PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : cookiler (allah rızası için acıl yardım)

CHoNa
28/04/2004, 23:09
geçen derginin birinde cookilerin gereksiz olduğunu ve silince de zara gelmeyeceğini yazmışlardı bende bilgisayarımdaki tüm cookileri sildim sildim (Windows XP) şimdi üye olduğum sitelerden birine girmeye çalıştığım zaman örneğin hotmaildeki maillerimi okumak istediğimde bilgisayarınızda cookies bulunamadı tarayıcınızın ayarlarını kontrol edin diyor bende internetten cookilerle ilgili ayarları indirdim ama hiç biri yemedi....

şimdi napmam lazım biraz yardımcı olabilirmisiniz

tüm sosyal faaliyetlerim durdu ne maillere bakabiliom ne de mesaj atabiliom

muharrem_tac
28/04/2004, 23:34
Internet Explorer 6.1 'i yeniden yüklemek veya farklı bir browser yüklemek mesela Mozilla (http://www.mozilla.org) çözüm olabilir .

Cekici
28/04/2004, 23:45
Chona bende ordakileri sildim ama içinde Windowsun kullandığı ikitane dosya var onlarda arasında kaynadı hep hata mesajları alıyorduk senin gibi (win2000) explorer 6 yeniden kurduk işe yaramadı services pack yükledik işe yaraması sonunda format attmak zorunda kaldık belki xp'de düzelebilir ama hiç sanmıyorum kolay gelsin...

muharrem_tac
28/04/2004, 23:52
Valla ben de aynısını söyleyecektim ama benim başıma bu durum Win98 'de gelmişti . o zamanlar Netscape yükleyerek düzeltmiştim . İnternet Cafe müşterileri hiç beğenmemişti ve kaçınılmaz son : Format . Ama şu anda Mozilla ile giderilebilir . Mozilla gayet güzel .

CHoNa
29/04/2004, 12:45
peki bu mozilla kullanışlımı en son sürümü kaç ??

muharrem_tac
29/04/2004, 14:51
Evet , son derece kullanışlı . Son sürümü : 1.6 ve 1.7 RC . Ama mesela 1.3 'ü bile kullansanız sıkıntı yaşamazsınız .

HiperAktif®
29/04/2004, 15:13
Chona bende ordakileri sildim ama içinde Windowsun kullandığı ikitane dosya var onlarda arasında kaynadı hep hata mesajları alıyorduk senin gibi (win2000) explorer 6 yeniden kurduk işe yaramadı services pack yükledik işe yaraması sonunda format attmak zorunda kaldık belki xp'de düzelebilir ama hiç sanmıyorum kolay gelsin...
bende birkaç defa silmiştim.
sanırım özel bir durum

Cekici
29/04/2004, 15:22
cookilerin içinde sanırım java ile ilgili dosyalar var ve windowsunda bu java dosyalarına ihtiyacı var bu dosyalar İE ile gelmediğinden dolayı İE yüklendiği zaman düzelmiyor.

valla ben birkaç defa silmistim

bunlar anlık değil bu dosyalar İE' nin özelliklerinde setting\View Files butonuna bastığında çıkıyor ve bu dosyalar gizli olması lazım sen hep, bilgisayarın gizli dosyaları gösterme modunda iken sildiysen o dosyalara muhtemelen birşey olmadı senin İE' de bozulmadı istiyorsan bi deneye bilirisin ama tavsiye etmem.

HiperAktif®
29/04/2004, 15:32
pardon eksik cümle kurmuşum

bende birkaç defa silmiştim ama birşey olmamıştı demek istedim :)

abicim ben valla demedim ki :)

sistem dosyalarını göstermiyorum epxlorerda
ama bildiğim kadarıyla göstersen bile windowsun (XP'De) dosyalarını silemiyorsun.

Cekici
29/04/2004, 15:34
olsun sen sakın deneme çok iş çıkartıyor meret

Ateşbalığı
29/04/2004, 15:41
Bencede özel bir durm;çünkü ben sık sık siliyorum o meretleri.Ki bildiğim kadarıyal cookiler i tutma makinamda diye bir seçeneğin de var.Ve her tarayıcıda desteklemiyor ayrıca bildiğim kadarıyla.Java dosyaslarınıda silmiyor ha4a veriyor cookiler i silerken benim tarayıcım.

Hatat ben sabah sildim ve cevize gireken yeniden şifremi falan girdim okadar.Bide beni hatırla dedim.İşlem tamam.Yok eğer böle denilen gibi sorun çıkarıyorsa bidaha elleşmiyim cookilere :)

Cekici
29/04/2004, 15:47
windows klasörü altındaki cookie kalsöründen silersen bir sorun çıkamaz ama makinan sistem ve gizlidosyaları gösterme modunda olmasına dikkat et.

skonak
29/04/2004, 16:31
cookies klasorunde index.dat dosyası varsa javayı yeniden JAVA makinesini yeniden yukleyin.Yoksa once ie yi yukleyin ardından java makinesini.