Tam Sürümünü Görmek İçin : Unformat
Yanlislikla yedek aldigim harddiske low format attim. File recovery ile kurtarmayi deniyorum su anda ama cok yavas 10 dakikada 10 dosya buldu ama binlerce dosya var. HDD NTFS. File recovryde dosya secenekleri var acaba sadece burda yazan dosya tiplerinimi kurtariyor? Daha hizli kurtaramaz mi? Tiramisu daha mi iyi? Ya da baska bir yolu var mi?
geçmiş olsun şahin abi nasıl böyle ölümcül bir hata yaptın dosyalarının hepsini kurtaramazsın zaten işin zor kolay gelsin..
IcenGuard
26/04/2004, 08:57
low level format ı nasıl attın ki?
ayrıca low level dan kurtarmak biraz(cık) zor gibi diye biliyorum..
disteki var istiyorsan sana gönderirim...
Gönder kardes webde bir alana at ben cekerim ama yaklasik 9 yillik birikimim gitti filmleri saymazsak 30 gb veri kaybim var...
HiperAktif®
26/04/2004, 09:34
bu konularda bende çok dertliyim..bilirim insanın durumunu..
10 saat boyunca elimde dolaştırıp tak çıkar yaptığım 30 GB lık verilerim, programlarım, sitelerim olan hdd durdu durdu apartman kapısını açmaya çalışırken yere düştü..ve güm!
norton ghost ile c'nin imagesini partisyona yaratmak istersen partisyonunn üzerine kopyaladım...
partisyondaki herşey güm!
Allahtan 5 partisyon içinde en az öneme sahip olanı seçimişim..tamamen şans..
Easy Recovry dene demek isterdim ama gitti giden gitti gider.
webde bir alana nasıl atacaz ben onu bilmiyorum ama mailin varsa ona gönderirim
ok o zaman su anda ulasabilecegim webtabanli bir mail vereyim. sahingur@yahoo.com
connection....
plase wait.....
geldiyse haber ver bu sefer bi değişik gitti ( mi acaba )
Gelmis, sanirim bunu disketten kullaniyoruz. Kullanimi hakkinda biraz bilgi verebilirmisin?
Birde sunu acikliga kavusturalim, yukarda low format dedim ama attigim format su sekilde idi. CD'yi taktim kurulum basladi temiz bir kurulum istiyorum secenegini isaretledim, sanirim C'de baska bir windows kurulu oldugu icin diger harddiske gecti daha sonra format secenekleri geldi ve bende ntfs formati sectim tabi bu arada ben hala birinci harddiski formatliyorum sandim sonra kurulum basladi o anda icime bir kurt dustu kurulumu yarida kestim harddiske baktigimda formatlanmis ve sadece windows klasöru olusturulmustu. Bu durumda kurtarma olasiligi var mi?
zipi aç bir diskete at distekkte başka dosya olmasın disketin açılış özelliği yok makinayı normal sistem disketi ile açıyorsun disketi değiştirin ve low yazıp enter yapın ilk olarak hdd yi seçeceksin daha sonra low lavel format diyor orada enter yapıyorsun sonrası "y","n" gibi gidiyor çok basit
HiperAktif®
26/04/2004, 11:34
Birde sunu acikliga kavusturalim, yukarda low format dedim ama attigim format su sekilde idi. CD'yi taktim kurulum basladi temiz bir kurulum istiyorum secenegini isaretledim, sanirim C'de baska bir windows kurulu oldugu icin diger harddiske gecti daha sonra format secenekleri geldi ve bende ntfs formati sectim tabi bu arada ben hala birinci harddiski formatliyorum sandim sonra kurulum basladi o anda icime bir kurt dustu kurulumu yarida kestim harddiske baktigimda formatlanmis ve sadece windows klasöru olusturulmustu. Bu durumda kurtarma olasiligi var mi?tiramisuyu falan boşver
OnTrack Easy REcovry kullan (demin kullanma dedim ama madem ümitlisin)
onu bilimiyorum ama bu low lavel format atarsan hdd fabrika ayarlarına geri gönüyor bu yüzden hdd yi tek partion yapıp low format çekiyorsun daha sonra fdisk ile ilk defa partions oluşturmaya başlıyorsun..
tabi kurtarma için disk üzerinde formattan sonra hiç bir işlem yapmaman gerekiyor..
