PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Kıbrıs:

RaiST
24/04/2004, 20:24
Evet sonuclar acıklandı. Yorumlar?

http://www.milliyet.com/2004/04/24/resim/akapak200036.gif

HiperAktif®
24/04/2004, 20:28
demekki
kibris turku basina guvenmiyor
rumlar basina guveniyor

muharrem_tac
24/04/2004, 20:35
Denktaş 'ın istifa etmesi lazım . Bir insan koltuğa bu kadar yapışmamalı .

HunTER
24/04/2004, 20:36
demekki
kibris turku basina guvenmiyor
rumlar basina guveniyor

Sansurlenen basınamı? Bugun okudugum kadarıyla rum yonetımı, yabancı devlet adamlarının uyarılarına medyada yer vermemıs.. Yanı sansurlemıs..

Hanı su "referandumdan sonra hıc bısey eskısı gıbı olmayacak" yada "eger turk tarafı evet, rum tarafı hayır derse kuzeyı daha fazla sogukta bırakamayız" turundekılerı..

Bu sozlerden de anlasılabılecegı gıbı durum bızım lehımıze gorunuyor suanda.. Sanırım bugunden sonra amborgonun kaldırılması ve turk tarafının tanınması ıcın caba gosterıcez.. Kı cokta zor olmayacak sanırım.. Cunku hemen hemen herkes kuzey kıbrısın daha fazla cezalandırılmaması gerektıgınde hem fıkır..

Not: Herkes derken, Ingıltere, AB ve ABD' yı kastedıyorum.. Ayrıca muharreme katılıyorum denktas ıstıfa etmelı..

Mingitau
24/04/2004, 20:54
Ben katılmıyorum...

muharrem_tac
24/04/2004, 20:59
Sayın Cumhurbaşkanım bi zahmet istifa eder misiniz ?

HunTER
24/04/2004, 21:01
Ulusu ıcın hayatı onemde bır meselede onunla aynı fıkırde olmayan bı lıder dusunebılırmıyız? Pekı bu sonuclardan sonra dentasın kıbrıs halkını temsıl ettıgını soyleyebılırmıyız?

Oyleyse?

Kögüdey Meygen
24/04/2004, 21:02
Etmem,etmeyeceğim.(Denktaş adına...)

Mingitau
24/04/2004, 21:10
Denktaş çözüm istemiyordu öyle mi?
Bir de şu var Denktaş "Hayır Kampanyasını" neden Türkiye' de yürüttü sizce?
Devlet içinde mutlaka ama mutlaka bir ters davrnan cephe olmalıdır. Bir de şu var "Ben planı okumadım, ama plandan hayır gelmez" demenin belli bir ifadesi yok mudur?
Bugün düşünülen iç siyasi meseleden çok, asli hedeflerin oluşmasını sağlamaya yönelik kavramlar olmalıdır. Bu arda Cumhurbaşkanlığı seçimleri uzak değil konu ile ilgili eğerlendirme orada gözükecektir.

HunTER
24/04/2004, 21:12
Yanı Denktas kotu polısımı oynadı?

Mingitau
24/04/2004, 21:16
Gibiden daha fazla...

Icarus
24/04/2004, 21:29
hazırlanan 9000 sayfa olduğu önesürülen taslağı gören okuyan yani birinci elden olayı bilen var mı? yok.. sadece söylenenlerle fikir sahibi oluyoruz. bu yüzden ben şahsen "hayır"cılardanım... niye bilmediğim bir şey için evet diyeyim ki?

ayrıca son bi haftadır denktaş'ın verdiği demeçleri okudum, katıldığı programları izledim. mantıksız konuşmuyo hocalar... çoğu noktada haklı buldum kendisini....

çıkan evet sonucunu da anlayabilmiş değilim. acaba insanlar neye göre evet diyor? tek amaçları ab'ye girmek mi diğer ülkeler tarafından tanınmak mI?

bence olayın çok daha fazla görünmeyen tarafı var.. nasıl oyunlar oynanıyor, hangi amaçlarla neler yapılıyor. bunları bilmek lazım..... iş giderek büyüyor açıkçası ve içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

HiperAktif®
24/04/2004, 21:32
Sayın Cumhurbaşkanım bi zahmet istifa eder misiniz ?http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~1@w~3@nvid~403016,00.asp

:D

dialog yapmışsınız :D

Ali Sarı
24/04/2004, 21:53
niye bilmediğim bir şey için evet diyeyim ki?
Niye bilmediğin bir şey için hayır diyesin ki?

