PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bilişimcinin bilgisayarda yaşadığı kolaylıkları gerçek dünyada yaşatma çabası:)

Ateşbalığı
27/04/2004, 22:46
Annemin 5 yıllık ısrarlarına dayanamıyarak bu yıl KPSS sınavına giricem.Az önce o aptla sınavın aptal formunu doldururken kitapçıktan il kodlarını arıyordum ve aklımda resmen ctr+f tuşuna bastım ve saniyelik bir bekleyiş yaptım.Sanki FIND ekranı çıkacak ve benim doğduğum ili bulacakmış gibi :)

Bide çok uzun süre PotoShopta tasarım yaptığım zamanlarda gerçekdünyada ütü yaparken ütüyü pantolonun yanlış biryerine bastığımda ctr+z yapıyorum aklımda.Saniyelik oluyor belki bunlar ama oluyor.

Aynı kolaylıkları yaşamdada istiyorum :)

Mingitau
27/04/2004, 23:16
:p :p

Zerzevat Adam
27/04/2004, 23:45
Photoshop'ta history'e bakıp bazı hataları çok geçmişte bile olsa almak gerekiyor. Daha yolun başında dahi olsamda bazı hataları geri almak isterdim. :)

Ali Sarı
27/04/2004, 23:59
Aynı formdan bu akşam ben de doldurdum. Ve kutucukları işaretlemekten göbeğim çatladı.

Ayrıca, kimlik no uygulaması kullanılmasına rağmen, formda hala sıra no, kütük no, nüfusa kayıtlı yer gibi bilgilerin istenmesini anlamıyorum. Kimlik numarası ile alamıyorlar mı bu bilgileri?

Mingitau
28/04/2004, 01:02
Alican Teyze mübaşir olacak :p

Scorpion
28/04/2004, 01:06
hıım gusel ama bunun daha ileri derece olanı var (ctrl+f)

select * from il_kod where il_plaka='06'

Ali Sarı
28/04/2004, 03:49
Alican Teyze mübaşir olacak :p
Hehe :-) Olamicam, mübaşir görmedim listede :P

Hem ne yapayım, mecbur kalırsak onu da oluruz. Bi avukat kardeş çıkıp da, gel yanımda çalış demedi ki :P

BiGaNe
28/04/2004, 03:57
Aslında sadece bilgisayarda değil bu.
Evde birşeyi kaybettiğim zaman, telefonumu kaybettiğimde "çaldırayım bulurum" taktiğini saniyelik de olsa yapmak fikri geliyor aklıma. Bunun mümkün olamayacağına dair saniyelik diğer düşünceden sonra, kaybettiğim şey büsbütün kızdırıyor beni.
Bilgisayar hak getire yani....

Cekici
28/04/2004, 09:01
ateşbalığı takma kafana normaldir ben neredeyse restart atacam dünyaya yeniden başlasın o zaman herşey istediğim gibi olacak ne istediğmi erkende bilicem keşke kavramını kaldırıcam hayatıdan --- yine uçtum ---- ,-..-,

o-z-a-n
28/04/2004, 10:41
kpss yeni yerleştirmeleri bugün açıklanmış. 60 puanla psikolog, 90 puanla memur almışlar..(/system halted)

ReiS_
29/04/2004, 15:11
walla şu bilgisayar dünyasında ctrl+z felan çok lazım oluyor :)

alper
29/04/2004, 15:47
:) ateşbalığı
sen neler düşünürmüşsün öyle

Ateşbalığı
29/04/2004, 16:03
Aklıma geldi ;

Photoshopda bide ctr+alt+z kombinasyonu var history'e ihtiyaç duymadan geri gidebiliyorsunuz hızla.Züper bir olay.Yaşamda filmi geri sarmak gibi düşündüğünde bunu ,insan bi acayip oluyor :)

Cekici
29/04/2004, 16:07
sen şu piskoloğunun adresini versene bana...

o-z-a-n
29/04/2004, 16:08
Şimdi deriiin bir nefes alıyoruz. Üç den geri doğru sayıyorum, bir dediğimde uyanıp gerçek hayata dönüyoruz.. Birrrr...

Ateşbalığı
29/04/2004, 16:14
Şimdi deriiin bir nefes alıyoruz. Üç den geri doğru sayıyorum, bir dediğimde uyanıp gerçek hayata dönüyoruz.. Birrrr...

Welcome to realworld ! :)

HunTER
29/04/2004, 17:20
Bende genelde soyle bır eglım var.. Ornegın etrafımda ne zaman bırılerı bı topluluk olusturma cabası ıcıne gırse hemen "neden bır ınternet sıtesı acmıyorsunuz?" dıyorum.. Yada esım kendısı ıcın bı sozluk yapmaya basladıgında, "bunun ıcın bı program yazıyım oraya kaydet nedersın?" dıyorum..

Yanı kagıt kalem kullanarak yapılabılecek en basıt seylerı dahı bılgısayara aktarmak gıbı bı gayretım var.. Aslında bu bı dezavantaj cunku dıger turlu ısler cok daha hızlı yuruyor..

o-z-a-n
29/04/2004, 17:40
Dezavantaj konusuna katılıyorum. Ancak hayatımızın bir parçası internet olduğu için hep daha başka neler yaparım sorusunu soruyoruz kendimize. Bunun sonucu olarak da en küçük olaylara dahi internet ya da bilgisayar çözümü bulmaya çalışıyoruz.
Geldiğimiz nokta şu; gerçek bir dünyada yaşıyoruz, ancak hızla hayatımızı cyber hale getiriyoruz. Gerçek dünyada yaşadığımızı biliyoruz, ancak yaşadığımız dünyayı değiştiremediğimizden, yarattığımız dünyayı daha iyi yapmaya, değiştirmeye çalışıyoruz.
Sosyal ihtiyaçlarımızı insanlarla yüzyüze değil de ekran ekrana gideriyoruz.
Kim bilir belki de yanlış yapıyoruz...

Ateşbalığı
29/04/2004, 17:46
Sosyal ihtiyaçlarımızı insanlarla yüzyüze değil de ekran ekrana gideriyoruz.
Kim bilir belki de yanlış yapıyoruz...

Bütünüyle çok güzel güzel ifade etmişsin ozan, ben biliyorum diyebilirim bu soruna yanlış yapıyoruz.

o-z-a-n
29/04/2004, 17:51
Bütünüyle çok güzel güzel ifade etmişsin ozan, ben biliyorum diyebilirim bu soruna yanlış yapıyoruz.

Ben de biliyorum, ancak benden birşeyleri değiştirebilmek için sık sık kendime sorma ihtiyacı duyuyorum...(bkz.:özeleştiri ya da kendini dinleme)

Ateşbalığı
29/04/2004, 17:54
:) "Ben biliyorum " sadece sana katıldığımı ifade etmek çin söylemiştim.Paragrafın bütünü ofikirde olduğunu gösteriyordu zaten :) (bkz :ilk mesajın) :)

Hem ben senden daha çok biliyorum.Bide benim babam senin babanı döver :)

Cekici
29/04/2004, 17:56
Yanı kagıt kalem kullanarak yapılabılecek en basıt seylerı dahı bılgısayara aktarmak gıbı bı gayretım var.. Aslında bu bı dezavantaj cunku dıger turlu ısler cok daha hızlı yuruyor..
ilk başlarda dediğiniz gibi dezavantaj ama bu işin sürekliliğine bağlı iş sürekli ise program işin harcanan zamanı amorti ediyor bence