Tam Sürümünü Görmek İçin : Benim mail adresim neden bukadar önemli?????
Ateşbalığı
22/04/2004, 21:12
Bilmiyorum buraya mı açılır bu konu yada daha önce tartışıldı mı onuda bilmiyorum.Ama sinirle yazıyorum.Bir arama yapıyorum bir forumda uygun kaynağa rastlıyorum ayrıntısını okumak istiyorum ,okuyamıyorum çünkü üyelik istiyor.Neden ya.Ne yapıcak benim mail adresimi madem forum açmışsın bilgiyi paylaşmak istiyorsun brak herkes okusun.Soru sormak istersem üye olim ya.
Ondan vaz geçiyorum kapatıyorum ikinciside aynı şekilde.
Çok sinirlendim.Adımı soyadımı ömrüm boyunca bukadar yazmamıştım web işiyle uğraşana kadar.Bu olayın mantığı nedir arkadaşlar biri bana açıklasın.
Cevizde öylemi hatırlamıyorum.
Çok kızdım çıkıcam neten.
Zerzevat Adam
22/04/2004, 21:30
Bir aralarda Ceviz okuyabilmek ve yazabilmek için üyelik gerektiriyordu. (Forum)
Yazabilmek kesinlikle üyelikle olmalıdır. Okumaya genelde izin vermeleri gerekir diye düşünüyorum.
Ama bu tip soruları bize değil de o sitelerin yöneticilerine sorsan daha iyi olur çünkü biz onların amacını bilemeyebiliriz.
Öncelikle şunu unutmamalısın: bir bilgiyi almanın her zaman bedeli vardır. Bu bazen para olur bazen bir şart olur birşey olur. O sitede bilgi varsa, o bilgiyi almak istiyorsan o sitenin koyduğu kurallara da uymalısın.
Üyelik o siteye ve bilgiye verdiğin önemide gösterir.
Ayrıca şöyle birşeyde var diyelim ki Ceviz.Net'i paralı yaptık ve her üye 10$ vermek zorunda dedik, tepki ne olur: niye para vereceğiz ki bir sürü site var para vermeden bilgi veriyorlar ıvır zıvır.
Tamam doğrudur ama şu da var: Linux ve Unix'de işletim sistemidir ve Windowstan daha iyidir ama ücretsizdir Windows ücretlidir. Senin neden ücretli demen yanlış olur kullanmazsın olur biter, kullanacaksan da parasını verirsin.
Linux ve Unix'de işletim sistemidir ve Windowstan daha iyidir ama ücretsizdir
Linux ucretsiz degildir, ozgurdur.
Zerzevat Adam
22/04/2004, 22:22
Hocam "Free" kelimesinden bahsediyorsak özgür demek olduğunu biliyorum ama ben lisans konusunda ücretten bahsettim.
Sonuçta şu an evde bir kişi Mandrake, RedHat9, Slackware, Debian, SuSe gibi dağıtımları ücretsiz kullanabiliyorsa ve bu tamamen yasal ise bahsettiğim ücretsiz budur.
Yoksa yasal olmayan yollardan windowsda ücretsiz kullanılıyor....
Ateşbalığı
22/04/2004, 22:49
Okumaya genelde izin vermeleri gerekir diye düşünüyorum.
Aynen bende böyle düşünüyorum ve okumak için girdiğim bir siteye üye olmaya sinir oluyorum.Yazmak için üyeliğin teknik anlamda şart olduğunu bende biliyorum.Ve elbeteki o sitenin yöneticilerine sormam gerkiyor.
Ben acaba bu işin bir getirisi bir avantajı var mı diye merak ediyorum.Bir kazancı varsa o sitenin sahibine elli adres alim elisiyle kayd olim.
Hiç forum sahibi olmadım ve defalarca internete böyle kıriz geçirdim ve hiç mantığını anlamış da değilim.
Zerzevat Adam
22/04/2004, 22:53
Şöyle birşey var: sitemize ve içeriğimize kaç kişi önem veriyor ve ilgileniyor?
Yani istatistiki bilgide söz konusu.
Mesela forum.ssal.k12.tr'de okuyamıyorsun ve yazamıyorsun. Neden diye sorarsan çoğu kişi geliyor misafir olarak geziniyor ve kim üye kim değil belli olmuyor. Bizden kaç kişi giriyor diye istatistik istendi ve bu sadece ip ile olsa tamam....
gameover
23/04/2004, 16:38
genelde yapılması gereken denildiği gibi sadece siteye müdahale etmek için üyelik gerekmesidir. ancak bazı siteler içeriğin tamamı için üyelik isterler. bundaki amaç bir kullanıcı vertabanı yaratmaktır. veritabanın kullanım alanı ise değişkenlik gösterebilir. kişilerin özelliklerine göre daha iyi içerik/tasarım sağlamak veya kişilerin özel bilgilerini üçüncü türden şahıs veya kişilere satmak gibi.