[Genel olarak düşünülmesinde fayda var. Konuyla ilgili olarak sınırlandırmayın, konuyla ilgili olarak söylemedim çünkü.]

muharrem_tac
24/04/2004, 22:30
Lütfen diyorum ama.

muharrem_tac
24/04/2004, 22:38
Bir de şu var Denktaş "Hayır Kampanyasını" neden Türkiye' de yürüttü sizce?

Sadece Türkiye 'de yürütmedi . Kıbrısda 'da bir sürü propoganda yaptı , hatta halkın içine girip resmen "hayır deyin" dedi . Ama halkı onu dinlemedi . Liderlik karizması çizilmiştir . Böyle bir durumda liderlik Talat 'ın hakkıdır .

Mingitau
24/04/2004, 23:02
Halkın içinde mi? Bunu iki köy harici biz niye görmedik öyleyse...

Ansugo
24/04/2004, 23:27
Hayırlısı olsun. Sonuçlar umduğum gibi.

Adrenalin
25/04/2004, 11:02
http://www.milliyet.com/2004/04/25/resim/akapak015107.gif
Böyle sonuç çıksın diye dua ediyordum. Yoksa Ege gibi akdenizde bir yunan denizi olacaktı.

Cekici
25/04/2004, 11:19
bu sonuçlar benimde hoşuma gitti iş şimdi ab ye düşüyor inşallah şu ambargoları kaldırırlarda iyice rahatlarız..

BoraN
25/04/2004, 11:55
Denktaş'ı da fazla eleştirmemek lazım. Eğer Rum tarafı da "Evet" deseydi, durum eskisinden daha karışık bir hale girecekti. Özellikle TR adadan tamamen çekilmek durumunda kalacaktı. Gerçi son anda TR'nin garantörlüğü ile ilgili bir kaç paragraf eklenmişti Annan Planına. Ama ileride oluşturulacak bir ortak hükümet, bu garantörlüğü ortadan kaldırabilme yetkisine de sahip olacaktı.

Sanıyorum, Denktaş'ın "Hayır" demesinin sebebi de bu. Neyse ki Rum tarafı "hayır" dedi. Bizim için daha olumlu bir ortam oluştu bence. Ama yine de 1 mayıs'tan sonra zor bir döneme gireceğiz. AB bizi işgalci olarak görecek ve uyarılar gönderecektir. Bizim ellerde bir söz vardır; "köpek sahibini ısırmaz" derler. Dolayısıyla AB tarafından bütün yaptırımlar yine bize uygulanacaktır. Varsın uygulasınlar ne ve ne kadar uygulayabiliyorlarsa... :)

[TR karakter düzenlemesi yapıldı...]

HunTER
26/04/2004, 10:38
Denktaş'ı da fazla eleştirmemek lazım. Eğer Rum tarafı da "Evet" deseydi, durum eskisinden daha karışık bir hale girecekti. Özellikle TR adadan tamamen çekilmek durumunda kalacaktı.

Ben plana ılıskın bu elestırıyı gercekten anlayamıyorum.. Papadopulos'un da soyledıgı gıbı turkıye adaya ısterse sekız saat ıcınde bı tabur asker yıgabılır.. Oyleyse korkulan ne?

Dıger yandan ben AB'nın de durumdan pek memnun oldugunu zannetmıyorum.. Yıne verhoygenın soyledıgı gıbı AB kendını rumlar tarafından aldatılmıs hıssedıyor.. Buda onları cezalandırıcakları anlamına gelıyor.. Ornegın yanlıs hatırlamıyorsam bugun ıngıltere rumların adanın tumunu temsıl ettıgıne ılıskın kararı veto etmeye hazırlanıyor.. ve daha buna benzer bı cok sey..

