadece konuyu açan arkadaşın yazısını okudm ilgimi çekmedi hiç birşey yazmadım ve daha sonra söyleneleri okuyarak kendi kriterleriem göre vakit harcamadım.
Birdahaki sefere 2 kez düşünün.
Hiç yorum yapmadım yazılanları okudum zira daha önce o konuya ilşkin sosyal hayatımda bir arkadaşın alatması üzerine çok fazla yorum yapmıştım.
İlginç konusu
Hiç ilgimi çekmedi zira biz onu ders konuları içinde üniversitede okumuştuk.Benim kafamada doymuş bir konuydu.Belki yorum yazabilirdim ama konu çok farklı bir yöne doğru gitmişti malumunuz o karmaşıklık.
Bu örnekten çıkarılacak sonuç.İnsanların okumama yada yorum yapmama özgürlüü vardır.Yorum yapmak zorunda hisetmeyiniz kendiniz.
Atesbaligi sana hak veriyorum ama son zamanlarda Hayata Dair'i biraz kontrol altina alabilmek dusuncesiyle bu bölumun uzerine biraz fazla dusuyoruz ama burda kisilere karsi yapilmis bir sey yok, inan bazen ben bile korkuyorum konularimin kapatilacagindan :)
Ateşbalığı
29/04/2004, 14:00
Yok ben şahsım üzerine alınmadım zaten, genel olarak değerlendirdim farkındaysanız.Yani açın konuların yarısında soan doğru hayata dair kapatılsın mı kapatılmasın mı tartışılıyor.Kapatılan konular kaldırılan konular bunlarıda hatırlayın lütfen.Ya kestirp atalım bu hayat dairi ya ameliyat yapalım.
Ki bence ameliyat olayı yaş ,çünkü istediğiniz kadar başına yazı yazın hayat dairde bu konuşulur bu konuşulmaz diye ,çok sınırlı şekilde önüne geçilebilir.
Yani diyeceğim o ki partizanlığın önüne geçilebilir,yada nebilim küfürlü konuşmanın.Ama bu benim açtığım gibi bir konunun önüne geçilmez .Zira ben okudum bu yazıyı ve hoşuma gitti.Paylaştım başkasının hoşuna gitmeyebilir gayet normaldir.Okumama yorum yapmama özgürlüğünü kullanır.Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum.
Yada anket yapılır çıkan sonuç olumsuzsa kapatılır.Yada yöneticler biz başa çıkamıyoruz artık forumun bu bölümüyle gibi gibi bir yazı yazar bildiri gibi bu bölüm kapatılır.
Yani diyeceğim oki
Artık lütfen tartışmayalım bu konuyu.Ben çok sıkıldım.Hangi konuyu açsam içinden anti hayatdairciler ve hayatcılar gibi abuk bir tartışma var.
Siz yöneticilerden ricam lütfen bunun bir hal çaresine bakın ve bu şekilde vaktimiz harcamayalım.Zira yapacak daha önemli işlerimiz var.
Ben bu konuyu açtım ,arkadaş bir url vermeseydi hiç bukadar uzamayacaktı.İki üç yorum gelcekti kapanacaktı yada insanların hoşuna gidcekti biryerinden bir geyik saracaktı insanlaraı hoş vakit geçirecektik.
Yani olay budur.Benim şahsi fikrim okumamak özgürlüğünüzü kullanmaktan kaçınmayın.
Sevgiler
Diyelimki bu konuyu bukadar önemseyen sadece benim,ne olur hiç bişey yazılmaz insanlar okur ve konu alt sıralara iner.
Bence sorun burada basliyor. Bu konular fazlasiyla onemseniyor ve oldukca ilgi goruyor. Daha sonra bilisimle pek de ilgilenmiyen bircok kisi, Hayata Dair bolumundeki canliligi begenip sadece Hayata Dair bolumune takilmak icin Ceviz'e geliyor. Ceviz de bilisim merkezli havasini gun gectikce yitirip farkli konularin agirlik kazandigi bir siteye donusuyor. O nedenle Hayata Dair bolumunde acilan topic'lerin bile ucunda bilisimle ilgili olmasi bence dogru olandir.
Tabii bu benim kendi dusuncem.
HiperAktif®
29/04/2004, 14:05
pclabs.gen.tr forum
Ateşbalığı
29/04/2004, 14:23
Kaygınızı anlıyorum ve saygı duyuyorum ve forumun selameti açısından ne uygunsa onu yapmanızı rica ediyorum.Ama lütfen artık bu son olsun daha fazla tartışmayalım bu konuyu.Gerkirse bu gece sabahlıyalım bu konuyu halledelim deriz ya normal yaşamda onun gibi yani.
Gerkirse anasungo daha kapsamlı bir yazı yazın forumun başına.Ne bilim çözüm üretelim işte.
Birbirmizi rencide etmiyelim dahah fazla.Ben şahsen şunun sözünü veriyorum size bidaha asla böyle bir konu açmıyıcam.İçinde bilişim geçmeyen geçmeyen bir konu yani.
Sevgiyle
Ateşbalığı
29/04/2004, 14:31
arkadaşlar inanınki çözüm üretmeye çalışıyorum,en azından şunu değiştirelim.
:Hayata dair konuşulacak ne varsa burada konuşalım...
Ateşbalığı
29/04/2004, 14:45
Aklıma bişey daha geldi.
Hayat dair değilde hayatda bilişimci diye başlığınıda değiştirebilirsiniz.Yani ne bilim bunun gibi bişey yapabilirsiniz.
Ben şahsen cevizn bölümlerinden birinin böyle kısr döngüye girmiş olması dolayısıyla üzülüyorum.
Birtek ben üzülüyorsam söyleyin susim.Yok birçok insan benimle aynı fikirdeyse çözüm üretelim.Yada yöneticiler üretsin bizde uyalım.
Hayat dair değilde hayatda bilişimci diye başlığınıda değiştirebilirsiniz.
Bence bu iyi bir oneri... Bolumun basliginda degisiklik yapilabilir. "Bilisimci gozuyle hayat" gibi birseyler...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.