Ateşbalığı
23/04/2004, 17:36
Bu satmak konusu benim kafamı çok kurcalıyor .Kim kime neyi niçin ve nasıl satar????
Mail adresleri satılır mı satılırsa nasıl satılır.Bunu gerçekten merak ediyorum.Araştırma şirketi doğrultusunda baktığımda belirli bir konuya ilşkin belirli istatisliklerin olduğu data satılır.Onu biliyorum,ama internette ki olayı bilmiyorum.
Bizmde şirkette bir projemiz var.Bizde şirket yöneticileriyle bunun tartışmasını yapıyoruz ve ben sıradan kullanıcının siteden yarlanacak kullanıcının yani, üye olmasına gerk yok tarftarıyım bu tartışma içinde.Sadece şirketler üye olsun diyorum onların bilgilerini tutalım diyorum.İnsanlarda bir alışkanlık oluşturmak istiyorsak sıkmayalım ürkütmeyelim diyorum.Siz ne diyorsunuz???
Adrenalin
23/04/2004, 17:57
Bazı forumlar üyelerini çok göstermek amacı ile bu uygulamayı yapıyor :) Benimde en gıcık olduğum durum adam bir adres vermiş ama o konuya birşey yazmadan adresi göremiyorsun. Saçmalık çok...
gameover
23/04/2004, 18:53
satma konusu şöyle işliyor. hoş bir içerikle bir site yapılıyor. mesela bir eğlence sitesi. siteye üye olanlara formda isim, eposta, meslek, şehir ve yaş gibi ufak detaylar soruyorlar. belirli bir sayıya ulaştıklarında da bu verileri toparlıyorlar, karşılarına şöyle bir sonuç çıkıyor: bir eğlence sitesine X mesleklerden, X-X yaş grubunda insanlar X şehrinden giriyor. Sonra eğlence sektöründe birşeyler satan firmalara elimizde şu kadar kullanıcısı olan, şehir, yaş vs bilgilerinin yanı sıra onlara ulaşabileceğiniz eposta adresleri de bulunan bir veritabanı var, ilgilenir misiniz?. Cevap çoğu zaman olumlu oluyor ve hergün posta adreslerimize yığılan spamlere yenileri katılıyor. Uğur Dündar bunu haber yapsın kardeşim, ne dolapar dönüyor :D
@adrenalin, o da, hit amacı ile yapılan spam de kesinlikle kendini kandırmacadan başka birşey değil :)
Zerzevat Adam
23/04/2004, 19:39
En iyi "mail verifier" yani eposta denetleyici/onaylayıcı üyelik sistemleridir.
Adamın posta kutusuna onay gelir ve onaylar bu sayede çalışan bir epostaya sahip olduğu anlaşılır eğer çalışmıyorsa db'den 10-15 gün içinde silinir diye ayarlanır vs...
Ve bunu spam yapmak isteyen kişilere posta listesi olarak satarsınız....
Mingitau
23/04/2004, 20:10
UĞUR Mumcu rtık haber yapamaz...
Bu arada ebay giriş anlaşmasında, bilgilerin işlenmesinin, kabul edilmesini zorunlu kılmış.
Zerzevat Adam
23/04/2004, 20:56
Uğur Dündar demek istedi sanırım :)
Ayrıca Uğur Mumcu'yu saygıyla anıyoruz...
gameover
23/04/2004, 20:59
nasıl yaptım böyle bir hata çok özür dilerim. kafa başka bir yerde tabi, hemen düzeltiyorum :)
Ateşbalığı
23/04/2004, 21:50
Peki arkadaşlar, bu olayın fiyatlandırması hakkında bilginiz var mı?Piyasası nedir ,karaborsası var mıdır? :)
Ateşbalığı
25/04/2004, 00:04
Peki arkadaşlar, bu olayın fiyatlandırması hakkında bilginiz var mı?Piyasası nedir ,karaborsası var mıdır? :)
Arkadaşlar bu soruyu ciden sormuştum pazartesi toplantım var.Birkaç bişey gevelemk zorundayım ve böyle şeyleri interneten arayıp bulamıyorsunuz.
Saygılar:)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.