Yanı rumların yaptıgı hatanın yanlarına kar kalacagını hıc sanmıyorum..

ee++
26/04/2004, 11:50
Denktaş "cevir kazı yanmasın" yapıyor, bu pek hoş degil. Ama o adamın da "istifa etmelisin" gibi söylemlerle hakkını yememek lazım, bunca sene emek vermiş. Tabi şu da var, bunca sene ne yapmış o da tartışılmalı. Bir kac aylık politika ile KKTC tarihinin en iyi konumuna geldi..

Tanınma ya da bazı haklar için heyecana kapıldık biraz, çok da haksız değiliz tabi. AB sıcak mesajların ardından fazla heyecana kapılmamamız yonunde mesajlar vermeye basladı. Hatta neredeyse bizi suçlayacaklar, "yeterince uğraşmadınız" diye. Ama ABD'den biraz daha umutluyum. Senaryo şudur: ABD, KKTC'yi tanıyacak ya da ona baya yakın bir şey olacak ve biz de KKTC'den ABD'ye bir üs ayarlayacağız. Tahminimce..

ratrex
26/04/2004, 20:16
kıbrıs için hayırlısı olsun
sonuçlar tam benim iştediğim gibi çıktı doğrusu haberlerde duydugum kadarıyla ambargo yavaş yavaş kalkmaya başlayaçak ve yavas yavas tanınmaya başlayacak ama bence kıbrıs ta barıs salamak bundan sonra çok zor rum kesimi 1 mayıs'ta AB ye giriyor hemde tüm kıbrıs namına
direk görüsümü söylemek gerekirse rumların yanında türklerde girmeli koşulsuz olarak

Mingitau
26/04/2004, 21:05
Ben plana ılıskın bu elestırıyı gercekten anlayamıyorum.. Papadopulos'un da soyledıgı gıbı turkıye adaya ısterse sekız saat ıcınde bı tabur asker yıgabılır.. Oyleyse korkulan ne?

Adaya girmek sorun değil, oturupta ittifak kursan bir iki devletle daha dünyayı bir konfederasyon içine sokman bile sorun olmaz.
Ancak ya öncesi ya da ya sonrası?
Biz herhalde zevkten Kıbrıs' a girmedik, ulusal güvenliğimiz tetid altındaydı ayrı mesela, bir daha adaya aynı şekilde girmek nasip olmaz inşallah. Kaç köy yakıldı kaç kişi BM raporlarına soykırım ve katliam olrak geçen olaylarda öldü? Bu şeyler tekrar olmaz inşallah, Rodos' ta yarım saat civarı ama uluslararası antlaşmalara aykırı olarak kurulmuş olan askeri üs duruyor kılını kıpırdatabiliyor musun?

Yanı rumların yaptıgı hatanın yanlarına kar kalacagını hıc sanmıyorum..

Bense aksini düşünüyorum, eski tas eski hamam...

ratrex
26/04/2004, 21:17
aynı taş aynı hamam olacağını zannetmiyorum su ana kadar hep uzlasmama yanlısı olarak turk tarafını gosterdiler ama bu sefer tam tersi oldu bunu tüm dünya gördü
bir seyler yavaş yavaş değisecek

BiGaNe
28/04/2004, 03:16
güney kıbrısın da üye olmasıyla AB içinde Yunan etkinliği daha çok artacak. Her ne kadar vaziyet lehimize gözüküyor gibi olsa da iki gündür AB'den "öyle çok sevinmeyin" sinyalleri geliyor.
Bundan sonra Kıbrıs sorununu "AB-Kıbrıs sorunu" haline gelecektir. ABD'nin kuzey kesimiyle alakalı planları bizi AB'den iyice uzaklaştıracak.
Kurtla kuzu misali, illaki olan bize olacak, her seferinde kabak dönüp dolaşıp başımızda paralanacak. Kıbrıs'ı kaybediyoruz iyiden iyiye.
Zaten (Balkan Harbi hariç) Türk ordusunun aldığı yerler, Yunan diplomasinin başarısı sonucunda elimizden gitti hep...

HunTER
28/04/2004, 10:40
Dun bı gazetecınınde soyledıgı gıbı, her ne olursa olsun AB artık kıbrısı bızım onumuze bır engel olarak getıremıyecek.. Hatta bız artık bu sorunun cozumunu ıstıyorsanız bızı AB'ye alacaksınız dıyebılıcez..