IcenGuard
26/04/2004, 11:43
hımm sen low level atmamışsın onun için sormuştum nasıl attın diye cünkü low level dan sonra kurtarmak için pro. birilerine başvurman lazım.. bildigim kadarıyla hdd yi sokup ayrı bir aletle okuyorlar..
Cekici bu disket format mi atiyor datalarimi kurtariyor anlamadim?
Hiper googleda arattigimda senin dedigin programi sunlar geliyor http://www.google.com.tr/search?q=OnTrack+Easy+REcovry&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=tr&meta= eger buysa program bir yerde var ve 238 €.
Disteki var istiyorsan sana gönderirim...
Gönder kardes webde bir alana at ben cekerim ama yaklasik 9 yillik birikimim gitti filmleri saymazsak 30 gb veri kaybim var...
onun için göndedim mesajı sen de isteyinde...
Disteki var istiyorsan sana gönderirim...
Ben bunu bana diyorsun sandim az kaldi birde low format atacaktim :)
HiperAktif®
26/04/2004, 12:06
muhauhauahuh gülüyorum ölecemm :D tam komedi :D
http://www.ontrack.com/easyrecoveryprofessional
üyelik bedava.
ama üye olamam deme..çünkü bu program en iyisidir..tabi kurtarılacak kadar kaybolmamışsa veriler :)
kusura bakma bir yanlış anlama oldu heralde ama elinde bulunsun hdd' de bad mad sector brakmıyor tertemiz ediyor hdd'yi
HiperAktif®
26/04/2004, 12:09
kusura bakma bir yanlış anlama oldu heralde ama elinde bulunsun hdd' de bad mad sector brakmıyor tertemiz ediyor hdd'yihmm guzelmiş..
sahin vatana millete hayırlı olsun diye bunu webe atar mısın ?
yada içinde readme falan var sa onu verin..oradan adına göre aratayım.
lazım olabilir
partition magic falanda yapıyor ama bir disketlik bir program cazip geliyor;)
webde bir alana nasıl atacaz ben onu bilmiyorum ama mailin varsa ona gönderirim
BİLMİYOOORUUUUUM.... BANADA SÖYLEYİN ŞUNUUU...
SESİM KISILDI BAĞIRMAKTAN :eek:
Buyrun...
BUYSA biliyorum :1:
Hiper free versiyonu ne kadar data kurtariyor? muhauhauahuh gülüyorum ölecemm :D tam komedi :D
üyelik bedava.
ama üye olamam deme..çünkü bu program en iyisidir..tabi kurtarılacak kadar kaybolmamışsa veriler :)
HiperAktif®
26/04/2004, 13:00
bende free 6 versiyon var..kısıtlama yok..
Not : Ontrack Easy Recovery Tiramusu'nun zannedersem 3 buçukuncu sürümünden sonraki adı. Ontrack Tiramisu yani..
HiperAktif®
26/04/2004, 13:06
ben ayrı olduklarınıı biliyorum..yanılıyorda olabilirim..
ama senin dediğin gibiysede
easyrecovery tiramusudan daha iyi olacağı kesin :D yeni sürüm
Bende Finaldata'nın recovery programı var. 7-8 ay önce bende senin gibi yanlış harddiske format attım. 3000 şarkılık mp3 arşivim gitti. Bu prog ile kurtarmayı denedim, ancak formattan sonra HD üzerine birtakım şeyler yazılmış olduğundan kurtarma işlemi başarısız oldu.
