PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : hürriyetime bak bee

HiperAktif®
25/04/2004, 10:03
http://www.hurriyetim.com.tr/dosya/harflerimiz/

iyi bir adım gibi
milletin laflarını yakalıyorlar

ama

alttaki copyright duruyor :)

Adrenalin
25/04/2004, 11:01
Çok haklı ama kimseninde çıtı çıkmıyor. Neden diye soruluncada "Başka işimizmi yok bunlarla uğraşalım" gibi yanıtlar alıyorsun çok işi olanlardan bile (!)

Sahin
25/04/2004, 16:55
Son cümlede acaip bir mantık hatası var.

"Türkçemize ve Türkçeye özgü milli değerimiz alfabemize sahip çıkalım." Hangi milli değerimiz alfabemiz? Benim bildiğim kullandığımız latin alfabesi ve 3-5 ascii karakter.

Her alanda olduğu gibi bu alanda da bizi takan yok 5-6 milyonluk İzlanda'nın alfabesini bize tercih ediyorlar. Burda da sorun yazılımlarının Türkiye distributörlerinin duyarsızlığından kaynaklanıyor ya da devlet bir şekilde türkçe desteği olmayan yazılımlara bandrol vermeyecek bizde ya kendi programlarımızı yazacağız ya da yazılımcılar 70 milyonluk bir pazarı daha ciddiye alacaklar.

Ateşbalığı
25/04/2004, 17:30
Ateşbalığı "ş , ğ " kullanabiliyorum.Yaşasın ceviz.Saygıyla eğiliyorum önünüzde kutsuyorum hepinizi bu siteyi kodlayan sevgili ceviz yöneticileri.

HiperAktif®
25/04/2004, 18:08
ateşbalığı bu minnetleri sitenin altında yazan firmaya mail atarak dile getirmelisin ;)

sahin latin alfabesi değilde latin kökenli alfabe dersek daha doğru olur ;)

Ateşbalığı
25/04/2004, 19:01
Burda dile getirsem de herkes okusa minettarlığımı olmaz mı yani :)
Gaza betirdin beni başka sevdiğim yönlerini de yazim bari:)

*Gizli diye bir olayı var sitenin tıklıyon görünmez oluyon ehe Harry Potter'in pelerini gibi.Çok güzel düşünülmüş.
*Takip etmediğin alanları gizleyebiliyorsun.Züper ,sayfa kısalıyor.
*Alıntı yapabiliyorsun.
*Arayüzü süper.İnsanı yormuyor.Baktıkça bakası geliyor insanınHerşey yerli yerinde simetrik.Çok mu abartım acep :)
*Arama butonundaki olay .O ne güzel bir scriptir.
*Bedeava forum işte diyipte sallamamış arkadaşlar uğraşmış yani.
*Hızlı yükleniyor bide beklemiyon on saat.
daha şimdi aklıma gelmeyen bisürü büsürü numarası var forumun.

Tekrar kutsuyorum sizleri.

Saygılar

HiperAktif®
25/04/2004, 19:06
arkadaş bu forum bedava değil
ve yapan yabancı bir firma
o yüzden teşekkürlerini onlara iletmen lazım!

Takip etmediğin alanları gizleyebiliyorsun.Züper ,sayfa kısalıyor.
bunu nerden yapıyosun :D bende istiyorumda

Ateşbalığı
25/04/2004, 19:12
Konu başlıklarının en sonunda küççük küççük oklar var onlara tıklıyon hoptadanak kapanıyor.Windowsun menuleri gibin yani.

Şu bedava değil le yabancı firma olayını açarsan sevinirim.Yapan arkadaşlar karşılık almış anadığım kadarıynan ama yaptıran bundan ne çıkar sağlıyor.

Ateşbalığı
25/04/2004, 19:24
Görünemez oldum ehe şimdi siz beni göremiyonuz öle mi ? :)

redial
26/04/2004, 15:32
Hurriyet boyle bir kampanya yapiyorsa, ilk aklima gelen, birilerinin turkiyedeki bilgisayar kullanicilarini, f klavyenin biraktigi kar ile carpip, once f klavye ile ilgili baglantilari yapip, sonra da boyle bir kampanyaya start verdigi olur. Pek yakinda televizyonlarda, 'Yarin x marka F klavyeler gazete bayilerinde 10mtl, yaninda y gazetesi de hediye' anonslarini duyarsaniz sasirmayin...
Yok amac gercekten yazilimlarin, donanimlarin gundemine turkce'yi sokmak ise, ve memleket icin bukadar yanip tutusan birileri varsa, bu ulkenin teknoloji gelistirmesi icin caba harcarlar, Yaptiklari islerde kullandiklari yazilimlari gozleri kapali gidip alacaklarina, once bu memlekette bu programlari yazabilecek birileri varmi ona bakarlar, ya da ne bileyim, linux yerellestirme gruplarina destek verirler, kusur bin dolarlik lisans anlasmalari yaptiklari microsoft, apple vs. gibi firmalarin turkce diye bize yutturduklari seyler konusunda calisma yapmaya zorlarlar, Aceminin bir zincirde bahsettigi kucuk bir Turkce Karakter detayini cozme yoluna giderler...

HunTER
26/04/2004, 16:20
Görünüşte verimliliğe aykırı bütün bu özelliklerin gerisinde yatan neden, 1873'teki daktilolarda yan yana iki tuşa art arda basıldığı zaman ikisinin birbirine karışmasıydı, bu yüzden üreticiler daktilo yazanları yavaşlatmak zorundaydı.

Daktilolardaki gelişmeler bu karışma sorununu ortadan kaldırınca 1932'de daha verimli olacak şeilde düzenlenmiş klavyelerle yapılan denemeler yazı yazma hızımızın iki katına çıkacağını ve harcanacak çabanın yüzde 95 azalacağını gösterdi. Ama artık QWERTY klavyeler bütün kaleleri ele geçirmişti.

QWERTY klavyesiyle yazan yüz binlerce daktilocunun, daktilo öğretmeninin, daktilo ve bilgisayar satıcısının, üreticinin kazanılmaş hakları, 60 yılı aşkın bir süredir klavyeleri etkili hale getirme yönündeki bütün girişimlerle çatışıyor?

ANLAYACAĞINIZ bir kez verilen yanlış karar, birçok kişinin yatırımının çöpe atılmaması için savunuluyor. Bilimsel, dilsel bir dayanağı yok.

http://www.hurriyetim.com.tr/dosya/harflerimiz/dhizlan2.asp

Demekkı sorun bı tek bıze ozgu degılmıs..