PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : w98 / Xp paslaşması

lyn
28/04/2004, 01:12
hard diskim 3partition'a ayrılmış ve C:w98, D:Xp. E:yedek şeklinde kullanıyordum... Xp de çıkan sorundan dolayı D:'ye tekrar Xp kurmak durumunda kaldım ama önceden sistemler birbirlerini görüp dosya paylaşımı yapabiliyorken, şimdi Xp de herşey normal gözüküyor fakat w98de çalışırken Xp'nin olduğu sürücüyü görmüyor ,onun yerine yedek sürücümü sadece görüyor w98 ... nerde hata yaptım ki??? nassı düzeliiir???

selami_32
28/04/2004, 08:31
d:'ye xp kurarken dosya sistemini fat32 mi yaptın NTFS mi abi

Albinoni
28/04/2004, 10:32
XP NTFS olarak yapılandırılmış,FAT32 olarak formatlarsanız bir sorun kalmaz.

IcenGuard
28/04/2004, 11:04
convert D: /fs:fat32 /x
start ---> RUN
deyip bu komutu çalıstırın. bilgisyarı bastan baslatın(xp de) ve bekleyin..

skonak
28/04/2004, 11:16
UYARI: NTFS sistemine donen partitionı KOMUT ile fat32 ye donduremezsiniz.Partitionı silmeniz gerekir.(FORMAT)

selami_32
28/04/2004, 11:19
Microsoft Windows XP [Sürüm 5.1.2600]
(C) Telif Hakkı 1985-2001 Microsoft Corp.

c:\>convert /?
FAT birimi NTFS'ye dönüştürür.

CONVERT birim /FS:NTFS [/V]

birim Sürücü harfi, takma noktası ya da birim adını
(sonunda iki nokta üst üste işaretiyle) belirler.
/FS:NTFS Birimin NTFS'ye dönüştürüleceğini belirler.
/V Dönüştürmenin ayrıntılı modda çalıştırılmasını belirtir.

c:\> /fs:FAT32 olmuyoür sanırım (enter) :)

skonak
28/04/2004, 11:22
C:\>convert c: /fs:fat32
The type of the file system is NTFS.
CONVERT is not available for NTFS drives.

IcenGuard
28/04/2004, 11:26
Bu arada partitionmagic convert ettğini iddaediyor..

skonak
28/04/2004, 11:27
LYN daha once kullandıgını artık kullanamadıgını vurgulamış.Bence sorun NTFS degil olsa donusturdugunu soylerdi.LYN XP sistemin oldugu partition da ozelliklerden dosya sistemini yazarsan seviniriz.Birde Lutfen XP partitiona girmek istediginde cıkan hata mesajını tam olarak yazki yardımcı olmamız kolaylassın.Varsayımlar uzerinden gidiyoruz.

skonak
28/04/2004, 11:29
IcenGuard haklı partitionmagic bunu yapıyor.ama gene UYARI:Bu işlem cok riskli ve verileri kaybetme ihtimali yuksek.LYN den gelecek cevabı bekleylim derim.

selami_32
28/04/2004, 11:37
baktım ntfs'yi partition magic bile fat32'ye çeviremiyor.
bkz:
http://www10.brinkster.com/selami32/pqmagic.jpg

selami_32
28/04/2004, 11:53
D:\WINDOWS\system32>edit /70 convert.exe

D:\WINDOWS\system32>convert /fs:fat32 /x
Geçersiz sürücü belirtimi.

D:\WINDOWS\system32>convert c: /fs:fat32 /x
C: sürücüsü halen FAT32.

D:\WINDOWS\system32>convert c: /fs:fat /x
FAT32 biriminden FAT birimine dönüştürme kullanılamaz.

D:\WINDOWS\system32> dur ya kafam karıştı /x parametresi işi değiştiriyor. icenguard abi haklı galiba

IcenGuard
28/04/2004, 11:59
/x unmount yapıyor gerekirse..
ve ntfs den fat32 ye dönemiyorsun convert ile..

lyn
29/04/2004, 00:55
saolun ilginiz için ;)
Xp'nin dosya sistemi ntfs...w98'de fat32...
Xp'yi kurarken mi dosya sisteminin fat32 olması söyleniyor??
teknik bilgim fazla diil... önceden pc'ye sistemi ben kurmadıım için nasıl yaptıklarını bilmiyorum ama önceden ikisi de fat32'ydi o yüzden ben 98'i kullanırken Xp'yi görüp ordan dosya alabiliyordum...
sorunum; 3sürücüm olmasına ve D sürücüsünde Xp kurulu olmasına rağmen, w98'in sadece kendini ve yedek sürücümü görmesi;hard diski 2'ye bölünmüş sanıyo ve ben de Xp deki dosyalarıma göremediğim için ulaşamıyorum!!
ama Xp kurulu olan sürücüde başlattığımda pc'yi o 3 sürücüyü de doğru şekilde görüyo ve dosya alışverişi mümkün...

