PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : XP de HDD vcd atma problemi ?

ReiS_
19/04/2004, 18:55
sLm herkese
ben XP kullanıyorum önceden 98 kullanırken arkadaşlardan aldığım filmleri felan HDD ye atardım fakat XP ye geçtim geçeli HDD ye 500 mb. den büyük filmleri atamıyorum MS-DOS hatası veriyor :) HDD ikiye bölünük birincisi fat32 ikincisi NTFS sistemli :))

Okan
20/04/2004, 03:48
yedeklerinizi alın ve fat32 olan kısmı silin diski tüm bir hale getirip tümünü ntfs türüne çevirin fat32 ile ntfs beraber önerilmiyor. Filimleri atarken her iki bölümde de deneme yaptınızmı ?

kursad
20/04/2004, 13:59
Filmleri hdd'ye atmak için Alcohol ve benzeri CD'nin imajını alan programları kullanabilirsin.

ReiS_
20/04/2004, 14:06
her iki diskede atmayı denedim hepside tam kopyalama biterken 5-10mb. kala hata veriyor :) yanlız benim bi de laptop var onun HDD bölünmemiş onda da aynı hatayı veriyor :))

turker
20/04/2004, 14:41
cd bozuk olmasın diyecem ama...

ReiS_
20/04/2004, 17:59
kaç tane cd denedim biliyon mu? izlerkende bişey yok yani :))

Okan
21/04/2004, 01:04
Bu imkansız bişe yani ayrı bir makinede denedim diyorsunuz onda da aynı demişsiniz. Demekki cd lerinizin hepsi arızalı yada görülmeyen hafif çizikler var.Aynı cd yi alıp arkadaşınızın bilgisayarına götürüp deneyin yine aynı ise artık cd den şüpelenin hatta cd lerinizden :)

Kolay gelsin

ReiS_
21/04/2004, 19:55
Allah Allah yaaa Alıyorum VCD leri tamammı dostum elimde 100 den fazla VCD var nero ile çekiyorum felan aynen sağlam çekiyor :) sonra arkadaşıma felan götürüyorum o da cd ye .ekiyor görüntü aynı ama o da bende HDD ye atamıyorum.
Hatta gittim cd kiraladım hemde orjinal adam bana cd yi kutusunun poşetini açtıda verdi ama genede onuda HDD ye atmadı. o zaman @okan senin dediğin gibi disklerin biri fat32 biri ntfs ya ondan olabilir belkim :=)

ResTWeLL
23/04/2004, 18:09
benimde bir partitonum fat32 diğeri ntfs fakat bir problemim yok.
illada kopyalamıycam diye uğraşıyorsa sitemin al sana ilaç.
iso buster
iyi program denemeni öneririm.
selamlar

vadumor
23/04/2004, 23:14
Virtual Drive, Clone CD. bu kadarı yeter... eğer VCD deki .dat dosyanızı hdd ye atarken sonlara doğru hata veriyorsa bu CD nin sonlarına doğru kısmında çizik fazladır. genelde windows kopyalaması biraz naziktir ufak çiziklerde bile atiyor kendini.. bu yuzden ben virtual drive kullaniyorum CD'ler harddiskte cizilme derdi yok :D sayisal veriler çizilemez ama bi kurtçuk felan girerse yanarız.. ama henuz o teknolojide mevcut deil galiba...

ben uzunca bi sure fat32 ntfs kullandiydim bir sorun yasamadim. dogrudur onerilmez ama buyuk sorunlara neden olmuyor.. 98 deyken xp yi goremiyordum okadar.. sonradan 98 off oldu.. XP rule...

mazter
24/04/2004, 16:00
ayni makinada baska bi cdrom sürücü kullandın mı?sanki donanim bazli bi problem gibi gözüküyo. eger cd bozuk olsa,sonlarini izleyememen gerekir :kuuul: :) ayrica isletim sistemi gibi durmuyo cunku oyle bi sorun olsa hic acmazdi dicem.
aklima son bisey geliyo ama bu biraz atmasyon olcak :rolleyes: , dosya korumasi gibi bisey var mi sistemde? isletim sisteminin haricinde arkada calisan bazi programlarda yapilan ayarlara gore boyle bisey olabiliyor.
ayrica winxp kullandigina gore 'disk kota' lama gibi bisey kullaniyo olabilir misin? boyuta bagli bisey oldugu icin boyle bir engel olabilir(isletim sistemi tarafinda) bunun haricinde benim fikrim donanim bazli bi sorun oldugu yonunde

ReiS_
24/04/2004, 16:07
ewt hem cd rw den atmayı denedim hemde cdromdan hatta farklı makinada da dened,m :) neyse başımın çaresine bakarım