Kurtarabildigim mp3'lerde de şarkılar yarım çıktı hep. :(
Formattan sonra windows klasöru kurulmus sadece o da tam degil 128 mb ama yedek yaklasik 100 gb idi ben 30 gb kurtarmaya raziyim hatta 15 bile :)
Low Level Format;Eski bios teknolojilerinde bizzat biosdan girilerek atılabilir.10 gb lık bir diske atılan low level formatın suresi 4 ila 6 saat arasındadır.Yani sizin atmış oldugunuz low level format degil bu acıtan gecmis olsun derim cunku bir diske ancak 5 low level atılabilir ve low level dan sonra veri kurtaramazsınız.Bilgilerin degeri 700 euro dan fazla ise NORVEC de bulunan data recovery centera diskinizi gonderebilirsiniz.Diskinizi hic silinmemis gibi geri gondereceklerdir.Diger thirt party programların başarı dereceleri tartısılır.Tekrar gecmis olsun.
IcenGuard
26/04/2004, 14:42
niye 5 kere?
low level dan sonra kurtarıla biliniyor diye biliyorum.. zaten bu yüzden önemli bilgileri silmek için bir kaç kere üst üst e rast gele bilgi yazmak gerekiyor silinecek dosyanın..
Söyle bir program buldum ama bu silinen dosyalar icinmi yoksa formatlanan dosyalarida kurtarma ihtimali var mi, bilen var mi arkadaslar?
http://www.file-recovery.net/recovery.htm
Low Level Format;Eski bios teknolojilerinde bizzat biosdan girilerek atılabilir.10 gb lık bir diske atılan low level formatın suresi 4 ila 6 saat arasındadır.Yani sizin atmış oldugunuz low level format degil bu acıtan gecmis olsun derim cunku bir diske ancak 5 low level atılabilir ve low level dan sonra veri kurtaramazsınız.Bilgilerin degeri 700 euro dan fazla ise NORVEC de bulunan data recovery centera diskinizi gonderebilirsiniz.Diskinizi hic silinmemis gibi geri gondereceklerdir.Diger thirt party programların başarı dereceleri tartısılır.Tekrar gecmis olsun.
demekki kurtarılabiliyor...
cekici ye yanıt ; "low level formatın suresi 4 ila 6 saat arasındadır.Yani sizin atmış oldugunuz low level format degil bu acıtan gecmis olsun derim cunku bir diske ancak 5 low level atılabilir ve low level dan sonra veri kurtaramazsınız." LOW LEVEL format normal format işini yapmaz kapa tabirle diskin ilk katmanını alır diyelim.sectorleri tamamen imha eder.Normal FORMAT atılmıs diskde veriler nasıl kurtarılır? cevap; sizin veriniz cekici.xls olsun,siz bunu sildiginizde sistem bu veriyi cekici.xl...... seklinde siler siz ulasamazsınız ama diskde hala mevcuttur.Ne kadar sure orda kalır?Cevap silinen veri diskin sonuna cablenir.disk doldukca geriden sistem silerek kullanmaya baslar.
Low Level Format ' da boyle bir uygulama yoktur ne var ne yok silinir.Avrupa'da tek disk kurtarma uzmanı olan IBAS yangın zararı gormus , hasar gormus diskleri kurtarmasıyla unlu iken low level format da bu garantiyi vermez.
IcenGuard'a yanıt; Low Level Format yıpranmıs diskleri basarılı sekilde yeniden kullanılmasına izin verirken maalesef diskin omrundende yemekte. Disklerde yapılan deneylerde ortalama low level omru 5 olarak hesaplanıyor.Disk Admin degilim +Plus sertifikası sahibiyim donanım da orda ders konusudur.Bir ornekle pekistiriyim;10 gb lık bir diskim var idi partition magic le hatalı bir işlem yaptım disk kendini 2 disk olarak gormeye basladı,(2 partition degil 2 disk) fdisk atıyorum duzeliyor yeniden acıldıgında aynı halini alıyordu.Disk degiscek kararına varildi.Bilge Adam labaratuarlarında low level format ile 7 saat suren calısmadan sonra duzeldi.ama 1 hakkımı kullandıgım da egitmenlerce ozellikle vurgulandı.uzun oldu kusura bakmayın :)
Sahin, buldugun program her ikisini de basardıgını iddia eden bir program kullandım.Kimi zaman cok basarılı kimi zamansa basarısız cıktı.İnsallah sende basarılı olur.