Yanı bu konunun gundeme gelmesındekı asıl amacımızı gerceklestırmız durumdayız.. Kı ek olarak artık kıbrıs uzerındekı amborgaları kaldırtabılme sansımız dahı var..

Yanı bu denlı karamsar olmayın.. Ornegın persembe gunu AB, AB parlementerler meclısınde kuzey kıbrısa temsıl hakkı tanıyan bır tasarıyı oylayacak.. Bu olursa kuzey kıbrıs tarıhınde ılkez uluslararası bır platformda kendını temsıl edecek..

Dahası Verhoygen dun yaptıgı bı acıklamada kuzey kıbrısa yapılacak ekonomık yardımları yonetmek ıcın bırlıgın kuzey kıbrısta bır ofıs acmayı dusundugunu de soyledı.. Yanı AB eskıden oldugu gıbı guney uzerınden dolaylı olarak degıl, artık dırekt olarak kuzey kıbrısla muhattap olacak.. Buda artık kıbrıstakı ıkı kesımlılıgı AB'de tanıycak anlamına gelıyor kı bu cok onemlı..

Ozetle bence rumlar tarıhı bı hata yaptı gercekten.. ve ortada yuzde yetmısbeslık bır hayır'ları varken suan yapmaya calıstıkları gıbı kımseye sırın gorunmelerıde mumkun degıl.. Bu durumda enınde sonunda bu ısten bızım kazanclı cıkacagımız kesın..

evrentunga
28/04/2004, 13:38
(oraya giden bir öğretmen akrabam kıbrıs türkü öğrencilerinden çekdiğini kimseden çekmemiştir)

kıbrıs türkü , yıllarca onları vergileriyle omuzlarında taşıyan TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞINA "pis türkler" diye hitap edebiliyorsa kuzey kıbrıs türkü diye birşey yok bence. kıbrıs türklerini artık yunan&rum kategorisine katıyorum çünkü onlar daima nankörce davranışlar sergilemiştir.

saygılar

Cekici
28/04/2004, 14:08
(oraya giden bir öğretmen akrabam kıbrıs türkü öğrencilerinden çekdiğini kimseden çekmemiştir)

kıbrıs türkü , yıllarca onları vergileriyle omuzlarında taşıyan TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞINA "pis türkler" diye hitap edebiliyorsa kuzey kıbrıs türkü diye birşey yok bence. kıbrıs türklerini artık yunan&rum kategorisine katıyorum çünkü onlar daima nankörce davranışlar sergilemiştir.

saygılar

bende bu şekilde çok açıklamalar duydum kıbrıslı Türkler TÜRKİYE CUMHURİYETİNE bağlı olmaktan memnun değil ama onlara bu günkü özgürlüklerini kimin verdiğini hangi zorluklarla kimin askerleri ile verildiğini hatırlamak istemiyorlar.

Bunlar için dökülen onca mehmetcik kanına yazık valla.

BoraN
28/04/2004, 20:06
Öyle birşey söylenmişse, suçu söyleyenden çok söyletende aramak lazımdır. TR adaya girdikten sonra, KKTC'nin bağımsızlığı veya ambargonun kalkması yönünde pek birşey yapmamıştır. Sözde soykırım iddialarının tanınmaması için ABD'li diplomatlara baskı uygulanırken, Kıbrıs konusunda da çalışmalar olmalıydı. Hatta daha fazlası da.

Ben yine de böyle bir olayın yaşanmış olabileceğine ihtimal vermiyorum.

Kıbrıslı ve Yunanistanlı birkaç Türk arkadaşım var ve hiçbirinden bu türlü sözler duymadım. Ama tersini duyduğum çok oldu. :)

KKTC'deki oylama sonuçlarının ~%65 "Evet" çıkmış olmasını, bizimle birlikte değil de Güney Kıbrıslılar ile birlikte olmak istiyorlar diye düşünen ve "evet" oyu çıkmasına içerlemiş kişiler tarafından ortaya çıkmış bir uyarlama olabilir. :)