Ateşbalığı
23/04/2004, 13:24
Yaptığım bir siteye nerelerden link verilmiş diye bakıcaktım bu sırları siz cevizcilerlede paylaşmak aklıma geldi.Aklıma gelir gelmez dakka durmadım:)
Bide forumda aradım acaba daha öncede bunlar yazılmış mı diye 4 -5 sayfa arka arkaya çıktı hiç bakamadım.
Ceviz amma çok kişiyi google'nin anaç ellerine teslim etmiş diye düşündüm :)
Bu konuyu burda açamamın sebebide bilişimci "Şu bilişim kelimesi de ne şirn bir kelime :)" olmayan arkadaşlarında yararlanması.
Geçen sene PCNet de okumuştum, o yazıyı okuyana kadar da bilmiyordum açıkçası bu özellikleri.
Bence hepsini deneyin çok yardımcı oluyor aramalarda.
cache:www.ceviz.net php >>>belirlenen kelimenin ön palana çıkmasını sağlıyor.
intitle:"upload" >>>>Başlık içinde arama yapar.
intext:"asp yardım">>>>Sayfa metni içinde arama yapar.
define:html >>>>İngilizce bir kısaltma veya terimin açıklamasını veriyor.
Link:www.ceviz.net >>>>> Web sitesine hangi web sitelerinin link verdiğini
görüntülüyor.
Toolbar özelliği de harika tabiki.Herseferinde googlenin sitesine girmek zorunda kalmadan arama yapmak için düşünülmüş.Bide tam hatırlamıyorum ama galiba bu toolbar otomatik pencereleri de otomatik olarak kapatıyordu.
Bide forumda aradım acaba daha öncede bunlar yazılmış mı diye 4 -5 sayfa arka arkaya çıktı hiç bakamadım.
Ceviz amma çok kişiyi google'nin anaç ellerine teslim etmiş diye düşündüm :)
Bu konuyu burda açamamın sebebide bilişimci "Şu bilişim kelimesi de ne şirn bir kelime :)" olmayan arkadaşlarında yararlanması.
Geçen sene PCNet de okumuştum, o yazıyı okuyana kadar da bilmiyordum açıkçası bu özellikleri.
Bence hepsini deneyin çok yardımcı oluyor aramalarda.
cache:www.ceviz.net php >>>belirlenen kelimenin ön palana çıkmasını sağlıyor.
intitle:"upload" >>>>Başlık içinde arama yapar.
intext:"asp yardım">>>>Sayfa metni içinde arama yapar.
define:html >>>>İngilizce bir kısaltma veya terimin açıklamasını veriyor.
Link:www.ceviz.net >>>>> Web sitesine hangi web sitelerinin link verdiğini
görüntülüyor.
Toolbar özelliği de harika tabiki.Herseferinde googlenin sitesine girmek zorunda kalmadan arama yapmak için düşünülmüş.Bide tam hatırlamıyorum ama galiba bu toolbar otomatik pencereleri de otomatik olarak kapatıyordu.