Insallah bu aksam deneyecegim %25 yeter bana gerisi film zaten :)
Madem denedin biraz kullanimi hakkinda bilgi verirmisin ve hizi konusunda?
tiramisuyu falan boşver
OnTrack Easy REcovry kullan
ikisi de ayni program...
üyelik bedava.
ama üye olamam deme..çünkü bu program en iyisidir..
Free versiyon bildigim kadariyla sadece FAT disklerde ise yariyor. NTFS versiyonu ucretli...
http://www.stellarinfo.com .. bende var olan bir program.Tavsiye üzerine yuklemistim ama kullanmaya gerek olmadı.Gonderen arkadasım kullandıgını ve cok basarılı oldugunu soyluyor.Diğer arkadaslar daha iyi bilir pek data recovery leri kullanmadım.
Active@ File Recovery mükemmelmis butun dosyalari buldu 32 KB den dusuk olanlarin hepsini kurtariyor demo versiyonu. Ama hala buyuk dosyalar duruyor.
Dediğim gibi cidden mükemmelmiş program sanırım %100 kurtaracağım şimdiden bütün önemli dosyalarımı aldım geri... Herkese çok ama çok teşekkürler arkadaşlar bu program aklınızda bulunsun, hayat kurtarıyor.
Bu arada çok garip bir durumla karşılaştım yedek aldığım hdd 160 gb seagate. Kesinlikle yeni alınmış bir hdd fdisk yapıp format attım en başta ama benim dosyalar dışında binlerce imaj ve html dosyası daha buldum.
Zerzevat Adam
27/04/2004, 00:06
Desene bu programın güzelliği fazladan dosya katıyor arşive :)
Bu ne güzelliktir yarabbi hem sen format at hem dosyaları geri getir hemde ekstrası olsun :)
Geçmiş olsun :)
Sağol Ömer cidden büyük tedbirsizlik yaptım bu program sayesinde ucuz atlattım, dosyaların tamamını aldım sadece 100 kb kadar bir kaybım var sanırım o da türkçe karakterli favorilerime eklediğim dosyalardan allahtan hiçbir dosya isminde türkçe karakter kullanmamışım.
ResTWeLL
27/04/2004, 01:18
Büyük geçmiş olsun. Siz yaşadınız biz öğrendik. Buda birşey.
Tesekkurler Restwell.
Ömer sorun extra dosya gelmesi degil sifir harddiskten nasil olurda eski dosyalar cikar...
""Normal FORMAT atılmıs diskde veriler nasıl kurtarılır? cevap; sizin veriniz cekici.xls olsun,siz bunu sildiginizde sistem bu veriyi cekici.xl...... seklinde siler siz ulasamazsınız ama diskde hala mevcuttur.Ne kadar sure orda kalır?Cevap silinen veri diskin sonuna cablenir.disk doldukca geriden sistem silerek kullanmaya baslar(TARIHE GORE SILER."""
Zerzevat Adam
27/04/2004, 17:09
Şahin abi anladım zaten :)
2 komplo teorisi;
1- HDD'i satan bilgisayarcı yedek için oraya koyup sonra formatlamıştır hemen.
2- HDD'i üreten firmanın test ekibi diyeceğim ama pek saçma...
Sağol Ömer cidden büyük tedbirsizlik yaptım
öyle deme sahin abi herkes yapar bu hatayı sen hangi yazılımla sorunu hallettin onu merak ediyorum valla harbiden kalite programmış
Zerzevat Adam
27/04/2004, 18:32
Hım buradan bir ders daha çıkardık: karakter seçimi ;)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.