lyn
29/04/2004, 00:58
3. party yazılımlar kullanarak partition magic veya paragon disk manager ile NTFS den FAT32 ye dönüşün mümkün. Ama bu dönüşün riskli olacağı söylendi ama zaman kaybettim zaten işlerim aksadı,risk almak da istemiyorummm :(

skonak
29/04/2004, 07:42
LYN o zaman sunu yapmanı oneririm;Pc yi XP de ac.XP de kullanacagın uygulamaları iklasorleri ve ihtiyacın olanları WIN98 Partitiona kopyala.boylece 98 i acıp dosyalarını kullanabilirsin.sorun cıkartmaz.yok ben illa donusturcem diyorsan,uyarmamız iyiliğin için cok riskli bir işlem olur.İlk tavsiyemi yapmanı oneririm.(donusturmekde kararlıysan mutlaka yedeklerini AL .tum partitionların! cunku işlemde sorun cıkarsa diskin biraz karışacak)

skonak
29/04/2004, 07:48
"sorunum; 3sürücüm olmasına ve D sürücüsünde Xp kurulu olmasına rağmen, w98'in sadece kendini ve yedek sürücümü görmesi;hard diski 2'ye bölünmüş sanıyo ve ben de Xp deki dosyalarıma göremediğim için ulaşamıyorum!!" lyn win98 NTFS dosya sistemini tanımaz.Şoyle dusun ; bilgisayarına bir aygıt aldın ama sistem tanımıyor ,aygıtın var ama kullanamıyorsun bu da oyle,partitionun var ama 98 de kullanamazsın,goremezsin.98 teknolojisi desteklemez.

lyn
01/05/2004, 22:17
saolunn...

skonak
01/05/2004, 22:26
Sorun halloldumu ?

lyn
02/05/2004, 03:57
sorunumu halledemedim :aglama:
şu sıra çok yoğunum,xpden almam gereken şeyleri yedek sürücüme kaydediyorum, w98de pc'yi başlattığımda yedek sürücümden veri alışverişi yapabiliyorum...böyle idare edip bikaç gün daha,sonra nassı olcaksa :confused: xp üzerine tekrar fat32 formatında xpyi kurma yoluna gitcem...

hgumus
02/05/2004, 23:01
o zaman bence sen bir bilgisayarcıya git ve dosyalarını yedeklet...teknik servis ücretine çözersin gibi geliyor bana :D

emranella
18/12/2004, 08:22
Nftf Dosya Sistemi Fat32 ye göre yeni bir sistem olduğu için win98 bunu algılamıyor bu nedenle ı bölümü görünemez 98 altında ama sana tavsiyem rwite varsa yedekteki bilgilerini cd ye kazıman dvdrwite ise sanırım 40 Gb lik bir bilgiyi Cd ye alma yetenekleri var Sonuçta sen Tasarımcısın Zamandan Kaybetmek İstemiyosan hepsini Cd ye almanı Tavsiye ederim bu arada bildiğime göre Virtual Pc diye bi alet var ram in geniş İse Bilgisayarının winXP bölümüne kurmanı tavsiye edrim tam senin için bi 98 e bi Xp ye geçmek Yerine Xp açık iken virtual pc ile win98 i masa üstünde kullanabiliyosun belli boyutlarda pencerelerde Hani buda bana uymadı ben eski sisteme geri Dönücem Dersen win98 Partition Magic Kur orda Yazılımı Çalıştırdıktan Sonra Xp nin kurulu olduğu bölümü seç orayı fdisk veya fat32 ye dönüştür Seçenekleri var onları seç fat32 dosya sistemine dönüştür xp yi tekrar baştan kurman yeterli böylece eski dosya transfer sistemin kavuşmu olursun ama tavsiye ettiğim şekik virtual pc adlı yazılımı kurman xp üzerinde win98 çalıştırırsın işte ne güzel sürükle bırak falanda var iki windows aynı anda kullanım nedersin Bu defa affedicekmisin beni !!! msn de de bloklama lütfen Söz bundan SOnra Argo YOk :super:

emranella
18/12/2004, 10:43
Gerçekten iyi bir çözüm olurdu senin için bilgilerini korumanın en iyi yolu hatta sürekli çöken sistemin varsa sana tavsiyem güvenlik kartı görevini gören bi nevi yazılımlar mevcut onları tavsiye ederim norton goback,deepfreeze,recoverycinus du galiba adları sana tavsiyem go deepfreeze adres şu http://www.deepfreezeusa.com tmm ordan alırsın yazılımı bi üyelik yap win xp için de 60 günlük deneme sürümünü yollıycaklar eposta adresine :sus: