Tam Sürümünü Görmek İçin : bilgisayar teknik servis için vazgeçilmezler nelerdir?
Bilgisayar teknik servisler için vazgeçilmezler sizce neler olmalıdır?
bence ilk sırada tornavida takımı ve tüm donanımlar için sürücülerin bulunduğun cd seti
sizce gerisi?
HiperAktif®
27/04/2004, 14:17
cd ve disket sürücü
rj 45 (bolemiydi acaba?) konnektor ve bunu hazırlayabilmek için konnektor pensesi
Ateşbalığı
27/04/2004, 14:39
Yarabandı.Sıfır kasalarda ana kartı takarken hep elimi kesiyorum :)
win98 açılış disketi sıkışan cd-romu açmak için ataş
teknik bilgisi olan personel...
yıldız tornavida ,cd-rom,distek sürücü,98başlangıç disketi ,windows 95-98-me-xp isletim ve ofissidileri
teknik olarak, ihtiyaç duyabileceğim tüm ekipmanı ve doktor edasıyla "PENS" dediğimde onu bana uzatabilecek bir hemşire isterdim :-))
Ve tabiki çoookca arızalı, sorunlu bilgisayar :-)
Forumdaki herkeze merhabalar...
Mingitau
27/04/2004, 23:19
teknik bilgisi olan personel...
En önemli ihtiyaçlardan biri hatta olmazsa olmazı ama ne yazık ki genelde bulunmuyor :p
Zerzevat Adam
27/04/2004, 23:44
En önemli ihtiyaçlardan biri hatta olmazsa olmazı ama ne yazık ki genelde bulunmuyor :p
:super: :super: :super: :3:
Peki siz, Bilgisayar teknik servislerinin osiloskop bulundurma zorunlulugu oldugunu biliyor musunuz?
Daha boyle bir kac tane arac daha var, bulundurulmasi zorunlu olan.
Galvanometre de var mi :)
Ben de mezun olmadan once bir sure bir firmanin teknik servisinde cali$mak istiyorum, ileride kar$ila$abilecegim sorunlari daha hizli cozebilmek ve teknik servis cali$anlarina kar$i empati duygumu geli$tirebilmek icin. Cunku bazen bazi teknik servis elemanlarini bogazlama durtumu engellemekte zorluk cekiyorum.
Hatta cocukken kar$ila$tigim ilk "pil bitme" vakasinda telefonda konu$tugum teknik servis elemani "siimos setap"a, "Cemeose setup" dedigim icin kalbimi kirmi$ti, bugun bulsam doverim herhalde :) (bkz: cocukluk travmalari)
:cool:
Ateşbalığı
28/04/2004, 09:07
Teknik servis olayı bana çok çekici geliyor aslında,bişeyleri tamir etmek,bozuk olan bir aleti hayata döndürmek hep hoşuma gitmiştir.Eve gelen teknik destek elemanlarını hep hayranlıkla izlemişimdir.Bişeyler bişeyler yapıyorlar ses çıkmayan tık demeyen alet hayata dönüyor.Züper bir olay :)Bide mıknatıslı yıldız tornavidaların hastasıyım :)
Ama kıl olduğum yönü elerin mahv oluyor işte bu yönü bana göre değil.
yapan bir kişi olarak hiç tavsiye etmiyorum bizi büyücü zannediyorlar kardeşim,
nasıl olmaz ( işi bilen bir kişi yada bildiğini zanneden birisi )
gel yap diyorum yapamıyor 15 dk sonra konu açılıyor yine olur diyo denedik olmadı diyoruz yine olur diyo bende anakartın..... senin..... diye gidiyorum nasıl ?
sabır ve mantıklı düşünme yetisine sahip bir beyin...
Peki siz, Bilgisayar teknik servislerinin osiloskop bulundurma zorunlulugu oldugunu biliyor musunuz?
Daha boyle bir kac tane arac daha var, bulundurulmasi zorunlu olan.
neden osiloskop gerekli ki ben anlamadım ve hiç kullanmadım
ne yaptığınızı anlamayan bir kullanıcı teknik servis için vazgeçilmez...
Ateşbalığı
28/04/2004, 11:30
ne yaptığınızı anlamayan bir kullanıcı teknik servis için vazgeçilmez...
Kesinlikle doğru çileden çıkarıyorum teknikservis elemanlarını bişeyler öğrenmek için :)
Soru sormada işimizi yapalım dergibi bakıyorlar :)
toparlasam iyi olacak.
gerekli olanlar:
1.teknik bilgisi olan personel.
2.cd seti(sistem disketleri, isletim sistemleri, sürücüler)
3.osiloskop
4.Galvanometre(nedir bilmiyorum)
5. tornavida takimi
6.kablo test cihaz1
7. 2 adet saglam monitor
8. 2 adet farkli konfigurasyonda kasa
9. kullanisli bir atolye masasi
10. tekerlekli bir koltuk
11. 7/24 kesintisiz bir internet eri_im hatt1.
12. voltamper ölçer
aklima suan bunlar geliyor.eksik yazdigim varsa lutfen yazin
HiperAktif®
29/04/2004, 14:03
hangi resmi bir teknik ekip yanında işletim sistemini fasulyeden taşır..taşırsa nasıl kurar..bi açıklayıverin.
FSM Boot CDSİ Gerisi hikaye
hangi resmi bir teknik ekip yanında işletim sistemini fasulyeden taşır..taşırsa nasıl kurar..bi açıklayıverin.
yaw hoca bu forumda herhalde anlaşılması (yada bana gore)uyesin. lutfen biras acık olurmusun
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.